’Sommerdahl’ får sin tredje sæson

Lotte Andersen som Hanegaard, Peter Mygind som Dan Sommerdahl og André Babikian som Flemming Torp i sæsonafslutningen på sæson to af den danske krimiserie ’Sommerdahl’. (Fotos: Henrik Petit / TV 2)

Lotte Andersen som Hanegaard, Peter Mygind som Dan Sommerdahl og André Babikian som Flemming Torp i sæsonafslutningen på sæson to af den danske krimiserie ’Sommerdahl’. (Fotos: Henrik Petit / TV 2)

Krimiserien er indehaver af titlen som det mest sete program nogensinde på TV 2 CHARLIE. Optagelserne til den nye sæson begynder allerede i næste måned i Helsingør.

TV 2 CHARLIE, som i de senere år er blevet en stor aktør inden for tv-serier, kunne søndag aften slutte anden sæson af den succesfulde krimiserie ’Sommerdahl’. Og det skete med det glædelige budskab, at TV 2 PLAY og TV 2 CHARLIE allerede har besluttet at igangsætte tredje sæson af serien. Optagelserne går i gang midten i maj i og omkring Helsingør.

Anden sæson af ’Sommerdahl’ ender med at blive set af knap en halv million danskere i gennemsnit ifølge Seer-Undersøgelsen – næsten på niveau med første sæson, der blev set af lidt flere end en halv million seere i snit. Hertil kommer en meget høj sening på TV 2 PLAY – især af snigpremiererne – som ikke indgår i de officielle seertal fra Kantar.

Samtidig er ’Sommerdahl’ blevet indehaver af titlen som det mest sete program nogensinde på TV 2 CHARLIE. Sæsonpremieren på ’Sommerdahl II’ blev nemlig set af rekordhøje 709.000 danskere ifølge Danmarks officielle seermåling. Læs mere om seerrekorden her.

Efter sæsonpremieren faldt de officielle seertal til ’Sommerdahl’. Det skyldtes dog ikke vigende interesse for serien, men den meget høj snigpremiere-sening af afsnittene på TV 2 PLAY – og denne sening indgår altså ikke i Kantars officielle seertal.

- Vi er glade for, at så mange seere søndag efter søndag har haft lyst til at følge Dan, Flemming og Marianne i både efterforskningsarbejdet på politistationen og på den private front, hvor deres relation i høj grad blev sat på prøve i denne sæson. Derfor glæder vi os til at vi optage en ny sæson, som vi kan præsentere for seerne næste år. Det er endnu for tidligt at løfte sløret for handlingen, men jeg kan fortælle, at vi fortsat befinder os i smukke Helsingør, hvor nye mordgåder skal opklares, og hvor vi skal følge udviklingen i forholdet mellem vores tre hovedpersoner, siger TV 2s executive producer på ‘Sommerdahl’, Pernille Bech Christensen.

Sæson to af ’Sommerdahl’ sluttede med stor krise mellem vennerne og kollegerne Flemming (spillet af André Babikian) og Dan (spillet af Peter Mygind).

Sæson to af ’Sommerdahl’ sluttede med stor krise mellem vennerne og kollegerne Flemming (spillet af André Babikian) og Dan (spillet af Peter Mygind).

Mange positive reaktioner fra Danmark og udlandet
Skuespiller Peter Mygind, der har hovedrollen som efterforsker Dan Sommerdahl, glæder sig over at skulle i gang med tredje sæson af ’Sommerdahl’.

- Det er fantastisk. Det er ikke sket så mange gange i mit liv, at jeg har prøvet at lave en tredje sæson af en tv-serie, hvilket jo er et tegn på, at ’Sommerdahl’ går godt, og at seerne kan lide den, siger Peter Mygind, der har fået mange positive reaktioner på de første sæsoner:

- Jeg er overvældet over, hvad folk skriver til mig på Facebook og Instagram. Det er både danskere, tyskere, nordmænd, svenskere og hollændere, der i den grad har taget serien og karaktererne til sig. Det et er meget, meget rørende. De skriver eksempelvis ”Dan må ikke gå fra Marianne”, eller ”Hvad har Dan nu gang i?” Forleden skrev en nordmand, at han var så glad for mit skuespil, at han vil stille sin hytte på fjeldet i Norge til rådighed når som helst, fordi han ville give lidt tilbage af det, jeg havde givet ham på tv.

Anden sæson af ’Sommerdahl’ sluttede ganske dramatisk med, at Dan Sommerdahl mistede sin mor, og at han blev både vred og såret, da han opdagede, at hans bedste ven Flemming i mange år har været hemmeligt forelsket i Dans kone, Marianne.

Billede {0} af {1}