'Hjertegalla 2020': 30.636.580 kroner til Hjerteforeningen

Årets værtstrio ved 'Hjertegalla 2020' var Christian Degn, Michèle Bellaiche og Jes Dorph-Petersen. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Årets værtstrio ved 'Hjertegalla 2020' var Christian Degn, Michèle Bellaiche og Jes Dorph-Petersen. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

22-08-2020
Af: TV 2 Kommunikation

TV 2 CHARLIE og Hjerteforeningen samlede her til aften 30.636.580 kroner ind ved det store direkte indsamlingsshow 'Hjertegalla 2020'. Så du ikke showet, kan du se det gratis på TV 2 PLAY – du skal blot oprette en profil på tjenesten.

Det var niende gang, 'Hjertegalla' fandt sted, og første gang, at årets værtstrio hed Michèle Bellaiche, Jes Dorph-Petersen og Christian Degn. De bød i løbet af aftenen velkommen til blandt andre 'Vild med dans'-dommer Britt Bendixen, der kom og fortalte om sin store hjerteoperation, som hun gennemgik i 2019. 'Årets Hjerteredder' blev hyldet, og prisen gik i år til Michaela Billbo Tanderup, der som 14-årig reddede sin mors liv. Det var Villy Søvndal, der overrakte prisen for 'Årets Hjerteredder'. Han måtte i 2013 træde tilbage som udenrigsminister på grund af en blodprop i hjertet.

Læs om Michaelas redning her

Pengene går til forskning og forebyggelse

Det imponerende indsamlingsresultat og danskernes gavmildhed gør både redaktør på TV 2 CHARLIE Mads Volck og Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft, glade.

- 'Hjertegalla 2020' har været udskudt siden marts på grund af coronakrisen, og alligevel har danskerne valgt at bakke massivt op om indsamlingen. Det er både rørende og rart, og det understreger blot, hvor vigtigt det er stadig at have fokus på hjertesagen og samle penge ind til det gode formål. På TV 2 CHARLIE er vi glade og stolte over at være en del af så vigtig en indsats, og at det lykkedes os at afholde et flot indsamlingsshow med de restriktioner, der jo stadig er, det kan man kun glæde sig over, siger Mads Volck, redaktør på TV 2 CHARLIE.

- Vi er meget taknemmelige for, at danskerne igen i år støtter hjertesagen. Flere end en halv million danskere lever med en hjertesygdom, og det rammer både den enkelte og deres pårørende. Så en stor tak til TV 2 CHARLIE for et langt og godt samarbejde og også til alle de virksomheder og fonde, der støtter Hjerteforeningen. Vores vision er "Liv uden hjertesygdom", så vi vil bruge de indsamlede penge til forskning i hjertesygdomme og til at arbejde endnu hårdere på at forebygge hjertesygdomme i Danmark. Fire ud af fem tilfælde af hjertesygdom kan sandsynligvis forebygges, så vi skylder hinanden at gøre alt, hvad vi kan, for at undgå hjertesygdom, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

'Hjertegalla 2020' blev sendt direkte på TV 2 CHARLIE lørdag aften. Så du ikke showet, hvor Hanne Boel, Barbara Moleko, Medina og Noah optrådte, kan du se det gratis på TV 2 PLAY – du skal blot oprette en profil på tjenesten.

Seneste nyt

24. november 2020

Musikken i fokus på TV 2 i corona-året 2020

Link til Musikken i fokus på TV 2 i corona-året 2020
Annette Heick og Rasmus Botoft i 'Året der gak' fra 2020.
23. november 2020

Annette Heick og Rasmus Botoft er værter ved 'Året der gak' 2020.

Link til Annette Heick og Rasmus Botoft er værter ved 'Året der gak' 2020.
20. november 2020

Hæder til Mille Dinesen for hovedrollen i ’Rita’

Link til Hæder til Mille Dinesen for hovedrollen i ’Rita’

Billede {0} af {1}