TV 2 NEWS sætter vild seerrekord - igen

Statsminister Mette Frederiksen (S) deltog i torsdagens pressemøde om indførelsen af omfattende restriktioner i store dele af Nordjylland. (Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix)

Statsminister Mette Frederiksen (S) deltog i torsdagens pressemøde om indførelsen af omfattende restriktioner i store dele af Nordjylland. (Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix)

06. november 2020;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

På en alvorlig baggrund var TV 2s nyhedskanal i lange perioder torsdag Danmarks mest sete tv-kanal. Uge 45 blev kanalens bedste uge nogensinde, og 2020 bliver et historisk år for kanalen.

TV 2 NEWS har sendt nyheder, analyse, baggrund og perspektiv til danskerne i flere end 5.000 dage, og de mest sete dage har ofte handlet om valg, vejr og terror.

Torsdag 5. november – på TV 2 NEWS’ sendedag nummer 5.089, som var domineret af valgresultater fra USA og et alvorstungt COVID-19-pressemøde om mink og Nordjylland – fik kanalen så en seerrekord af de helt store.

I går stod TV 2 NEWS nemlig for cirka 17 procent af danskernes tv-sening – langt over de hidtil største rekorddage med 13-14 procent i seerandel. Til sammenligning hører, at TV 2 NEWS – som Danmarks tredjestørste kanal – i årets første ti måneder har stået for knap syv procent af tv-seningen. Torsdagens seerandel var dermed cirka 2,5 gange større end den sædvanlige seerandel i rekordåret 2020.

 

Danmarks mest sete kanal i lange perioder torsdag

I lange perioder af torsdagen var TV 2 NEWS Danmarks mest sete kanal – foran hovedkanalerne TV 2 og DR1. Det var tilfældet det meste af natten og stort set uafbrudt mellem klokken 12.30 og 18.00. Det meste af torsdag morgen og formiddag var TV 2 NEWS næststørst efter TV 2, men mere set end DR1.

- Det er voldsomme og historiske nyhedshistorier, vi oplever i disse dage, og de fortjener den allerstørste og bedste dækning. Danskerne ved, at de kan regne med TV 2 NEWS, når de store begivenheder sker, og jeg er stolt af, at danskerne i så høj grad søger hen til NEWS i disse dage, siger Ulla Pors, der er chefredaktør for TV 2 NEWS.

Samtidig er uge 45 den amerikanske valguge TV 2 NEWS' stærkeste uge nogensinde målt på både sening og seerandel med en seerandel på godt 12 procent for hele ugen. Det er samme seerandel som ugens nummer 4, 5 og 6 tilsammen (nemlig kanalerne TV 2 CHARLIE, DR2 og TV3).

2020 bliver i det hele taget et historisk rekordår for TV 2 NEWS, som bliver svært at overgå.

Et billede på dette historiske år er TV 2 NEWS’ daglige seerandel. Gennem sin snart 14 år lange historie har TV 2 NEWS i alt 26 gange oplevet at have en seerandel på 10 procent eller derover. 23 af disse 24 rekorddage ligger i 2020!

TV 2 NEWS' chefredaktør, Ulla Posr. (Foto: Henrik Ohsten / Tv 2)

TV 2 NEWS' chefredaktør, Ulla Posr. (Foto: Henrik Ohsten / Tv 2)

Også en stor dag for TV2.DK

Torsdag 5. november var også en stor dag for TV2.DK og apps. Med over 23 millioner sidevisninger er 5. november nu næstbedste dag for TV2.DK nogensinde – kun overgået af dagen forinden, onsdag 4. november, med godt 26 millioner sidevisninger.

------

Læs også:
Kæmpestor interesse for det amerikanske valg

 

Billede {0} af {1}