Ulf Pilgaard hyldet ved 'Revygalla 2018'

Ulf Pilgaard modtog årets ærespris, som blev overrakt af skuespiller Henning Jensen. (Fotos: Per Arnesen / TV 2)

Ulf Pilgaard modtog årets ærespris, som blev overrakt af skuespiller Henning Jensen. (Fotos: Per Arnesen / TV 2)

Søndag aften blev årets store begivenheder og politiske personligheder kørt godt og grundigt gennem vridemaskinen, da TV 2 CHARLIE uddelte priser og kærlige smæk til revyåret, der gik.

Cirkusbygningen lagde søndag aften ramme til revyårets store prisfest, hvor hele den danske revybranche var samlet til TV 2 CHARLIEs store gallashow 'Revygalla 2018'. Aftenens værter var Lise Baastrup og Martin Brygmann.

Hyldest til en revylegende
Aftenens største bifald tilfaldt modtageren af 'Æresprisen 2018', Ulf Pilgaard, som lod sig hylde for sit store engagement i dansk revy gennem årtier.

Prisen blev overrakt af skuespiller Henning Jensen, og i juryens begrundelse stod der:

- 'Æresprisen 2018' tildeles en kunstner, som gennem hele sit lange professionelle liv har medvirket til at sikre et meget højt niveau, en stigende anerkendelse af kunstarten og en stadig voksende interesse for dansk revy - ikke mindst fordi prismodtageren også personligt nærer en stor og dyb kærlighed til revyen.

Ud over 'Æresprisen 2018' bød aftenen på yderligere fire priser og masser af politisk satire.

Martin Brygmann og Lise Baastrup var årets værter ved ‘Revygalla 2018’.

To priser til fynsk revy
Prisen som 'Årets darling' blev uddelt af to af revyens egne darlings, nemlig Amalie Dollerup og Julie Steincke. De kunne overrække prisen til politiker Sophie Løhde, som netop havde fået en ordentlig tur gennem satiremøllen i Julie Steinckes parodi 'Noget i maven' fra Nykøbing F. Revyen.

Som altid blev også 'Årets mandlige kunstner' og 'Årets kvindelige kunstner' hyldet. Anders og Peter Lund Madsen kunne overrække prisen som 'Årets kvindelige kunstner' til en af revyens skarpeste stjerner Lisbet Dahl, mens Thomas Mørk fra Odense Sommerrevy modtog prisen som 'Årets mandlige kunstner'.

Aftenens hovedpris, 'Bedste revy 2018', blev overrakt af Ulla Terkelsen og Jens Gaardbo, der til stor jubel kunne give prisen til Odense Sommerrevy med revydirektør Lars Arvad i spidsen. Odense Sommerrevy modtager blandt andet prisen på grund af revyens unikke sammensmeltning af intelligent humor, vovede vitser og stærke musikalitet.

Julie Steincke som innovationsminister Sophie Løhde i revynummeret ‘Noget i maven’ fra Nykøbing F. Revyen. Sophie Løhde modtog i øvrigt prisen som ‘Årets Darling’.

Knivskarpe revynumre
'Revygalla' er ét af årets helt store højdepunkter for TV 2 CHARLIE, der for sjette år i træk sætter fokus på dansk revy. I år er redaktør Mads Volck særligt stolt af de skarpe satiriske højdepunkter.

- Vi har i år gjort os umage for at skærpe den politiske satire. Det kommer både til udtryk i revynumrene på scenen, men også i de indslag, vi selv har produceret. Tonen er skærpet, og vi sætter tingene mere på spidsen, fortæller redaktør Mads Volck og fortsætter:

- Der er selvfølgelig også masser af skæg og ballade, for det er en væsentlig del af dansk revy, men vi tror, vores seere vil glæde sig over, at vi i år tør gå lidt længere i vores satire.

Seerne kan se frem til at opleve 'Revygalla 2018' på skærmen, når gallashowet sendes lørdag 1. september klokken 21.00 på TV 2 CHARLIE og TV 2 PLAY.

Lisbet Dahl modtog prisen som ‘Årets kvindelige kunstner’. Prisen blev overrakt af brødrene Anders og Peter Lund Madsen.

Her er vinderne:

Bedste revy 2018: Odense Sommerrevy

Æresprisen 2018: Ulf Pilgaard

Årets kvindelige kunstner: Lisbet Dahl, Cirkusrevyen

Årets mandlige kunstner: Thomas Mørk, Odense Sommerrevy

Årets darling: Sophie Løhde, minister for offentlig innovation

Prisen som ‘Bedste revy 2018’ gik til Odense Sommerrevy. Her i nummeret ‘Revy til tiden’ ses Bodil Jørgensen, Niels Olsen, Thomas Mørk og Lars Arvad.

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}