'Sygeplejeskolen' er tilbage 1. november

Molly Egelind som sygeplejeeleven Anna og Kasper Dalsgaard som jazzmusikeren Ole i tredje sæson af 'Sygeplejeskolen'. Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Molly Egelind som sygeplejeeleven Anna og Kasper Dalsgaard som jazzmusikeren Ole i tredje sæson af 'Sygeplejeskolen'. Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Tredje sæson foregår i foråret 1953. Og allerede inden sæsonen har haft premiere, er det besluttet, at seerne får endnu en sæson.

TV 2-kanalerne er Danmarks største leverandør af tv-fiktion til voksne, og TV 2 CHARLIE er blevet en stor aktør med nye tv-serier i både forårs- og efterårssæsonen i 2020. Søndag 1. november kan seersuccesen ’Sygeplejeskolen’ byde indenfor til tredje sæson.

TV 2 CHARLIE fik med ’Mercur’ i 2017 sit gennembrud med ny dansk fiktion til danskerne. 450.000 så med på tv, og mange fulgte med på TV 2 PLAY. Siden er seertilslutningen steget, hver gang CHARLIE har sendt en ny serie eller sæson til danskerne: Seneste sæson af ’Sygeplejeskolen’ og dette års nye krimiserie ’Sommerdahl’ har begge rundet en halv million seere på tv og er vokset kraftigere på TV 2 PLAY.

Kendte og nye skuespillere

I den tredje sæson af ’Sygeplejeskolen’ møder vi igen skuespillere som Molly Egelind (i rollen som Anna), Jesper Groth (Bjørn), Jakob Åkerlind (Aksel), Mikkel Becker Hilgart (Peter), Anna Stokholm (Lis), Thue Ersted Rasmussen (Christian Friis), Ulla Vejby (Else), Katrine Greis-Rosenthal (Nina Neergaard), Anette Støvelbæk (Ruth Madsen), Jens Jørn Spottag (Bent Neergaard) og Benedikte Hansen (Margrethe Lund).

Sæsonen har også nye medvirkende i store roller, blandt andre Kasper Dalsgaard som jazzmusikeren Ole og Jon Lange som sygehusets nye kirurg og overlæge John Neumann.

Jesper Groth som Bjørn, Katrine Greis-Rosenthal som Nina Neergaard, Molly Egelind som Anna og Jon Lange som kirurg John Neumann i tredje sæson af 'Sygeplejeskolen'. Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Jesper Groth som Bjørn, Katrine Greis-Rosenthal som Nina Neergaard, Molly Egelind som Anna og Jon Lange som kirurg John Neumann i tredje sæson af 'Sygeplejeskolen'. Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Endnu en sæson er allerede besluttet

Allerede inden tredje sæson løber over skærmen, står det klart, at ’Sygeplejeskolen’ også får en sæson 4. Det glæder 'Sygeplejeskolen's hovedforfattere, Claudia Boderke og Lars Mering, og producent Senia Dremstrup, som siger:

- Det har været både underholdende og udfordrende at videreudvikle serien gennem flere sæsoner. Underholdende fordi vi har fået mulighed for at dykke ned i flere af karaktererne og fået chancen for at planlægge, hvad skæbnen byder dem i det lange løb. Udfordringen er hele tiden at give seerne det, de glæder sig til, samtidig med de også skal overraskes. At skrive videre på serien har givet os mulighed for at blive inspireret af, hvordan skuespillerne og instruktørerne har formet kararterne og universet. På den måde påvirker alle funktioner hinanden i et kreativt økosystem.

Claudia Boderke, Lars Mering og Senia Dremstrup fortsætter:

- Vi synes, vi er lykkedes med at skabe en serie, man både bliver rørt over og griner af, og selvom den udspiller sig i 1950'erne, føles den vedkommende. Flere af temaerne i 'Sygeplejeskolen' er stadig aktuelle og giver genlyd i den tid, vi lever i i dag, og kan forhåbentlig være med til at fremme en god debat hjemme i stuerne. Det, vi er allermest stolte af, er, at den rammer så bredt. At både yngre og ældre seere har lyst til at følge med. Der er ikke noget bedre end at lave noget, som mange har lyst til at se.

Ny kirurg og overlæge ankommer til Fredenslund

Tredje sæson af ’Sygeplejeskolen’ foregår i foråret 1953, hvor der venter eleverne en krævende tid på Fredenslund. De tager hul på et nyt hårdt semester på operationsgangen, mens de fortsat skal passe deres arbejde på sygehuset med svære patienter, nattevagter og eksamener.

Presset stiger yderligere, da forstanderinden Margrethe Lund og resten af sygehuset skal forsøge at overbevise den konservative amtsrådsformand om at vælge Fredenslund som amtets nye centrale sygeplejeskole. De er i hård konkurrence med det traditionelle hospital Skt. Helene, hvor mandlige sygeplejeelever bestemt ikke er velkomne.

Preben Kristensen som hospitalsinspektør og Benedikte Hansen som Margrethe Lund i tredje sæson af 'Sygeplejeskolen'. Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Preben Kristensen som hospitalsinspektør og Benedikte Hansen som Margrethe Lund i tredje sæson af 'Sygeplejeskolen'. Foto: Mike Kollöffel/TV 2

I tredje sæson af ’Sygeplejeskolen’ ankommer den nye kirurg og overlæge doktor John Neumann til Fredenslund. Hans selvsikre attitude og liberale tilgang til de herskende normer får ham hurtigt på kant med en frustreret doktor Neergaard. Doktor Neumann og Nina Neergaard har desuden en fælles fortid fra hospitalsskibet Jutlandia, og Neumanns pludselige ankomst til hospitalet vækker Ninas traumer fra skibet.

Anna står midt i sit livs dilemma. Hun har udvekslet breve med Erik i Canada, samtidig med hun har tilbragt stadigt mere tid sammen med jazzmusikeren Ole. Men hvem skal hun vælge?

Bjørn balancerer på kanten af sin egen moral. På grund af de mange nattevagter har han svært ved at følge med fagligt og føler sig tvunget til at tage farlige hjælpemidler i brug.

Tredje sæson af ’Sygeplejeskolen’ får premiere søndag 1. november på TV 2 CHARLIE og TV 2 PLAY.

 

Vil du vide mere om 'Sygeplejeskolen III', kan du læse mere i pressematerialet.

Seneste nyt

27. november 2020

De Olympiske Lege vender tilbage til TV 2 og får den mest intensive dækning nogensinde

Link til De Olympiske Lege vender tilbage til TV 2 og får den mest intensive dækning nogensinde
27. november 2020

TV 2 indsamler julehjælp til socialt udsatte børnefamilier

Link til TV 2 indsamler julehjælp til socialt udsatte børnefamilier
27. november 2020

The Olympic Games return to TV 2 and will receive the most intensive coverage ever.

Link til The Olympic Games return to TV 2 and will receive the most intensive coverage ever.

Billede {0} af {1}