Ulla Pors bliver TV 2s nyhedsdirektør

Ulla Pors er TV 2s nyhedsdirektør fra 1. februar 2021. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Ulla Pors er TV 2s nyhedsdirektør fra 1. februar 2021. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

01. februar 2021;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

En af Ulla Pors’ store opgaver i TV 2s kommende strategiperiode bliver at sikre Nyhedernes fortsatte gennemslagskraft, når danskernes sening flytter mod streaming.

TV 2 NEWS’ nuværende chefredaktør, Ulla Pors Nielsen, bliver fra i dag, mandag 1. februar, TV 2s nyhedsdirektør med ansvar for TV 2 Nyhedernes samlede nyheds- og aktualitetsdækning på TV 2, TV 2 NEWS, TV 2 PLAY og TV2.DK.

58-årige Ulla Pors er en af Danmarks mest erfarne ledere på nyhedsområdet. Hun blev journalistuddannet i 1986, og efter korrespondentjob for TV 2 i USA blev hun redaktionschef hos TV 2 i 1998. Ulla Pors arbejdede fra 2005 til udgangen af 2010 som kanalchef for DR1, og i sine seneste ti år på TV 2 har hun stået i spidsen for især TV 2 NEWS og TV 2s events.

- TV 2 står allerede stærkt i danskernes nyhedsforbrug, og det bliver en af Ulla Pors’ store opgaver i TV 2s kommende strategiperiode at sikre Nyhedernes gennemslagskraft, når danskernes sening flytter mod streaming. Sammen med sit ledelsesteam skal Ulla Pors også fastholde Nyhedernes høje troværdighed i en tid, hvor mange søger mod sociale platforme og hurtige nyheder, siger TV 2s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard, og fortsætter:

- Ulla er passioneret publicist, og hun tænker strategisk. Hun forstår som ingen andre, hvad TV 2s rolle er på nyhedsområdet, og hun har en bred forståelse af udviklingen på de store public service-medier og et klart billede af, hvordan nyhedsseningen skal løftes på streaming i de kommende år. Ulla kan definere kernen af Nyhedernes opgave, og hun kan flytte den ind i en ny fremtid.

TV 2s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Ulla Pors har stået i spidsen for de seneste års udvikling af TV 2 NEWS, der nu er Danmarks tredje mest sete tv-kanal, og som samtidig har løftet nyhedsforbruget på TV 2 PLAY til et niveau, de færreste troede muligt. Samtidig var hun været i front for TV 2s events og samlede valgdækning, blandt andet Valgfolkemødet, som samlede danskere i tusindvis til demokratisk debat på Kvægtorvet under folketingsvalgkampen i 2019.

- Ulla er en dygtig journalist og samtidig en afholdt leder, og til hendes stærke faglighed kan lægges engagement, empati og godt humør. Det gør Ulla til den helt rigtige nyhedsdirektør til at stå i spidsen for den kulturforandring, vi er i gang med på TV 2, og som vi skal eksekvere på i den kommende tid. Ulla er personificeringen af de stærke værdier, som skal kendetegne vores arbejdspladskultur, siger Lotte Lindegaard.

Et digitalt kvantespring

Ulla Pors går ind i sit nye job med visionen om, at Nyhederne og NEWS fortsat skal være Danmarks største og troværdige nyhedsformidler, samtidig med at Danmarks streamere skal få endnu mere lyst til at se nyheder på TV 2 PLAY og engagere sig.

- Sammenhængskraften er vigtigere end nogensinde. I denne corona-brydningstid er der brug for os som aldrig før, og der er brug for, at vi på TV 2 Nyhederne kommer videre sammen og får endnu større betydning for danskerne. Vi vil altid kæmpe for at få afsløringer frem og for at sætte relevante dagsordener, siger Ulla Pors, der også vil have fokus på udvikling og fremtidssikring af nyhedsforbruget hos TV 2.

- Vi skal tage et digitalt kvantespring, så adgangen til vores digitale nyhedstilbud på TV 2 PLAY og TV2.DK bliver indlysende og let. Med Danmarks eneste 24-timers-nyhedskanal har vi en særlig position på tv og streaming, og vi skal udnytte NEWS’ styrke endnu bedre på TV 2 PLAY.

- Verden er blevet mere kompliceret, og udviklingen går så hurtigt, at danskerne hver dag har brug for både nyheder og perspektiv. Hos TV 2 har vi et unikt udgangspunkt med en central nyhedsredaktion i Odense, NEWS i København og et tæt samarbejde med TV 2 Regionerne, som vi vil udbygge. Vi skal nyhedsdække fra hele Danmark til hele Danmark, og vi skal hjælpe danskerne med at forstå nyhederne, mens de sker, siger Ulla Pors.

Ulla Pors afløser Mikkel Hertz på posten som nyhedsdirektør. Mikkel Hertz fortsætter hos TV 2 Nyhederne i en ny funktion, som afklares snarest muligt.

Billede {0} af {1}