Presset stiger yderligere, da forstanderinden Margrethe og resten af sygehuset skal forsøge at overbevise den konservative amtsrådsformand om at vælge Fredenslund som amtets nye centrale sygeplejeskole. De er i hård konkurrence med det traditionelle hospital Skt. Helene, hvor mandlige sygeplejeelever bestemt ikke er velkomne.

I tredje sæson af 'Sygeplejeskolen' ankommer den nye kirurg og overlæge doktor John Neumann til Fredenslund. Hans selvsikre attitude og liberale tilgang til de herskende normer får ham hurtigt på kant med en frustreret doktor Neergaard. Doktor Neumann og Nina Neergaard har desuden en fælles fortid fra hospitalsskibet Jutlandia, og Neumanns pludselige ankomst til hospitalet vækker Ninas traumer fra skibet.

Anna står midt i sit livs dilemma. Hun har udvekslet breve med Erik i Canada, samtidig med hun har tilbragt stadigt mere tid sammen med jazzmusikeren Ole. Men hvem skal hun vælge?

Bjørn balancerer på kanten af sin egen moral. På grund af de mange nattevagter har han svært ved at følge med fagligt og føler sig tvunget til at tage farlige hjælpemidler i brug.

Følelserne mellem Peter og stewardessen Birgit blomstrer, men Peters overanalyserende livssyn komplicerer forholdet. Elses største ønske går endelig i opfyldelse, men hun bliver alligevel usikker, da hun får tilnærmelser fra en uventet bejler. Usikkerhed påvirker også doktor Friis og Lis' samliv efter en misforståelse mellem de to nyforlovede.

Tredje sæson af 'Sygeplejeskolen' får premiere søndag 1. november på TV 2 CHARLIE og TV 2 PLAY.