Stærkt efterår med ny Zulu-comedy

En ihærdig og langsigtet indsats på fiktionsfronten bringer i efteråret 2013 tre spritnye Zulu-serier inden for den såkaldte scripted comedy på skærmen.

Fra ”Tomgang” (fra venstre): Rune Klan, Mick Øgendahl, Sarah Grünewald og Sami Darr. (Foto: TV 2)

De komiske figurer vælter ud af TV 2 Zulu-skærmen til efteråret, hvor kanalen præsenterer hele tre nye stærke kvalitetsserier på én sæson – nemlig ”Tomgang”, ”SJIT Happens” og ”Aggressiv Amager”. Også en ny sæson af succesprogrammet ”Dybvaaaad!” kommer på TV 2 Zulu i efteråret.

Søndag 1. september bliver en stor dag på Zulu, hvor aftenen indledes med ”Zulu Comedy Galla 2013” og efterfølges af to store premierer: ”Tomgang” med og af kongerne af dansk comedy, Mick Øgendahl og Rune Klan, smukke Sarah Grünewald fra ”Vild med dans” og skuespilleren Sami Darr, samt ”SJIT Happens”, der er et modigt bud på en original comedyserie baseret på inputs fra seerne og fyldt med sex og grin.

- Zulu har en målgruppe, der er vanskelig at få til tv-skærmen, og som samtidig er firstmovers, når det gælder om at finde attraktivt indhold på andre platforme. Men noget af det, de yngre seere går rigtigt langt for at finde, er velfungerende komiske figurer. Det har bl.a. figuren Jeppe K - Magnus Millang fra ”Danish Dynamite” - vidnet om, siger kanalchef på TV 2 Networks, Maiken Wexø, og fortsætter:

- Derfor satser vi stærkt på scripted comedy på Zulu, og vi er stolte over at kunne præsentere mere end 20 nye komiske figurer på TV 2 Zulu i dette efterår. Det er bl.a. ”Tomgang”s Mathias og Theis, der filosoferer over hverdagens små genvordigheder og spilles af henholdsvis Mick Øgendahl og Rune Klan. Og det gælder den socialt udfordrede Øland fra ”SJIT Happens”, der har en intelligenskvotient på over 140 og en situationsfornemmelse på minus syv, og som spilles af Nikolaj Stokholm.

“Tomgang”
Mick Øgendahl har været primus motor på ”Tomgang”, som hylder hverdagens små og skæve dramaer. Vennerne Mathias, Theis og Aslan (Sami Darr) hænger ud i Mathias’ kiosk, hvor de snakker om livets store og små problemer og ikke mindst om, hvordan Mathias skal få fat i den smukke Mie (Sarah Grünewald), der har åbnet en blomsterbutik over for kiosken.

Mick Øgendahl har stået for manuskriptarbejdet i samarbejde med Anders Thomas Jensen. Han har også rollen som den bærende hovedkarakter og har fungeret som konceptuerende instruktør sammen med Rasmus Heide.

- At skrive en tv-serie, være konceptuerende instruktør og spille hovedrollen er som at aflevere en hovedopgave. Man mister orienteringen efter at have smidt hjerteblod, sved og tårer i projektet. Vurderingen af mit eget arbejde gør jeg klogt i at holde mig fra. Men visionen og billedet af serien, som jeg havde i hovedet fra starten, er endt med at være det billede, jeg kigger på nu. Det er sgu meget tilfredsstillende, siger Mick Øgendahl.

"Tomgang" er støttet med udviklings- og produktionsstøtte fra Public Service Puljen.

Fra "SJIT Happens": Bagest står Ruben Søltoft, og forrest fra venstre ses Nikolaj Stokholm, Stephania Potalivo, Claes Quaade Mortensen og Jonathan Harboe. (Foto: TV 2)

”SJIT Happens”
Efterårets anden comedyserie på TV 2 Zulu, ”SJIT Happens”, er udviklet med seernes hjælp i form af input til handling, rekvisitter, locations og statistarbejde. Resultatet er en serie, der skildrer livet blandt venner i en lejlighed på Nørrebro med masser af humor, menstruationstrusser, opvask og ægte kærlighed. Castet tæller en flok unge talenter: Komikerne Ruben Søltoft og Nikolaj Stokholm, den tidligere barnestjerne Stephania Potalivo og de debuterende skuespillere Jonathan Harboe og Claes Quaade Mortensen.

Da Ane flytter ind i et drengekollektiv på Nørrebro i København, skaber det uro i balancen mellem drengerøvene. De må ændre deres lumre rutiner og måske også erkende, at de har mødt deres overmand i Ane, der absolut intet problem har med at være one of the guys.

- Vi har længe savnet noget scripted comedy, som handler om mennesker og deres relationer. Det kan lyde langhåret, men humor er vejen til at fortælle de historier og alle de ting, der ligger lige foran næsen på os, med høj genkendelighed, troværdighed og identifikation, siger TV 2 Zulu-redaktør Maj-Britt Landin og fortsætter:

- Det kræver stærke karakterer og et stort udviklingsarbejde og engagement at nå dertil, og samtidig tager det tid for seerne sætte sig ind i ’nye verdener’. Derfor skal vi minimum lave to sæsoner, før det kan måles, om det er noget, seerne har taget til sig eller ej.

"SJIT Happens" er støttet med udviklingsstøtte fra Public Service Puljen.

Der er snigpremiere på "SJIT Happens" på TV 2 Play.

Flere nye programmer på vej
Endnu et nyt TV 2 Zulu-program, late night-showet ”Verden ifølge Snake”, er på skærmen til efteråret og har premiere torsdag 29. august klokken 22.00. Zulu-succesen ”Dybvaaaad!” vender stærkt tilbage med en ny sæson mandag 2. september klokken 22.30, mens kanalens tredje serie inden for scripted comedy, ”Aggressiv Amager”, sendes første gang lørdag 14. september klokken 22.00.

 

 

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}