Julen er et hit – på tv og streaming

Årets familiejulekalender på TV 2 er genudsendelsen af 'Juleønsket' - her med tre af hovedrolleindehaverne: Olivia Hillingsø som Julie, Jonathan Lindinger som Rafi og Helmer Solberg som Willy. (Foto: TV 2)

Årets familiejulekalender på TV 2 er genudsendelsen af 'Juleønsket' - her med tre af hovedrolleindehaverne: Olivia Hillingsø som Julie, Jonathan Lindinger som Rafi og Helmer Solberg som Willy. (Foto: TV 2)

02. december 2020;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

Der står julekalender og andre juleprogrammer i toppen af tv-kanalernes hitlister i går, tirsdag 1. december. Allermest set blev familiejulekalenderne på DR1 og TV 2.

Julen er et klokkeklart hit på tv og streaming. Det står klart – igen – når man betragter seertallene for tirsdag 1. december på de danske tv-kanaler med juletilbud. Her er der nemlig julekalender og andre juleprogrammer i toppen af kanalernes hitlister.

Allermest set er familiejulekalenderne på de store tv-kanaler TV 2 og DR1. Premieren på den nyproducerede ’Julefeber’ på DR1 blev set 938.000 seere og vurderet til 3,9 på skalaen fra 1 til 5. ’Julefeber’ blev DR1’s mest sete program tirsdag.

TV 2s genudsendelse af ’Juleønsket’ blev 1. december set af 900.000 seere og fik vurderingen 4,1. For begge programmer gælder det, at seertallet vil vokse hen over de kommende syv dage, indtil det officielle Kantar-seertal på premiereafsnittene er klar om en uge.

Julen topper på mange kanaler

Det er ikke alene på DR1, at jule-tv topper 1. december. Det samme er tilfældet på TV 2, hvor ’Juleønsket’ er dagens mest sete program. Næstmest set med p.t. 665.000 seere og vurderingen 4,4 er et andet juleprogram, nemlig ’Helt sort – jul’, der er en særudgave af den populære programserie med Melvin Kakooza. ’Helt sort – jul’ er p.t. den mest sete udgave af programserien nogensinde.

Også på TV 2 CHARLIE topper julen 1. december. Mest set med p.t. 259.000 seere er første afsnit af ’The Julekalender’, mens ’Lykkehjulet – julespecial’ er nummer to på dagen med 205.000 seere.

På TV 2 ZULU topper ’Natholdets julekalender 2020’ hitlisten for 1. december med p.t. 82.000 seere.

På TV 2 FRI ligger julerelaterede programmer som ’Krejlerkongen – julespecial’ og ’Juleaften på Ruths’ nummer 2-4 – kun overgået af et nyt afsnit af ’Ja for Fanø’.

Også et hit på streaming

Også på streaming er julen et hit. TV 2-kanalernes julekalendere indtager stort set samtlige topplaceringer på gårsdagens hitliste på TV 2 PLAY. Tirsdag 1. december blev samtidig en af TV 2 PLAYs bedste salgsdage nogensinde.

TV 2 har netop offentliggjort, at TV 2 PLAY i tredje kvartal 2020 rundede 700.000 abonnementer, hvilket svarer til, at mere end halvanden million danskere har adgang til TV 2s streamingtjeneste.

 

Billede {0} af {1}