Nyt makkerpar i spidsen for TV 2s Christiansborg-redaktion

Troels Mylenberg skal som politisk redaktør lede TV 2s redaktion på Christiansborg sammen med redaktionschef Mads Bisgaard. (Foto: Claus Troelsgaard / TV 2)

Troels Mylenberg skal som politisk redaktør lede TV 2s redaktion på Christiansborg sammen med redaktionschef Mads Bisgaard. (Foto: Claus Troelsgaard / TV 2)

Troels Mylenberg udnævnes til TV 2s politiske redaktør, og han skal lede redaktionen på Christiansborg sammen med redaktionschef Mads Bisgaard.

Når det nye Folketing samles for første gang tirsdag 1. oktober, vil der også være et nyt makkerpar i spidsen for TV 2s Christiansborg-redaktion. NEWS-vært Troels Mylenberg skifter til Christiansborg, hvor han sammen med redaktionschef Mads Bisgaard får ansvaret for at lede TV 2 Nyhedernes og TV 2 NEWS’ stærke politiske dækning.

Troels Mylenberg har stor erfaring med dækning og analyse af dansk politik. Han har blandt andet tidligere været både politisk reporter og redaktør på Berlingske, Weekendavisen og avisen Dagen. Han har herudover ledelseserfaring fra jobbene som udviklingsdirektør og chefredaktør hos Jysk Fynske Medier, leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet (SDU) og højskoleforstander i Vallekilde.

Mads Bisgaard har hidtil været souschef og konstitueret leder af TV 2s politiske redaktion, og han har otte års erfaring på Christiansborg. Han vil fortsat lede det daglige arbejde, mens Troels Mylenbergs primære opgave bliver at analysere, hvad der sker i dansk politik og sammen med Mads Bisgaard at lægge linjen for redaktionen.

- TV 2 og NEWS har en unik position i dækningen af dansk politik, og jeg glæder mig til at blive en endnu mere aktiv del af den. Jeg kan nærmest ikke forestille mig et mere spændende tidspunkt at vende tilbage til Christiansborg med de store omvæltninger, der lige nu er i dansk politik, siger Troels Mylenberg.

TV 2 NEWS' chefredaktør, Ulla Pors Nielsen. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Et særligt kendskab til politik uden for Slotsholmen
Mylenberg har været vært på NEWS i de seneste to år. TV 2 NEWS’ chefredaktør, Ulla Pors Nielsen, siger:

- Vi er selvfølgelig kede af at sige farvel til Troels Mylenberg i værtsrollen på NEWS, men vi glæder os over, at vi nok skal få set en masse til ham i den nye rolle som politisk redaktør. Troels’ indblik i dansk politik er kæmpe stort, og desuden har han fra blandt andet sin tid som chefredaktør for Jysk Fynske Medier et særligt kendskab og netværk til politik uden for Slotsholmen. Det glæder vi os til at følge på TV 2.

Troels Mylenberg afløser Anders Langballe som politisk redaktør. Anders Langballe har i en årrække været både TV 2s fremmeste ansigt på dansk politik og leder af redaktionen på Christiansborg, men har siden efteråret 2018 været gennem et længere sygdomsforløb.

------
 
Læs også: Værtsrokade på NEWS

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}