TV 2 er klar til vinter-OL med det største danske deltagerantal nogensinde

Det er op ad bakke med vintersport i Danmark, men husk, at det tit er, når Danmark er underdogs, at vi er bedst. Følg vinter-OL på TV 2, TV 2 PLAY, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og ol.tv2.dk.

Med de olympiske vinterlege i Beijing i dagene 4.-20. februar er OL tilbage på TV 2s kanaler, som transmitterer vinterlegene på TV 2 PLAY og på de tre lineære tv-kanaler TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X samt nyhedsdækker på TV2.DK. Og med flere end 60 danske atleter er OL i Beijing i særklasse det vinter-OL med flest danske deltagere.

- Vi glæder os meget over at have OL-ringene tilbage på TV 2. OL er noget ganske særligt, som kan samle os alle, når de danske deltagere er i kamp, og som fascinerer os, når ukendte sportsgrene og atleter overrasker med store bedrifter, siger Kristian Hyldgaard, der er kanalchef for TV 2 SPORT og TV 2 SPORT.

Med en rekordstor dansk delegation håber kanalchefen på særlige, danske øjeblikke i de kommende uger.

- Det er helt fantastisk, at vi nu skal opleve et vinter-OL, hvor der er danskere i kamp næsten hver eneste dag. Det er aldrig sket før, siger Kristian Hyldgaard.

Med vinter-OL i Beijing er det første gang, en by opnår at være vært for både et sommer-OL (som Beijing var i 2008) og for et vinter-OL. På grund af tidsforskellen vil TV 2-kanalernes live-transmissioner typisk ligge mellem klokken 02.00 om natten til ud på eftermiddagen. Nattens sportsbegivenheder på TV 2 og DR kan også ses på TV 2 PLAY, når det passer dig.

- TV 2 PLAY er et vigtigt omdrejningspunkt for vores vinter-OL-dækning. Foruden de mange livetransmissioner vil TV 2 PLAY være stedet, hvor brugerne – uden at mærke ”benspænd” fra de syv timers tidsforskel til Beijing – kan få den fulde og store OL-oplevelse inklusive seneste OL-nyheder, transmissioner, magasiner og sammendrag af de vigtigste OL-begivenheder, siger Kristian Hyldgaard.

Følg vinter-OL på TV 2 PLAY.

Josefine Jakobsen fra det danske kvindelige ishockeylandshold. (Foto: Nordphoto Gmbh / Imago Images / Ritzau Scanpix)

Josefine Jakobsen fra det danske kvindelige ishockeylandshold. (Foto: Nordphoto Gmbh / Imago Images / Ritzau Scanpix)

Åbningsceremoni sendes på TV 2
TV 2s transmissioner indledes med fredag 4. februar, hvor TV 2 blandt andet sender OL-åbningsceremonien for de 24. vinterlege direkte – startskuddet for 16 dage med mange timers underholdende vintersport. Fanebærerne for de danske OL-atleter er curlingspilleren Madeleine Dupont og ishockeyspilleren Frans Nielsen.

Åbningsceremonien finder sted på Beijing National Stadium, der også blev brugt til åbningsceremonien under OL i Beijing i 2008. Frem til 20. februar vil der blive konkurreret i 15 idrætsgrene fordelt på 109 forskellige discipliner.

Danmark er normalt underdogs, når det gælder vinter-OL, men vi har hele 62 atleter med denne gang. Det store antal danske deltagere skyldes især ishockeylandsholdene for både kvinder og mænd samt Danmarks to curlinglandshold.

Netop i curling har Danmark hentet den hidtil eneste medalje til et vinter-OL. Medaljen var af sølv. Den kom i 1998 i Nagano, hvor kvindernes curlinghold – anført af skipper Helena Blach Lavrsen – havde stor succes. Derudover har Danmark to speedskatere, en slalomkører og en skiskytte med denne gang.

Se TV 2s OL-lanceringstrailer herunder.

Ishockey, curling, skiskydning, snowboard, skihop – og meget mere – live på TV 2
TV 2 og DR har delt rettighederne mellem sig, og begge broadcastere sender ishockey og curling live. Herudover vil det være TV 2-kanalerne, som – foruden åbningsceremonien – live-transmitterer skiskydning, snowboard, skihop, short track, bobslæde, kælk og curling (mixed).

DR vil have live-rettigheder til blandt andet langrend, alpint og speedskating samt afslutningsceremonien. Når DR har sendt live-transmissioner – eksempelvis om natten, men også i dagtimerne – kan TV 2s kanaler og TV 2 PLAY sende disse begivenheder forskudt.

TV 2-kanalernes og TV 2 PLAYs dækning vil i høj grad være præget af live-transmissioner og forskudte transmissioner, men TV 2 sender også daglige update- og magasinprogrammer, der viser OL-højdepunkter.

De faste update- og magasinprogrammer sendes typisk klokken 6.00, ved 13-tiden, klokken 16.30, klokken 17.20 og ved 21-tiden samt i weekenderne desuden klokken 18.15.

Thomas Bilde og Camilla Martin er værter på TV 2s OL-studieprogrammer 'Afterski' og 'Danmark til OL'. (Foto: Peter Leth-Larsen / TV 2)

Thomas Bilde og Camilla Martin er værter på TV 2s OL-studieprogrammer 'Afterski' og 'Danmark til OL'. (Foto: Peter Leth-Larsen / TV 2)

Update- og magasinprogrammer flere gange om dagen
En række af TV 2s værter er engageret i OL-dækningen. Camilla Martin og Thomas Bilde vil samle op på dagen, give baggrund og perspektiv i OL-studiet om eftermiddagen (’Afterski’) og om aftenen (’Danmark til OL’).

Christina Schmidth, Rasmus Staghøj og Søren Reedtz vil fra Sportsnyhederne opdatere med seneste nyt fra OL hele morgen og formiddagen.

I forbindelse med OL kommer der på TV 2 PLAY tre programmer, ’Camilla Martin på glatis’, hvor Camilla Martin tilbringer en dag sammen med nogle af de danske vintersportsstjerner. Her prøver hun at finde ud af, hvad der driver atleterne til at dyrke en sportsgren langt fra danske sportstraditioner – og tit under svære forhold uden opbakning. Camilla Martin gør også sine egne erfaringer med ishockey, curling og speedskating.

--------

Læs også:
Glæd dig: Aldrig tidligere har TV 2 sendt så meget sport på tv og streaming, som du får i 2022

På TV 2 PLAY vises tre programmer, ’Camilla Martin på glatis’, hvor Camilla Martin tilbringer en dag sammen med nogle af de danske vintersportsstjerner. (Foto: TV 2)

På TV 2 PLAY vises tre programmer, ’Camilla Martin på glatis’, hvor Camilla Martin tilbringer en dag sammen med nogle af de danske vintersportsstjerner. (Foto: TV 2)

Billede {0} af {1}