TV 2 og 'Juleønsket' indtager Fyn

Fiktionschef Katrine Vogelsang, TV 2. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Fiktionschef Katrine Vogelsang, TV 2. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

02-03-2015
Af: TV 2 Kommunikation

Optagelserne til årets store familiejulekalender på TV 2 er gået i gang. Den hyggelige købstad Nyborg på Østfyn er den primære ramme om julekalenderen.

Mandag 2. marts gik optagelserne til TV 2s kommende familiejulekalender, 'Juleønsket', i gang. Den hyggelige købstad Nyborg på Østfyn er den primære ramme om julekalenderen, der – udover at sprede god julestemning naturligvis – også markerer, at det i år er 25 år siden, TV 2 sendte sin første egenproducerede julekalender.

- Julekalenderne er en af de fineste traditioner på TV 2, og vi elsker at samle både børn og voksne til en fælles oplevelse i december. En tradition, som vi gør os meget umage med, og som vi værner om. I år er det et af de stærkeste hold, der står bag, og jeg glæder mig meget til at dele ’Juleønsket’ med danskerne, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Læs mere om TV 2s nye julekalender: Tæl ned til jul med 'Juleønsket'.

Engle vil opfylde 12-årige Julies ønske
I ’Juleønsket’ ønsker Julie på 12 år at holde juleaften med hele sin familie, men som sædvanlig ser den plan ud til at smuldre, da begge Julies forældre skal arbejde 24. december. Julies ønske om at holde jul med hele sin familie bliver imidlertid hørt af engle, og den unge, rebelske engleaspirant, Rafi, får til opgave at opfylde Julies ønske.

På jorden får Rafi hurtigt følgeskab af flere engle, der er på en hemmelig mission for at bekæmpe en årtusinder gammel dæmon, der truer alle engle. I løbet af december hvirvles Julie og Rafi ind i et stort eventyr om en dyb familiehemmelighed, engle, dæmoner og kampen mellem det gode og det onde.

Læs også: TV 2s magiske lågekalender og app er klar.

Kendte skuespillere i voksenroller
I rollerne som Julie og Rafi ses Olivia Hillingsø og Jonathan Lindinger. I voksenrollerne ses bl.a. Esben Dalgaard, Signe Skov, Lærke Winther, Troels Malling og Johan Olsen. Englene spilles bl.a. af Sonja Oppenhagen, Morten Suurballe, Donald Andersen og Marjiana Jankovic. Desuden medvirker Rasmus Botoft, Christian Tafdrup, Neel Rønholt, Mia Lyhne, Allan Hyde, Thomas Hwan og mange flere.

Ina Bruhn er hovedforfatter, Carsten Myllerup instruerer, og 'Juleønsket' produceres for TV 2 af Cosmo Film med støtte fra FilmFyn. Cosmo Film har tidligere produceret både ’Jesus og Josefine’ og ’Jul i Valhal’ for TV 2.

Producent Rasmus Thorsen fra Cosmo Film siger:
- På Cosmo Film er vi begejstrede for endnu engang at skulle lave julekalenderen til TV 2 for hele familien. Og med stærke kræfter på både manus og instruktion er vi helt klar til opgaven.

- Hvis engle kan falde i FilmFyns turban, så er det lige, hvad der er sket med aftalen mellem TV 2, Cosmo og Nyborg Kommune. Vi er mere end glade for aftalen og håber, at TV 2s familiejulekalender bliver til glæde for Fyn og hele Danmark, siger Bo Damgaard, direktør i FilmFyn.

25 års fødselsdag for julekalendere
I år er det 25 år siden, TV 2 sendte sin første danskproducerede julekalender, som var ’Trolderik og nisserne’. I 1994 introducerede TV 2 begrebet familiejulekalender og gav tv-julekalenderne til børn og forældre det faste sendetidspunkt kl. 20.00.

Familiejulekalenderen er en af TV 2s rekordmange danske fiktionsserier i 2015. Her skriver TV 2 tv-historie og planlægger flere egenproducerede fiktionsserier i primetime, end nogen dansk tv-station tidligere har præsenteret.

Læs mere: Rekordstort fiktions-år på TV 2

 

 

 

Seneste nyt

02. december 2020

Julen er et hit – på tv og streaming

Link til Julen er et hit – på tv og streaming
02. december 2020

TV 2 PLAY har rundet 700.000 abonnementer

Link til TV 2 PLAY har rundet 700.000 abonnementer
Niels Hausgaard blev hædret med 'STORM-Prisen' ved 'Året der gak' 2020.
02. december 2020

Niels Hausgaard vinder æresprisen 'STORM-Prisen' ved 'Året der gak 2020'

Link til Niels Hausgaard vinder æresprisen 'STORM-Prisen' ved 'Året der gak 2020'

Billede {0} af {1}