TV 2 CHARLIE: 15-års-fødselar i storform

Fra anden sæson af 'Sygeplejeskolen', der har Molly Egelind i en af seriens hovedroller. 'Sygeplejeskolen' er TV 2 CHARLIEs største seersucces nogensinde, og kanalen har allerede valgt at bestille nye sæsoner af serien. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

Fra anden sæson af 'Sygeplejeskolen', der har Molly Egelind i en af seriens hovedroller. 'Sygeplejeskolen' er TV 2 CHARLIEs største seersucces nogensinde, og kanalen har allerede valgt at bestille nye sæsoner af serien. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

TV 2 CHARLIE er på vej mod sit stærkeste år nogensinde. Tirsdag 1. oktober kan CHARLIE fejre halvrund fødselsdag som Danmarks fjerdestørste kanal.

TV 2 CHARLIE er ikke en kanal, som generelt får store overskrifter i landets aviser – men CHARLIE er langt fra nogen lille tv-kanal i Danmark. I de senere år har kanalen typisk været landets femte mest sete kanal, og når kanalen kommer bredest ud – eksempelvis med dansk fiktion – kan CHARLIE hente seertal på en halv million på lineært tv og kan dermed måle sig med hovedkanalerne TV 2 og DR1.

Og TV 2 CHARLIE er ikke færdig med at imponere. Med en seerandel på 4,9 procent i årets tre første kvartaler er kanalen nu Danmarks fjerdestørste kanal – og på vej mod sit stærkeste år nogensinde.

- Over årene er CHARLIE blevet en af de klarest definerede og bedst brandede tv-kanaler herhjemme. TV 2 CHARLIE i fantastisk god form, og det er en meget stor bedrift af en ikke-landsdækkende kanal at arbejde sig frem til at være Danmarks fjerdestørste af slagsen, siger TV 2s programdirektør, Lotte Lindegaard.

'Spørg CHARLIE' - her med paneldeltager Jens Gaardbo og vært Michael Meyerheim - har i 2019 fået sin bedste sæsonstart nogensinde. Billedet er fra programmet mandag 16. september, som med 179.000 seere er det mest sete afsnit i programserien i fire år. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Det gode selskab
Hun finder forklaringen på CHARLIE-fremgangen i det ”vanvittigt gode selskab”, som kendetegner kanalen.

- Du tænder på en måde for varmen, når du tænder for CHARLIE, og dette behov for underholdning og afslapning findes i alle aldre. Vi oplever alle ønsket om et pusterum og en konfliktfri zone, siger Lotte Lindegaard, der ser flere forskellige forklaringer på CHARLIEs fremgang.

- CHARLIE har med stor succes skabt sit eget fiktionsunivers – senest to sæsoner af ’Sygeplejeskolen’ og serien ’Mercur’ med høje seertal på lineært tv og imponerende brugertal på TV 2 PLAY. CHARLIE er også kendt for sine markante værter og underholdningsprogrammer med eksempelvis Michael Meyerheim, Jarl Friis-Mikkelsen og Hans Pilgaard samt stærke internationale krimiserier, bl.a. ’Barnaby’, siger Lotte Lindegaard.

Krimiserien 'Dan Sommerdahl' bliver en af nyhederne på TV 2 CHARLIE i 2020. De tre største roller i serien spilles af (fra venstre) André Babikian som efterforskningsassistent Flemming Torp, Laura Drasbæk som chefkriminaltekniker Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

En del af YouSee’s grundpakke fra 2020
I forbindelse med et nyt strategisk partnerskab mellem YouSee og TV 2 bliver CHARLIE fra 1. januar 2020 en del af YouSee’s grundpakke, og dermed får endnu flere danskere adgang til kanalens tilbud.

- Den nye aftale med YouSee giver flere muligheder for TV 2 CHARLIE, og vi går rigtigt gode år i møde. To af verdens stærkeste underholdningsformater – ’Lykkehjulet’ og ’Hvem vil være millionær?’ – indtager CHARLIE-fladen i de kommende måneder. I 2020 er CHARLIE klar med sin første danske krimiserie ’Dan Sommerdahl’ med Peter Mygind i hovedrollen, ligesom vi allerede har bestilt nye sæsoner af ’Sygeplejeskolen’, siger Lotte Lindegaard.

TV 2 CHARLIE har gennem de seneste år fornyet en række af kanalens programmer og har igangsat produktionen af danske fiktionsserier. Fornyelsen har tiltrukket nye seere og har styrket kanalens seerandel blandt alle danskere. I de seneste fem år har gennemsnitsalderen for TV 2 CHARLIE-seerne været stort set uændret, mens gennemsnitsalderen generelt er vokset betydeligt for det øvrige tv-marked.

Fakta: De ti mest sete kanaler i 2019
(seerandel i procent i 1.-3. kvartal blandt alle danskere på tre år og derover)

TV 2                  24,8 procent
DR1                   24,2 procent
TV 2 NEWS       5,2 procent
TV 2 CHARLIE  4,9 procent
DR2                      4,5 procent
TV3                      4,3 procent
Kanal 5                3,3 procent
TV3+                    3,2 procent
DRK                      2,9 procent
TV 2 SPORT      2,4 procent

(Kilde: Seer-Undersøgelsen i Danmark)

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}