Engagerede værter i spidsen for ’Danmark redder jord’: - Vi kan ikke bare tage naturen for givet

Når TV 2 sender 'Danmark redder jord' søndag 23. maj (pinsedag) fra klokken 19.30, er Mikkel Kryger og Puk Elgård aftenens værter. (Foto: Stine Heilmann / TV 2)

Når TV 2 sender 'Danmark redder jord' søndag 23. maj (pinsedag) fra klokken 19.30, er Mikkel Kryger og Puk Elgård aftenens værter. (Foto: Stine Heilmann / TV 2)

TV 2 sætter fokus på biodiversitet og på at skaffe mere plads til naturen. Puk Elgård og Mikkel Kryger er værter, når TV 2 samler ind og tager naturen tilbage … kvadratmeter for kvadratmeter.

TV 2 sætter i den kommende tid ekstra fokus på biodiversitet og den vilde natur, og det kulminerer med programmet ’Danmark redder jord’ søndag 23. maj. Her samler TV 2 og danskerne ind for at skabe flere områder, hvor naturen har førsteprioritet og kan passe sig selv.

Naturen mangler plads – og det gælder især i Danmark, hvor vi dyrker, bygger og transporterer os rundt i meget store dele af landet. Højst to procent af Danmark kan kaldes vild natur, og dermed ligger vi i bund i EU. 2.400 arter af planter og dyr er i fare for at forsvinde i Danmark.

Værterne for ’Danmark redder jord’ bliver Puk Elgård og Mikkel Kryger, og de ser frem til at sætte fokus på naturen og biodiversiteten.

- ’Danmark redder jord’ er en vigtig værtsopgave for mig. Normalt interviewer jeg mennesker, der selv har en stemme, men denne gang er jeg naturens stemme. Vi har levet over evne og brugt og misbrugt naturen, og nu er det på tide, vi giver tilbage, siger Puk Elgård, der – som hun udtrykker det – ”lever og ånder for naturen og bruger mange timer i naturen dagligt”.

Mikkel Kryger glæder sig til at blive klogere, inspireret og mere bevidst om, hvad han kan gøre ”for at hjælpe naturen med at finde hjem”, som han siger.

- Jeg er stolt af at skulle være vært på ’Danmark redder jord’. Det er sjældent, man som tv-vært får mulighed for at være med til at gøre en forskel om et så vigtigt emne. Det her er ikke bare endnu et tv-program eller underholdning – det handler om naturens vilkår og fremtid, siger Mikkel Kryger.

Se lanceringsfilmen for ’Danmark redder jord’ her.

1 kvadratmeter jord, som opkøbes af Den Danske Naturfond og udlægges til vild natur, koster 12 kroner (billede fra lanceringsfilmen for 'Danmark redder jord').

1 kvadratmeter jord, som opkøbes af Den Danske Naturfond og udlægges til vild natur, koster 12 kroner (billede fra lanceringsfilmen for 'Danmark redder jord').

1 kvadratmeter = 12 kroner
’Danmark redder jord’ skal skabe opmærksomhed om den vigtige sag og vil desuden informere og inspirere. Samtidig er programmet et indsamlingsshow, hvor man kan støtte opkøb af danske områder, hvor naturen beskyttes for tid og evighed og har førsteprioritet. For hver 12 kroners støtte opkøber den grønne nonprofit-organisation Den Danske Naturfond 1 kvadratmeter jord, der overgår til vild natur.

Med andre ord: ’Danmark redder jord’ har (også) til formål at tage naturen tilbage – kvadratmeter for kvadratmeter.

”Naturen forsvinder, og det gør mig urolig”
Debatten om biodiversitet har været voksende efter coronapandemien, og eksperter har forklaret, at mindre biodiversitet blandt andet øger risikoen for pandemier.

- Vi har pint den vilde natur så meget ud i hjørnerne af vores planet, at de vira, der var i vilde dyr, hopper over til os. For hvor skulle de ellers være? spurgte forfatteren Tor Nørretranders forleden i TV 2 Nyhederne.

’Danmark redder jord’-vært Puk Elgård er klar til at tage en tørn for naturen.

- Jeg har altid brugt naturen meget, og for at være helt ærlig har jeg måske taget den for givet og regnet med, at den altid var der, når jeg havde brug for den. Sådan er det ikke længere. Naturen forsvinder, og det gør mig urolig, siger Puk Elgård, der mener, at vi mennesker skal give mere plads til naturen.

- Klodens tilstand er et brandvarmt emne. Det er øretævernes holdeplads, for der er mange meninger. Jeg er ikke bange for at tage diskussionen. Jeg har selv meget at lære og lytter gerne, men én ting ved jeg: Tab af naturen er tab af liv, og her føler jeg et stort ansvar. Vi ses 23. maj, hvor vi giver naturen en del af Danmark tilbage, siger Puk Elgård.

’Danmark redder jord’ sendes søndag 23. maj klokken 19.30 fra Maltfabrikken i Ebeltoft med udsigten til den smukke Ebeltoft Vig og Mols bjerge.

Læs mere på hjemmesiden for ’Danmark redder jord’.

Fra TV 2s animerede kampagnefilm for 'Danmark redder jord'.

Fra TV 2s animerede kampagnefilm for 'Danmark redder jord'.

Fakta om Den Danske Naturfond
Den Danske Naturfond er en uafhængig, nonprofit, grøn naturfond, der er stiftet i 2015. Naturfondens formål er at sikre mere og bedre plads til vilde dyr og planter i Danmark, så alle danskere får mulighed for at opleve storslået natur på naturens betingelser. Naturfonden arbejder i hele landet og realiserer sit formål ved at opkøbe jord, hvor naturen bliver genoprettet, plejet og sikret for eftertiden. Alle opkøb sker gennem frivillige aftaler med private lodsejere.

Naturfonden gennemfører projekter, som skaber ny og bedre natur, bidrager til at sikre den biologiske mangfoldighed og skaber bedre plads til dyr og planter. I arbejdet indgår også en indsats for et forbedret vandmiljø og et bidrag til at reducere udledningen af drivhusgasser. Alle kan året rundt opleve naturen i Den Danske Naturfonds naturområder.

Man kan læse mere her om Den Danske Naturfond

Se de ofte stillede spørgsmål og svar om Den Danske Naturfond her.

Se lanceringsfilmen for ’Danmark redder jord’ her.

Seneste nyt

Flemming Rasmussen (fotokredit: Miklos Szabo/TV 2)
16. juni 2021

TV 2 PLAY runder 800.000 abonnementer

Link til TV 2 PLAY runder 800.000 abonnementer
16. juni 2021

TV 2 og ishockeysporten skriver dansk sportshistorie for tv-dækning

Link til TV 2 og ishockeysporten skriver dansk sportshistorie for tv-dækning
10. juni 2021

’Go’ morgen Danmark’ og Nyhederne sammen om Genforeningen-dækning

Link til ’Go’ morgen Danmark’ og Nyhederne sammen om Genforeningen-dækning

Billede {0} af {1}