Kæmpestor interesse for det amerikanske valg

De kanaler, som sendte nyheder fra præsidentvalget, stod onsdag for 72 procent af danskernes tv-sening – en femtedel mere end sædvanligt. Valgseningen tirsdag-onsdag var størst på TV 2 og TV 2 NEWS - og så gav valget rekord på TV2.DK og apps.

Det amerikanske præsidentvalg er et drama af de vilde og sjældne, og både dramaet og vigtigheden af valget har trukket danskerne til tv-skærmene – især til TV 2, TV 2 NEWS og DR1, som tirsdag-onsdag har leveret konstant dækning om valgets resultater.

I tidsrummet fra tirsdag klokken 21.25 og frem til corona-pressemødet onsdag ved 16-tiden dækkede de tre kanaler amerikansk valg non stop – især på dansk og på DR1 også via amerikansk signal i fire natlige timer. I denne periode foregik 55 procent af danskernes valgseningen på TV 2 og TV 2 NEWS, der samsendte i hele perioden. 45 procent af valgseningen foregik på DR1. Med i opgørelsen er hverken USA-programmer på TV 2 ZULU, som sendte 'Natholdet Valg', eller på DR2.

- TV 2 har leveret valgdækning i verdensklasse, og vi kan være superstolte. Vi har leveret nyheder og analyse i høj kvalitet, og vi er blevet beriget og informeret af nogle af Danmarks mest indsigtsfulde personer, når det gælder USA. Et amerikansk præsidentvalg har stor indflydelse på hele verden, og derfor er det en vigtig opgave for en public service-udbyder som os, siger TV 2s konstituerede nyhedsdirektør, Jacob Kwon.

Det amerikanske præsidentvalg var også en stor succes for TV2.DK og apps, som satte en markant rekord med over 26 millioner sidevisninger - hele 30 procent højere end de tidligere rekorder i marts 2020, hvor Danmark indførte omfattende corona-restriktioner.

72 procent af danskernes tv-forbrug på DR1, TV 2 og TV 2 NEWS

Den store interesse for valget er også tydelig i de netop indkomne seertal for onsdag 4. november. Her foregik 72 procent af danskernes tv-sening på DR1, TV 2 og TV 2 NEWS.

Det er en femtedel højere seerandel end i 2020 generelt, hvor de tre kanaler i forvejen ligger højt pga. corona-pandemien. De 72 procent seerandel er en tredjedel højere end de 54 procent, som kanalernes seerandel i 2019.

Chefredaktør for TV 2 NEWS og TV 2 Event, Ulla Pors. (Foto: Claus Troelsgaard / TV 2)

Chefredaktør for TV 2 NEWS og TV 2 Event, Ulla Pors. (Foto: Claus Troelsgaard / TV 2)

Største dag for TV 2 NEWS nogensinde?

Særligt for TV 2 NEWS har onsdag 4. november været historisk, for denne dag bliver den bedste eller næstbedste dag nogensinde for kanalen målt på seerandel og sening. Den endelige placering som nummer ét eller to afgøres først om en uge, når onsdagens seertal på alle kanaler er konsoliderede inklusive tidsskiftet sening.

TV 2 NEWS var selvfølgelig Danmarks tredjestørste kanal onsdag og stod 14 procent af danskernes tv-sening – cirka det samme som nummer fire, fem, seks og syv tilsammen (nemlig kanalerne TV 2 CHARLIE, DR2, TV3+ og TV3).

Chefredaktør for TV 2 NEWS og TV 2 Event, Ulla Pors, roser medarbejderne på TV 2 NEWS, hos TV 2 Nyhederne og i resten af TV 2, som har sørget for den tætte dækning af det amerikanske valg fra Danmark og USA – og hun tilføjer:

- Den meget høje interesse for det amerikanske valg – både nu og i perioden op til 3. november – viser med stor tydelighed, at danskerne oplever valget af en amerikansk præsident som overordentligt vigtigt. Det er en kerneopgave for TV 2 NEWS at dække de vigtigste begivenheder i Danmark og verden, og vi er stolte af, at danskerne især har søgt til os for at få deres viden, siger Ulla Pors.

I de kommende dage fortsætter den intensive dækning af afgørelsen af præsidentvalget og valget til Kongressen, hvor der især er spænding om Senatet. Det sker både i de almindelige nyhedsudsendelser og i TV 2 NEWS-magasinerne ’Kampen om Det Hvide Hus’.

 

Seneste nyt

27. november 2020

De Olympiske Lege vender tilbage til TV 2 og får den mest intensive dækning nogensinde

Link til De Olympiske Lege vender tilbage til TV 2 og får den mest intensive dækning nogensinde
27. november 2020

TV 2 indsamler julehjælp til socialt udsatte børnefamilier

Link til TV 2 indsamler julehjælp til socialt udsatte børnefamilier
27. november 2020

The Olympic Games return to TV 2 and will receive the most intensive coverage ever.

Link til The Olympic Games return to TV 2 and will receive the most intensive coverage ever.

Billede {0} af {1}