Mit livs konfirmation

I 'Mit livs konfirmation' følger vi fem meget forskellige unge, der har valgt at blive konfirmeret. Fra venstre er det Isak, Cecilie, Mike, Thea og Niels Peter. (Foto: Simon Dixgaard / TV 2)

I 'Mit livs konfirmation' følger vi fem meget forskellige unge, der har valgt at blive konfirmeret. Fra venstre er det Isak, Cecilie, Mike, Thea og Niels Peter. (Foto: Simon Dixgaard / TV 2)

TV 2 følger i to programmer tirsdag 10. april og tirsdag 17. april fem forskellige unge på deres store dag.

Af Lone Leth-Larsen, TV 2 Kommunikation

I 2017 blev 46.602 børn konfirmeret i Danmark, og fem af dem følger vi i de to nye dokumentarprogrammer 'Mit livs konfirmation', hvoraf det første vises på TV 2 tirsdag 10. april klokken 20.50.

Der er ingen tvivl om, at det er en stor begivenhed, og de unge går op i det med liv og sjæl. Men hvilken betydning lægger de unge i konfirmationen? Hvad betyder noget for deres familier? Og hvordan skal det gå med skilsmissefamilier, der måske skal samles for første gang i flere år? 

Fra Strandby til Helsingør
De fem unge konfirmander er Cecilie fra Strandby i Nordjylland, Isak fra Helsingør, Thea fra Brøndby, Mike, som bor i Nørre Broby på Fyn, og Niels Peter fra Østerbro. Og der er masser af forberedelser op til den store dag: Tøjkøb, invitationer og borddækning - men er det mor og far, der bestemmer? Der er også nervøsitet og vild spænding, for det er en dag, man kun får én af i sit liv!  

Serien er et personligt portræt af fem unge mennesker, som er castet rundt om i hele Danmark. De har vidt forskellige livsvilkår, og det er forskelligt, hvad der betyder noget for dem. Men fælles for dem alle er, at familien er vigtig og betyder meget for dem. Og særligt vigtigt er det at holde én konfirmation for hele familien, hvis forældrene er skilt.

I de to nye dokumentarprogrammer følger TV 2 fem meget forskellige unge, der har valgt at blive konfirmeret. (Foto: Plus Pictures / TV 2)

Et tilbageblik på livet
Men konfirmationen er også en mulighed for at standse op og kigge tilbage på livet indtil nu. De fem konfirmander har alle masser af tanker om de store trosspørgsmål, men i høj grad også om både livsværdier, relationer og barndom. På den måde er 'Mit livs konfirmation' et meget personligt portræt af fem unge i meget forskellige miljøer i dagens Danmark. 

Hvad fylder for de unge?
Og det er også vidt forskelligt, hvad der fylder for de unge. For Mike fra Fyn er det f.eks. afgørende, at hans far, som netop er løsladt fra fængslet, kan være med på den store dag.

Hos Isak i Helsingør sætter konfirmationen tanker i gang om forholdet til hans to mødre og om at stå ved den, man er, mens Cecilie fra Strandby synes, det er vigtigt at holde én fest, selvom forældrene er skilt. 

For Thea fra Brøndby er det vigtigt, at kjolen og skoene er de helt rigtige, men forældrene synes, skoene er alt, alt for dyre. (Foto: Plus Pictures / TV 2)

Bevidste konfirmander
Ulla Søe, der har instrueret programmerne, siger om de unge konfirmander:

- Jeg synes, at tidens konfirmander er ret bevidste, reflekterede og tager stilling til det, de står midt i. De har en meget personlig tilgang til tro, og for dem handler det i høj grad om livsværdier. Det virker, som om de kan lide at blive udfordret på eksistentielle spørgsmål, og at de synes, det er spændende at tænke over, at livet handler om andet end 'det, der er i køleskabet', som en af de medvirkende siger. De unges præster har også en vigtig rolle i serien. Deres måde at tale med de unge på er med med til at lukke publikum ind i en samtale om, hvad det vil sige at tro.

Mike fra Fyn har haft en svær barndom, og nu er hans far blevet løsladt efter 4 ½ år i fængsel. (Foto: Plus Pictures / TV 2)

Og hun tilføjer:

- Intentionen er, at serien får et langt liv og kan bruges i diverse undervisningssituationer fremover, og at mange unge (og deres familier) vil se med, når den vises på tv. Håbet er også, at det meget personlige portræt af de fem konfirmander åbner for andre unges identifikation og refleksion over egne værdier og egen livshistorie. 

Programmerne er produceret af Mette Mailand, Plus Pictures, med støtte fra DFI.

Seneste nyt

17. september 2020

TV 2 viser den prisvindende ’The Cave’

Link til TV 2 viser den prisvindende ’The Cave’
17. september 2020

Promax: TV 2 Marketing er Marketing Team of The Year – igen!

Link til Promax: TV 2 Marketing er Marketing Team of The Year – igen!
17. september 2020

Hæder til Mikkel Beha Erichsen og ’Kurs mod…’

Link til Hæder til Mikkel Beha Erichsen og ’Kurs mod…’

Billede {0} af {1}