'Havens hemmeligheder' skyder 'Danmark redder jord' i gang

Hvad rører der sig af dyreliv i vores dejlige, danske haver? I de seks programmer 'Havens hemmeligheder' zoomer vi ind på det fascinerende drama, der udspiller sig lige uden for vores hoveddøre, fortalt fra dyrenes perspektiv.

Hvad rører der sig af dyreliv i vores dejlige, danske haver? I de seks programmer 'Havens hemmeligheder' zoomer vi ind på det fascinerende drama, der udspiller sig lige uden for vores hoveddøre, fortalt fra dyrenes perspektiv.

Tirsdag 11. maj er der premiere på en helt ny, dansk naturserie, 'Havens hemmeligheder', hvor vi kommer tæt på dyrelivet i de danske haver. Serien skyder initiativet 'Danmark redder jord' i gang, som TV 2 og Den Danske Naturfond står bag, og som sætter fokus på biodiversitet og på at skaffe mere plads til naturen.

Vi elsker vores haver, og vi danskere har sammenlagt haver, der svarer til et samlet areal som hele Fyn. Men de færreste af os kender til de hemmeligheder og de store dramaer, der hver eneste dag udspiller sig lige uden for vores hoveddør.

I seks programmer i 'Havens hemmeligheder' zoomer vi ind på dyrenes hemmelige liv og giver et sjældent indblik i deres eminente evner, når vi viser, hvordan vores haver danner rammen for alt fra jagt og fødsler til liv og død. Igennem et år har vi fulgt et udvalg af de dyr, der har vores haver som arena, fortalt fra dyrenes perspektiv.

Se trailer for 'Havens hemmeligheder' her

- Danskerne har det seneste år under coronakrisen haft brug for at komme ud i den friske luft, og vi har brugt naturen meget mere end tidligere. Når du har set 'Havens hemmeligheder', vil du opleve din egen have på en helt anden måde end hidtil. De unikke programmer viser, hvordan vi på godt og ondt påvirker dyrenes hverdag, når vi slår græs, efterlader mad, tænder bål eller fjerner brændestakken. Jeg kan ikke forestille mig flottere programmer end 'Havens hemmeligheder' til at skyde gang i 'Danmark redder jord' og som en del af TV 2s vigtige fokus på vild natur, siger TV 2s kanalchef, Dorthe Thirstrup.

Læs også: Din have er fyldt med syreangreb, selvmordsbombere og decideret krig

Seks billeder fra bag kameraet – sådan fik fotograferne de vilde billeder i 'Havens hemmeligheder'

'Go’ morgen Danmark' og TV 2 Vejret besøger fem naturskønne steder
'Havens hemmeligheder' er en del af en række programmer, der kan ses, når TV 2 i den kommende tid sætter ekstra fokus på biodiversitet og den vilde natur under temaet 'Danmark redder jord'.

'Go' morgen Danmark' og TV 2 Vejret kommer rundt med 'Danmark redder jord' til fem naturskønne steder i Danmark for at se nærmere på, hvad der er særligt ved den natur, der findes lige dér. De fem steder er Vadehavet 17. maj, København 18. maj, Møns Klint 19. maj, Hammer Bakker 20. maj og Randers 21. maj. I Hammer Bakker og Randers dukker NaTour-vognen også op. Det er en vogn fra Naturmødet i Hirtshals, der bliver bemandet af studerende fra naturformidlingsuddannelsen i Aalborg.

Læs mere om Danmark redder jord her

Sebastian Klein og Anders Kofoed er værter i TV 2-programmet 'Da insekterne forsvandt', som sendes torsdag 20. maj. (Foto: Preben Hjort / Rasmus Baunkjær / TV 2)

Sebastian Klein og Anders Kofoed er værter i TV 2-programmet 'Da insekterne forsvandt', som sendes torsdag 20. maj. (Foto: Preben Hjort / Rasmus Baunkjær / TV 2)

Naturdokumentarer på TV 2 PLAY og TV 2
Også den helt nye danske naturdokumentar 'Da insekterne forsvandt' får premiere i uge 20, torsdag 20. maj, og har Sebastian Klein og Anders Kofoed som værter. De går på jagt efter svar på, hvorfor dyre- og plantearter uddør i højt tempo i hele verden, og hvilke konsekvenser det har, hvis udviklingen fortsætter.

Sebastian og Anders starter deres søgen i det små - blandt insekterne. Ved at opsøge, undersøge og snakke med diverse eksperter afdækker de, hvordan det står til med den danske natur, og hvad vi kan gøre for at bevare den.

Også tre BBC-naturdokumentarer kan ses i uge 20 på TV 2 PLAY og TV 2, 'Naturens dommedag - med David Attenborough', 'Klimakrisen - de hårde facts' og 'Kød - en trussel mod planeten?'.

Indsamlingsshow direkte fra Ebeltoft
Søndag 23. maj sender TV 2 direkte fra Ebeltoft, når indsamlingsshowet 'Danmark redder jord' runder ugen af. Mikkel Kryger og Puk Elgård er værter, og showet henvender sig til alle aldersgrupper med god musik, lærerige indslag og et callcenter, hvor man kan være med til at redde den danske jord.

Det koster kun 12 kroner for én kvadratmeter jord, og du kan se her, hvordan du støtter 'Danmark redder jord'. På den købte jord bliver naturen genoprettet og sikret for eftertiden, og dermed bliver der skabt nye og flere levesteder for dyr og planter.

-----------

Læs også:
Engagerede værter i spidsen for 'Danmark redder jord': - Vi kan ikke bare tage naturen for givet

Billede {0} af {1}