TV 2 forlænger rettighederne til international kvindetennis

Clara Tauson vinder sin første WTA-titel ved Open 6ème Sens - Métropole de Lyon. (Foto: Sandrine Thesillat / Ritzau Scanpix / TV 2)

Clara Tauson vinder sin første WTA-titel ved Open 6ème Sens - Métropole de Lyon. (Foto: Sandrine Thesillat / Ritzau Scanpix / TV 2)

12. marts 2021;
Af: Mads Boysen, TV 2 Kommunikation

TV 2 har købt WTA-rettighederne til og med 2026. Alle turneringerne kan ses på TV 2 PLAY, og langt de fleste af dem samt alle Clara Tausons kampe vises også på TV 2 SPORT.

Siden 2017 har TV 2 haft rettighederne til kvindernes WTA-turneringer i tennis, og nu har TV 2 forlænget rettighederne, så de gælder til og med 2026.

- Vi har været privilegerede med at følge Wozniackis sidste sæsoner i karrieren, og nu er vi lige så begejstrede for at kunne følge Clara Tauson i starten på det, der tegner til en flot og stor karriere. Vi kunne ikke ønske os en bedre start på forlængelsen end Tausons flotte sejr i Lyon (Open 6ème Sens - Métropole de Lyon) for nylig, der også trak mange seere til TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Så det er svært at få armene ned, siger Kristian Hyldgaard, kanalchef for TV 2 SPORT, og fortsætter:

- Med både WTA og ATP på TV 2s sportskanaler og TV 2 PLAY glæder vi os til at kunne følge de to store talenter Clara Tauson og Holger Rune de næste mange år. Det er helt i tråd med vores strategi om at fokusere på de store danske atleter på TV 2 SPORT, og med TV 2 PLAY har vi mulighed for at vise flere turneringer og flere kampe på samme tid.
Ud over WTA har TV 2 rettighederne til at vise ATP-tennis til og med 2023 samt den prestigefyldte Grand Slam-turnering i Wimbledon til og med 2022. Så TV 2s sportskanaler og TV 2 PLAY giver tilsammen mulighed for at opleve nogle af de største stjerner inden for tennissporten – blandt kvinderne er det Ashleigh Barty, Naomi Osaka og Simona Halep, og på herresiden er det Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer.

 

Omkring 50 WTA-turneringer årligt på TV 2 PLAY

WTA-rettighederne indeholder omkring 50 WTA-turneringer årligt. Alle turneringer kan ses på TV 2 PLAY, og langt de fleste af dem samt alle Clara Tausons kampe vises på TV 2 SPORT.
På TV 2s hold af tenniseksperter og kommentatorer finder vi Michael Tauson, Patrik Wozniacki, Tine Scheuer-Larsen, Kenneth Carlsen, Peter Bastiansen, Morten Christensen, Henrik Jensen, Simon Tordrup, Ulrik Jönsson, Jimmy Bøjgaard, Thomas Bilde, Martin Gottschalk Aksglæde og Camilla Nørgaard.

I den kommende uge spiller de bedste kvindelige tennisspillere i St. Petersburg Ladies Trophy, og forhåbentlig lykkes det for Tauson at kvalificere sig til den turnering, som vises på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT.

Læs også:
TV 2 udvider antallet af tennistransmissioner kraftigt – og holdet er sat

Billede {0} af {1}