’Sommerdahl’ sikrer CHARLIE ny seerrekord

Peter Mygind som Dan Sommerdahl og André Babikian som Flemming Torp i et afslappet øjeblik i sæsonpremieren på ’Sommerdahl II’ på TV 2 PLAY og TV 2 CHARLIE. (Fotos: Mike Kollöffel / TV 2)

Peter Mygind som Dan Sommerdahl og André Babikian som Flemming Torp i et afslappet øjeblik i sæsonpremieren på ’Sommerdahl II’ på TV 2 PLAY og TV 2 CHARLIE. (Fotos: Mike Kollöffel / TV 2)

Dansk fiktion er en markant styrkeposition for TV 2 PLAY og for TV 2s kanaler. Denne gang er det ’Sommerdahl’, som står bag en seerrekord i TV 2-familien.

TV 2 CHARLIE har for første gang opnået et seertal på den høje side af 700.000, og igen er det ny, dansk fiktion, som står bag kanalens seerrekord.

Sæsonpremieren på ’Sommerdahl II’ søndag 28. februar opnåede et seertal på 709.000, da Kantar for nylig offentliggjorde programmets konsoliderede og endelige seertal.

Det er endnu højere end den hidtidige CHARLIE-rekord, som var sæsonpremieren på fiktionsserien ’Mercur’ (691.000 seere) i 2017. Tredje mest set på TV 2 CHARLIE er nu sæsonpremieren i november 2020 på ’Sygeplejersken III’ med 687.000 seere tæt fulgt af ’Året der gak - 2020’ med 674.000 seere.

Efter sæsonpremiererne falder de officielle Kantar-seertal til TV 2s fiktionsserier. Seertalsnedgangen handler typisk ikke om mindre interesse for serierne, men skyldes især, at der er meget høj snigpremiere-sening på TV 2 PLAY af de efterfølgende afsnit. Der er snigpremierer på alle afsnit på nær sæsonens første program, og snigpremiere-seningen er ikke en del af de officielle Kantar-seertal.

En anden af TV 2 PLAYs nye fiktionsserier i 2021, ’Badehotellet VIII’, har også sat en række rekorder i år. Blandt andet blev sæsonpremieren – målt af Kantar – set af rekordhøje 1.968.000 danskere. Hele ’Badehotellet’-sæsonen havde i snit et Kantar-seertal på 1.669.000 og gennemsnitsvurderingen 4,6 på skalaen fra 1 til 5 – den højeste gennemsnitsvurdering nogensinde til en programserie på dansk tv.

Johan Olsen i rollen som Anton, der er bror til den myrdede, verdensberømte rockmusiker Razor, som i sæsonpremieren findes død på Helsingør kirkegård. I baggrunden ses Mathias Käki Jørgensen i rollen som politibetjenten Benjamin.

Johan Olsen i rollen som Anton, der er bror til den myrdede, verdensberømte rockmusiker Razor, som i sæsonpremieren findes død på Helsingør kirkegård. I baggrunden ses Mathias Käki Jørgensen i rollen som politibetjenten Benjamin.

Sjældne seertal over 700.000
Seertal på 700.000 er en sjældenhed på kanaler, som ikke har samme udbredelse som hovedkanalerne TV 2 og DR1. Tidligere har TV3, DR2, TV3+ og Kanal 5 haft seertal over 700.000, og nu er TV 2 CHARLIE altså den syvende kanal, der har opnået så højt seertal.

For de fleste kanaler ligger seertal på 700.000 og derover mange år tilbage, medmindre man har rettigheder til landsholdsfodbold. For DR2 skal man tilbage på Kantars tv-hitlister i 2009 for at finde et seertal over 700.000.

Hos TV3 var det landsholdsfodbold i 2005, som senest havde over 700.000 seere på de officielle tv-hitlister, mens TV3+ senest kunne mønstre over 700.000 seere i 2011 i forbindelse med Champions League-fodbold.

Kanal 5, som i de seneste år har haft rettighederne til Danmarks fodboldlandshold, har senest i efteråret 2019 haft seertal over 700.000 på de officielle tv-hitlister.

Billede {0} af {1}