’Knæk Cancer Live’ – her er værterne ved TV 2s store indsamlingsshow

Cecilie Frøkjær og Mikkel Beha Erichsen - her fotograferet ved sidste års indsamlingsshow - er denne gang værter hele aftenen, når TV 2 sender 'Knæk Cancer Live' lørdag 28. oktober. (Arkivfoto: Per Arnesen / TV 2)

Cecilie Frøkjær og Mikkel Beha Erichsen - her fotograferet ved sidste års indsamlingsshow - er denne gang værter hele aftenen, når TV 2 sender 'Knæk Cancer Live' lørdag 28. oktober. (Arkivfoto: Per Arnesen / TV 2)

18. oktober 2017;
Af: TV 2 Kommunikation

Flere værter får nye roller, når Knæk Cancer-ugen kulminerer med det store indsamlingsshow lørdag 28. oktober.

Det bliver et stort, erfarent og veloplagt hold af TV 2-værter, man kan møde, når ’Knæk Cancer Live’ ruller over skærmen lørdag 28. oktober, hvor hele Danmark samler penge ind og står sammen om at knække cancer.

Men ikke alt er, som det har været i de foregående år – hvor fire værtspar har indtaget studiet på skift.

I år vil årets to Knæk Cancer-ambassadører, Cecilie Frøkjær og Mikkel Beha Erichsen, nemlig stå på scenen som værter fra start til slut. De vil guide seerne gennem en aften, der byder på stærke og rørende beretninger om livet som kræftpatient og som pårørende, på journalistiske indslag om bl.a. det store folkelige engagement i Knæk Cancer og på musik og gode grin.

- Stort set alle danskere er berørt af kræft på den ene eller anden måde. Og jeg er glad for at være en del af Knæk Cancer og det store fællesskab, som bidrager til at skabe åbenhed om sygdommen og sorgen og sætter fokus på håbet og viljen til at forebygge, hele og helbrede, siger Cecilie Frøkjær.

I forbindelse med 'Knæk Cancer Live' gennemføres en lysceremoni uden for studiet,og herfra rapporterer TV 2-vært Morten Ankerdal. (Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen / TV 2)

Hele Danmark står sammen
’Knæk Cancer Live’-værtsparret står dog langt fra alene denne aften. Morten Ankerdal er sammen med flere end hundrede danskere klar ved en lysceremoni uden for studiet, hvor man vil tænde lys for at mindes personer, der har mistet livet til kræft, og støtte dem, der har brug for det.

- Det er ikke så mange gange i løbet af et år, jeg oplever at lave tv, der i dén grad gør en forskel, som Knæk Cancer gør. For mig er Knæk Cancer livsbekræftende, fordi vi her møder så mange danskere, der går efter at opnå den størst mulige livskvalitet i en vanskelig tid, siger Morten Ankerdal og fortsætter:

- Gennem de år, jeg har været med i Knæk Cancer-ugen, oplever jeg, at vi er blevet bedre til at tale om sygdommen i hverdagen. Og samtidig er det lykkedes at gøre indsatsen mod kræft til en fantastisk folkesag.

I 'Knæk Cancer Live' bringes indslag, hvor Morten Ankerdal møder den 32-årige Michael, der har haft kræft i syv år, og som tv-værten har fulgt gennem en periode.

- Kræft forsvinder ikke, selv om vi er blevet bedre til at behandle sygdommen. Og jeg bliver meget inspireret af Michael, som trods sygdom og meget hårde perioder formår at finde positive ting i tilværelsen. Han er et livsstykke, og dem er der heldigvis mange af, siger Morten Ankerdal.

Aktiviteter i hele landet
I hele uge 43 står Danmark sammen om at knække cancer via indsamlinger og aktiviteter i hele landet, ligesom Knæk Cancer-bussen sammen med ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’ sætter fokus på oplysning om kræft under besøgene i Skive, Silkeborg, Vejle og Roskilde mandag 23. oktober – torsdag 26. oktober.

Også lørdagens ’Knæk Cancer Live’ kommer ud i landet. Nyhedsvært Karin Cruz Forsstrøm sender live fra Aabybro, hvor en uges Knæk Cancer-aktiviteter kulminerer med en gallamiddag. Herfra sendes et samlet indsamlingsbeløb fra hele byen afsted til Knæk Cancer.

Janni Pedersen og Lasse Sjørslev er på jagt efter gode indsamlingshistorier, og endelig har Puk Elgård, Anders Breinholt og Mikkel Kryger været rundt i landet og besøgt store som små, der har kræft inde på livet.

'Go' morgen Danmark'-vært Louise Wolff, der for nylig er vendt tilbage efter barselsorlov, er sammen med Felix Smith vært i det kommunikationscenter, hvortil privatpersoner og virksomheder kan ringe bidrag ind til Knæk Cancer. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Knæk Cancer får kommunikationscenter med to kassemestre
Louise Wolff og Felix Smith står i spidsen for kommunikationscenteret, hvor en lang række kendte vil tage imod donationer fra både virksomheder og almindelige danskere.

Og mens Wolff og Smith holder styr på de gode indsamlingshistorier i kommunikationscenteret, er der i år udpeget to kassemestre til at fintælle det indsamlede beløb. Jarl Friis-Mikkelsen og Peter Frödin vil holde skarpt øje med, hvor mange penge der ryger i kassen til forskning, forebyggelse og patientstøtte.  

Billede {0} af {1}