Rita smøger ærmerne op og åbner sin egen lilleskole

Efter fire sæsoner som læreren i den ternede skjorte smøger Rita (Mille Dinesen) nu ærmerne op og åbner sin egen lilleskole. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Efter fire sæsoner som læreren i den ternede skjorte smøger Rita (Mille Dinesen) nu ærmerne op og åbner sin egen lilleskole. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Søs Egelind og Lisbet Dahl slutter sig til det kendte ’Rita’-cast i femte sæson af TV 2s populære serie.

Optagelserne til den nye sæson af ’Rita’ er nu færdige, og der er noget at glæde sig til i 2020, når der er premiere på femte omgang af skøn skolegang på TV 2 PLAY og TV 2.

- Det bliver skønt at få 'Rita' tilbage på skemaet, for den serie kan noget helt specielt. Den rammer noget i os alle, fordi vi alle har et forhold til skole og undervisning, siger TV 2s fiktionschef Katrine Vogelsang.

Efter fire sæsoner som læreren i den ternede skjorte smøger Rita (Mille Dinesen) nu ærmerne op og åbner sin egen lilleskole sammen med kollegaen Hjørdis (Lise Baastrup). 

Samarbejdet om lilleskolen mellem Hjørdis (Lise Baastrup) og Rita (Mille Dinesen) slår gnister. (Foto: Martin Dam Kristensen / TV 2)

Stort hjerte, lille skole, fuldt hus
Det betyder, at Rita ikke længere er bundet af folkeskolens regler og bureaukrati - hun kan designe sin helt egen skole fra bunden og forme den, som hun tror, det er bedst. Men det er ikke så nemt og rosenrødt, som det lyder, for samarbejdet med Hjørdis slår gnister.

Men under t-shirten banker Ritas store hjerte for både elever og familie, og snart fyldes hendes lilleskole, der også er hendes private hjem, op med både små og store mennesker med udfordringer af forskellig art.
Fortiden dukker op i skikkelse af både Rasmus (Carsten Bjørnlund), Ritas søn, Jeppe (Nikolaj Groth), Jeppes far, Niels (Peter Gantzler) og Helle (Ellen Hillingsø).

I femte sæson slutter også Søs Egelind og Lisbet Dahl sig til ’Rita’-castet, ligesom flere andre nye navne som Martin Greis-Rosenthal og Marie Tourell Søderberg medvirker. Samtidig er der gensyn med blandt andre Kristoffer Fabricius som Hjørdis' kæreste Uffe og flere andre.

Rita for fuld styrke
- I denne sæson får Rita det, som Rita vil have det. Hun fusionerer arbejds- og privatliv i ét stort hus, ét stort kaos, men der befinder hun sig godt, indtil kaos vokser hende over hovedet. At være Rita for fuld styrke kan også være farligt, når man tror, man kan alt og være alting for alle på én gang: Lærer, kæreste, mor, kollega, ven. Og så må Rita stille sig selv spørgsmålet: Er jeg god for andre mennesker, eller er jeg i virkeligheden selv ét stort kaos? fortæller Marie Østerbye, der er hovedforfatter på sæsonen.

Søs Egelind er med i den nye sæson af ’Rita’, som vises på TV 2 PLAY og TV 2 i 2020. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Det bliver aldrig kedeligt med Rita
- Vi har nu lavet ’Rita’ i ti år, og det er ikke i nærheden af at blive kedeligt at beskæftige sig med fandenivoldske, uforudsigelige og skønne Rita. Der er stadig masser af historier at fortælle, masser af kampe at tage og masser af børn, som skal hjælpes. Det har været en fornøjelse endnu engang at samle hele ’Rita’-familien, både foran og bag kameraet, siger Jesper Morthorst, producer på ’Rita’.

Bag den nye sæson står ’Rita’s skaber Christian Torpe og Marie Østerbye, som er hovedforfatter på sæsonen, der får premiere i 2020 på TV 2 PLAY og TV 2. Lars Kaalund har instrueret, og ’Rita’ er produceret for TV 2 af SF Studios Production i samarbejde med Netflix.

De første fire sæsoner af ’Rita’ kan ses på TV 2 PLAY.

----------

Læs også:

Så ringer det ind til en ny omgang 'Rita' på TV 2

 

 

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}