'Mere end venner' - nyt dating-eksperiment på TV 2 ZULU

Julie på 23 år har været på mange dårlige Tinder-dates og tror ikke længere på projektet. Nu tager Julie på date med venner, blandt andre Anders, som hun har via de sociale netværk. Finder hun 'den eneste ene' der? Det er i 'Mere end venner'. (Foto: Jens Juncker-Jensen / TV 2)

Julie på 23 år har været på mange dårlige Tinder-dates og tror ikke længere på projektet. Nu tager Julie på date med venner, blandt andre Anders, som hun har via de sociale netværk. Finder hun 'den eneste ene' der? Det er i 'Mere end venner'. (Foto: Jens Juncker-Jensen / TV 2)

18. oktober 2017;
Af: TV 2 Kommunikation

Leder du efter kærligheden - de rigtige steder? Det undersøger TV 2 ZULU, som fra tirsdag 24. oktober er klar med en ny kærlighedsopskrift.

Dating.dk, Tinder og Happn. Online datingsites og apps har været i kraftig stigning de seneste år, men spørgsmålet er, om din store kærlighed i virkeligheden findes blandt de mennesker, du allerede kender?  

I det nye datingprogram 'Mere end venner', der kan ses fra tirsdag 24. oktober på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY, udfordrer ZULU seks singler til at smide deres dating-apps ud og i stedet bruge en ny opskrift: Find kærligheden blandt venner i jeres eget sociale netværk.

En undersøgelse, som Analyse Danmark tidligere på året lavede for avisen.dk, viste, at 12 procent har fundet deres nuværende partner gennem netdating. Til gengæld var det 24 procent, der fandt partneren gennem venner og familie, 15 procent gjorde det i byen, 13 procent fandt kærligheden på jobbet, mens ni procent fandt deres udkårne gennem fritidsinteresser.

ZULU gør op med 'swipe og smid væk'-datingkulturen
Dating, som vi kender det, bliver vendt på hovedet, når TV 2 ZULU i seks programmer gør op med den moderne 'swipe og smid væk'-datingkultur. Seks modige singler har nemlig sagt ja til et kærligheds-eksperiment, hvor de skal date personer, som de allerede kender i forvejen.

De skal hver især på nervepirrende dates med venner, der er fundet blandt deres venner på sociale medier og udvalgt ud fra kriterier, som TV 2 ZULU bestemmer. Er der en grund til, at vennerne blot var venner, eller skal det lykkes de seks singler at finde kærligheden blandt de gamle bekendtskaber? Bliver de mon 'Mere end venner'?

Julie på 23 år har været på mange dårlige Tinder-dates og tror ikke længere på projektet. Nu tager Julie på date med venner, som hun har via de sociale netværk. Finder hun 'den eneste ene' der? Det er i 'Mere end venner'. (Foto: TV 2 / Jens Juncker-Jensen)

Julie går på date
I premiereprogrammet møder vi Julie på 23 år, der har kæmpet sig igennem så mange dårlige Tinder-dates, at hun ikke længere tror på projektet. Hun har været single i to og et halvt år og har aldrig haft et forhold, der varede mere end seks måneder.

Julie har et kæmpe socialt netværk og et hav af veninder. Alligevel er hun alvorligt bange for at ende som 'den skøre kattedame', der aldrig fandt den eneste ene. Derfor har Julie valgt at kaste sig ud i 'Mere end venner', hvor hun skal på dates med venner fra sit eget sociale netværk.

Julie ender blandt andet på date med den to år ældre Anders - den flotte 3.g’er fra gymnasiet, der kunne spille en solid akustisk guitarversion af 'Wonderwall'. Har de stadig noget til fælles? Og hvordan går det, når Julie, bevæbnet med søsygepiller, ender på en sejlturs-date med Simon, som hun engang mødte gennem en fælles ven?  

Et ambitiøst dating-eksperiment
TV 2 ZULU og de seks modige singler vil i dette ambitiøse dating-eksperiment finde ud af, om vi allesammen måske skal ændre den måde, vi finder kærligheden på. Risikerer vi at misse vores livs kærlighed, hvis ikke vi leder i vores egen vennekreds? 

Hvad nu, hvis han eller hun rent faktisk står lige dér med det helt rigtige profilbillede på Facebook og smiler til os på vores venneliste? Det kan være din gamle veninde fra folkeskolen eller ham fra spejder? Eller hvad med din allerbedste ven? Og ville du turde at spørge?

Når andre bestemmer
'Mere end venner' giver også netværket rundt om vores hovedpersoner mulighed for at bestemme, hvem der kunne blive ”den eneste ene”, for måske kommer vi også nogle gange til at gå efter de samme typer.

Vi giver også vennerne lov til at overtage singlernes Facebook-profiler, fordi vennerne kan være bedre til at se, hvem man passer bedst sammen med. Findes kærligheden i virkeligheden hos den Facebook-ven, singlerne engang dumpede i virkeligheden, eller hos den, der til hverdag faktisk er en af deres allerbedste venner?

Billede {0} af {1}