Et stort tv-OL kulminerede med 2,5 millioner seere

Blandt de mange sportsgrene strålede især én, nemlig håndbold, der som den eneste har trukket millionseertal ved tv-skærmen. (Fotos: Scanpix / TV 2)

Blandt de mange sportsgrene strålede især én, nemlig håndbold, der som den eneste har trukket millionseertal ved tv-skærmen. (Fotos: Scanpix / TV 2)

24. august 2016;
Af: TV 2 Kommunikation

Hver tv-seer – fra barn til olding – brugte i snit mere end 20 timer på at se OL i fjernsynet. Håndbold var det største trækplaster, og næsten 2,5 millioner så med i slutningen af OL-finalen.

Tv-seernes interesse for OL i Rio og de danske sportsfolks præstationer har været imponerende gennem de seneste knap tre uger. I OL-perioden har hver tv-seer på tre år og derover brugt cirka tyve og en halv time på at se OL-tv.

Dermed er OL i Rio den tredjemest sete event på dansk tv nogensinde – kun overgået af OL i London 2012 og OL i Atlanta i 1996. Tv-seerne brugte faktisk mere tid på Rio 2016 end på OL i Athen (2004) og Barcelona (1992), der begge foregik i en af de europæiske tidszoner.

Samtidig satte TV 2s digitale dækning af OL rekord i både omfang og i danskernes brug af de digitale tilbud. Læs mere her.

”Den bedste OL-leverance, TV 2 nogensinde har givet det danske folk”
OL-seningen var omtrent ligeligt fordelt mellem DR’s og TV 2s kanaler – dog med en mindre overvægt til DR på knap 54 procent af OL-seningen mod godt 46 procent på TV 2s kanaler.

TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, er særdeles tilfreds med den OL-dækning, TV 2 har lavet og kalder dækningen for ”den bedste OL-leverance, TV 2 nogensinde har givet det danske folk”.  Også i kraft af et strålende samarbejde på tværs i TV 2 og super god support fra alle dele af TV 2.

- Der har været ild i alle kanaler og platforme stort set i døgndrift under OL. Det har været live, live, live, og vi har været tættere på end nogensinde og har været her, der og alle vegne med vores udsendte hold.

- Samtidig er det tydeligt at høre, at mange gode kollegaer har fået rigtigt mange ”kommentatorkilometer i benene” i sportskanalens levetid. Vores egne og mange eksterne eksperter har også bidraget positivt til den høje faglighed, vi hele tiden har efterstræbt i vores OL-dækning, siger Frederik Lauesen.

I OL-perioden har hver tv-seer på tre år og derover brugt cirka tyve og en halv time på at se OL-tv. Dermed er OL i Rio den tredjemest sete event på dansk tv nogensinde – kun overgået af OL i London 2012 og OL i Atlanta i 1996.

Håndbold var det store trækplaster
Som altid under OL har de danske seere fulgt med i mange forskellige idrætsgrene – også i sportsgrene, de ellers ikke kunne drømme om at se – for OL gør noget ved folk…

Men blandt de mange sportsgrene strålede især én, nemlig håndbold, der som den eneste har trukket millionseertal ved tv-skærmen. Det kulminerede søndag aften under herrefinalen mellem Danmark og Frankrig, hvor knap 2,5 millioner danskere så med på DR1 og TV 2 i de afgørende minutter af den finale, som sikrede dansk guld – og gav Danmark sin 15. medalje under OL i Rio.

OL-interessen holdt også ved, da en lang række af de danske medaljetagere og øvrige OL-atleter tirsdag aften blev hyldet ved hjemkomsten fra Brasilien. 611.000 så med på TV 2 (tirsdagens højeste seertal på dansk tv) og 500.000 på DR1, da atleterne blev budt velkommen hjem og takket af bl.a. statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Billede {0} af {1}