Et stort tv-OL kulminerede med 2,5 millioner seere

Blandt de mange sportsgrene strålede især én, nemlig håndbold, der som den eneste har trukket millionseertal ved tv-skærmen. (Fotos: Scanpix / TV 2)

Blandt de mange sportsgrene strålede især én, nemlig håndbold, der som den eneste har trukket millionseertal ved tv-skærmen. (Fotos: Scanpix / TV 2)

Hver tv-seer – fra barn til olding – brugte i snit mere end 20 timer på at se OL i fjernsynet. Håndbold var det største trækplaster, og næsten 2,5 millioner så med i slutningen af OL-finalen.

Tv-seernes interesse for OL i Rio og de danske sportsfolks præstationer har været imponerende gennem de seneste knap tre uger. I OL-perioden har hver tv-seer på tre år og derover brugt cirka tyve og en halv time på at se OL-tv.

Dermed er OL i Rio den tredjemest sete event på dansk tv nogensinde – kun overgået af OL i London 2012 og OL i Atlanta i 1996. Tv-seerne brugte faktisk mere tid på Rio 2016 end på OL i Athen (2004) og Barcelona (1992), der begge foregik i en af de europæiske tidszoner.

Samtidig satte TV 2s digitale dækning af OL rekord i både omfang og i danskernes brug af de digitale tilbud. Læs mere her.

”Den bedste OL-leverance, TV 2 nogensinde har givet det danske folk”
OL-seningen var omtrent ligeligt fordelt mellem DR’s og TV 2s kanaler – dog med en mindre overvægt til DR på knap 54 procent af OL-seningen mod godt 46 procent på TV 2s kanaler.

TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, er særdeles tilfreds med den OL-dækning, TV 2 har lavet og kalder dækningen for ”den bedste OL-leverance, TV 2 nogensinde har givet det danske folk”.  Også i kraft af et strålende samarbejde på tværs i TV 2 og super god support fra alle dele af TV 2.

- Der har været ild i alle kanaler og platforme stort set i døgndrift under OL. Det har været live, live, live, og vi har været tættere på end nogensinde og har været her, der og alle vegne med vores udsendte hold.

- Samtidig er det tydeligt at høre, at mange gode kollegaer har fået rigtigt mange ”kommentatorkilometer i benene” i sportskanalens levetid. Vores egne og mange eksterne eksperter har også bidraget positivt til den høje faglighed, vi hele tiden har efterstræbt i vores OL-dækning, siger Frederik Lauesen.

I OL-perioden har hver tv-seer på tre år og derover brugt cirka tyve og en halv time på at se OL-tv. Dermed er OL i Rio den tredjemest sete event på dansk tv nogensinde – kun overgået af OL i London 2012 og OL i Atlanta i 1996.

Håndbold var det store trækplaster
Som altid under OL har de danske seere fulgt med i mange forskellige idrætsgrene – også i sportsgrene, de ellers ikke kunne drømme om at se – for OL gør noget ved folk…

Men blandt de mange sportsgrene strålede især én, nemlig håndbold, der som den eneste har trukket millionseertal ved tv-skærmen. Det kulminerede søndag aften under herrefinalen mellem Danmark og Frankrig, hvor knap 2,5 millioner danskere så med på DR1 og TV 2 i de afgørende minutter af den finale, som sikrede dansk guld – og gav Danmark sin 15. medalje under OL i Rio.

OL-interessen holdt også ved, da en lang række af de danske medaljetagere og øvrige OL-atleter tirsdag aften blev hyldet ved hjemkomsten fra Brasilien. 611.000 så med på TV 2 (tirsdagens højeste seertal på dansk tv) og 500.000 på DR1, da atleterne blev budt velkommen hjem og takket af bl.a. statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}