TV 2 ZULU er klar med premiere på 'Alfa'

Andreas Jessen som Adam og Sebastian Jessen som Jakob i krimiserien 'Alfa', som får dansk premiere til august. (Foto: Emilia Staugaard/TV 2)

Andreas Jessen som Adam og Sebastian Jessen som Jakob i krimiserien 'Alfa', som får dansk premiere til august. (Foto: Emilia Staugaard/TV 2)

'Alfa' kan ses på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU fra søndag 16. august.

Sommeren 2020 bliver på alle måder usædvanlig efter et forår i coronaens tegn. Og en af de positive nyskabelser er, at sommeren byder på nye danske fiktionsserier, som ellers plejer at høre hjemme i tv-kanalernes forårs- og efterårsplaner.

Alt imens 'Rita' er i fuld gang på TV 2 og TV 2 PLAY, kan TV 2 ZULU offentliggøre, at tv- og streamingseerne får endnu en premiere denne sommer. Det sker, når krimiserien 'Alfa' får premiere søndag 16. august på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU.

- Vi er utroligt glade for at have ’Alfa’ tilbage her til august. Da coronaen øjeblikkeligt lukkede ned for masser af tv-produktioner i foråret, skabte det usikkerhed om, hvorvidt vi i det hele taget kunne producere de fiktionsserier, vi har planlagt til de kommende måneder og år. I det lys satte vi premieren på 'Alfa' på pause i en periode, som heldigvis blev relativt kort. Søndag 16. august er ’Alfa’ klar til danskerne, og det er vi superglade for, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Kampen for at finde sig selv

Milad Avaz debuterer som instruktør med ‘Alfa’, som han også har skrevet. Sammen med sine brødre, Misam og Mehdi Avaz, har han skabt en tv-serie, hvor hovedpersonerne, brødrene Adam og Jakob, er født ind i en verden af penge, narko, hierarki og magt.

Da den nyuddannede børsmægler Adam får en stressdiagnose og samtidig mister sin far, opsøger han sin fortid og sin fars aktiviteter i rockermiljøet. Adam bliver hurtigt opslugt i en verden af hurtig anerkendelse og højt adrenalinniveau, og det varer ikke længe, før hans ellers strukturerede liv blandes med personlige ambitioner og en sult efter magt. Han får hjælp af barndomsvennerne Simon og Oliver, og inden de ser sig om, står de over for indvandrerbander, rockere, politi og i sidste ende Adams egen bror.

Adams storebror, Jakob, har altid ønsket at gøre en forskel. Derfor har han brudt med familien og sine rødder for at søge ind i politiet, hvor han hurtigt bliver rekrutteret til politiets antinarkotika-enhed. Jakob får her for alvor chancen for at gøre en forskel. Gang på gang bliver Jakob konfronteret med sin fortid, og en indre kamp tvinger ham ud i en angstfuld søgen efter sit sande mål.

’Alfa’ følger Adam og Jakobs kamp for at finde sig selv. Vil de holde fast i deres egen illusion om, hvem de er? Eller vil de give efter for deres sande natur?

”På et mageligt kontor – med et lille sort hul i maven”

Seriens instruktør og manuskriptforfatter, Milad Avaz, siger:

- På overfladen kan ’Alfa’ virke som en krimithriller, men serien er egentlig et eksperiment i at dykke ned i den eksistentielle angst, vi i min generation oplever for tiden. Jeg tror, de fleste nu til dags kan genkende følelsen af at have truffet de rigtige beslutninger i sine formative år og nu sidder tilbage på et mageligt kontor med et lille sort hul i maven. Et lille sort hul i maven, som mest er en frygt for, om man nu i virkeligheden er den bedste version af den, man kunne være.

Her ses fra venstre manuskriptforfatter og instruktør Milad Avaz sammen med skuespillerne Lars Mikkelsen og Thomas Levin under optagelserne til 'Alfa'. (Foto: Emilia Staugaard/TV 2)

Her ses fra venstre manuskriptforfatter og instruktør Milad Avaz sammen med skuespillerne Lars Mikkelsen og Thomas Levin under optagelserne til 'Alfa'. (Foto: Emilia Staugaard/TV 2)

- Med ‘Alfa’ vil jeg fortælle, hvad der sker, hvis man trodser det normale liv. Hvis man vælger at forkaste de sikre rammer, der er sat for os. Hvis man vælger at bryde de uskrevne regler, der dikterer, at man skal gøre tingene på en bestemt måde. Hvis man lader det lille sorte hul diktere ens handlinger, siger Milad Avaz.

’Alfa’ er en serie i otte afsnit, som vises på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU fra søndag 16. august og herefter hver mandag.

Her ses fra venstre producerne Mehdi og Misam Avaz på settet til 'Alfa'. (Foto: Emilia Staugaard/TV 2)

Her ses fra venstre producerne Mehdi og Misam Avaz på settet til 'Alfa'. (Foto: Emilia Staugaard/TV 2)

Seneste nyt

20. januar 2022

TV 2 NEWS går helt tæt på valget af ny formand for Dansk Folkeparti

Link til TV 2 NEWS går helt tæt på valget af ny formand for Dansk Folkeparti
18. januar 2022

Et re-design af TV 2 PLAY-apps gav problemer med tilgængeligheden – men så fik TV 2 hjælp fra blinde og svagtseende brugere

Link til Et re-design af TV 2 PLAY-apps gav problemer med tilgængeligheden – men så fik TV 2 hjælp fra blinde og svagtseende brugere
14. januar 2022

Glæd dig: Aldrig tidligere har TV 2 sendt så meget sport på tv og streaming, som du får i 2022

Link til Glæd dig: Aldrig tidligere har TV 2 sendt så meget sport på tv og streaming, som du får i 2022

Billede {0} af {1}