Rekordbeløb til ”Charlies Hjertegalla”

01. oktober 2013;
Af: TV 2 Kommunikation

”Charlies Hjertegalla” og Hjerteforeningen indsamlede 23.918.200 mio. kr. til Hjertesagen, da TV 2 Charlie i lørdags for tredje år i træk sendte sit store indsamlingsshow.

Cecilie Frøkjær og Michael Meyerheim var ligesom de forrige år værter, og i år fik de selskab af komiker Anders Fjelsted. (Fotos: Per Arnesen / TV 2)

Det gik over al forventning, da ”Charlies Hjertegalla” rakte ud efter danskernes hjerter sammen med Hjerteforeningen lørdag aften. Årets hjertegalla indsamlede knap 24 millioner kroner til Hjerteforeningens arbejde med forebyggelse, patientstøtte og hjerteforskning, hvilket er det største beløb i de tre år, indsamlingsshowet er blevet sendt. I de to seneste år har ”Charlies Hjertegalla” indsamlet henholdsvis 8,45 mio. kr. og 19 mio. kr.

”Charlies Hjertegalla” bød i lørdags på et overflødighedshorn af populære kunstnere som Bonnie Tyler, Dodo & The Dodos, Rugsted & Kreutzfeldt og Michael Falch, da TV 2 Charlie for tredje år i træk inviterede til indsamlingsfest til fordel for Hjerteforeningen.

Aller-Huset i København dannede rammen om det storslåede show fyldt med festlig musik, god underholdning og masser af hjertevarme.

- Årets hjertegalla har overgået alle vores forventninger. Det er tredje år, vi afholder ”Charlies Hjertegalla”, som danskerne nu for alvor har taget til sig med deres overvældende støtte. Vi er meget tilfredse med det flotte indsamlingsbeløb, siger TV 2s programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen.

Hårdt arbejde og gavmilde donationer betød, at ”Charlies Hjertegalla” og Hjerteforeningen indsamlede 23.918.200 kroner til Hjertesagen.

Forskning og forebyggelse
De indsamlede penge fra ”Charlies Hjertegalla” gik i år til Hjerteforeningens arbejde inden for tre særlige områder: Livreddende førstehjælp, børn med medfødte hjertefejl og kvinders hjerter.

- Hjertesagen berører rigtig mange mennesker i Danmark. De fleste af os har et nærtstående familiemedlem, en pårørende, en god ven eller veninde, som enten selv har haft hjertekarsygdom inde på livet, eller som kender nogen, der har. I lørdags mærkede vi virkelig danskernes store opbakning til hjertesagen med det store, indsamlede beløb. Det er mere end vi turde håbe på, og det er vi meget taknemmelige for, siger direktør i Hjerteforeningen, Inge Vestbo.

Cecilie Frøkjær og Michael Meyerheim var ligesom de forrige år værter, og i år fik de selskab af komiker Anders Fjelsted, der bl.a. stod for at uddele præmier til de heldige seere, der i år kunne vinde to biler fra Kia og tre drømmerejser.

Årets Hjerteredder blev 37-årige Maria Dam fra København, der reddede sin mand, Jesper Dam, ved at give ham hjertemassage, da han faldt om i hjemmet med hjertestop.

Showet bød på både alvor og smil, og listen af optrædende var lang og talte bl.a. Ivan Petersen i duet med Maria Montell, Finn og Jette og Anna David.

Callcenteret bestod af veloplagte, kendte ansigter som fx Kenneth Carlsen, Jeanette Ottesen Grey, Dennis Knudsen, Trine Pallesen og Eskild Ebbesen, der tog imod seernes gavmilde donationer.

 

 

 

 

 

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}