Danmark set med jægerens øjne

24-04-2013
Af: TV 2 Kommunikation

Den 30-årige jæger og naturelsker David Carsten Pedersen er en af de nye tv-personligheder på TV 2 Fri – han står i spidsen for programmerne ”Vildmanden”.

I den nye programserie på TV 2 Fri møder danskerne den 30-årige jæger og naturelsker David Carsten Pedersen. (Foto: Carsten Andersen / TV 2)

En af de helt nye danske programserier på TV 2 Fri hedder ”Vildmanden”, og her får seerne også en ny tv-personlighed på skærmen. Det er den 30-årige jæger og naturelsker David Carsten Pedersen, der tager seerne ud i den danske natur og viser, hvordan Danmark ser ud med ”jægerøjne”.

Jagt er en del af David Carsten Pedersens familiekultur, og siden hans farfar lærte ham at gå på jagt, har han været bidt af jægerlivet. Han har gjort jagten til sin levevej, og han er altid klar til nye oplevelser, hvad enten det er jagt med bue, at smede en kniv eller at kaste sig ud i bølgen med et harpungevær.

Jagt handler også om at skabe gode levevilkår for vildtet
I programmerne ”Vildmanden” fortæller David Carsten Pedersen nye ting om jagthåndværket, om jagtkulturen og om det at være en del af naturen. For ifølge handler jagt langt fra kun om at dræbe dyr, men også om aktivt at skabe de bedste levevilkår for vildtet.

- Alle skal kunne være med, og det skal være sjovt og inspirerende. Men samtidig er det vigtigt, at man som jæger er med til at passe vildtet og sørge for at genskabe det biologiske overskud, man høster af, siger David Carsten Pedersen til tvtid.dk og fortsætter:

- ”Vildmanden” handler om at gå på jagt i Danmark og om at være i naturen på forskellige måder. Vi kommer rundt i hele landet - fra bunden af Lolland til toppen af Nordjylland - og møder mange spændende folk, som kan fortælle gode historier. Både dem, der har jagten som levevej, og dem, der dyrker jagten som hobby.

Med på jagt siden to-års-alderen
Der findes omkring 175.000 danskere med jagttegn, og den 30-årige jagtentusiast og jagttegnslærer er en af dem, der tidligt har fået jagten ind i livet.

Lige fra han var to år gammel og sad i en bæresele, har han været med sin farfar, farmor, far og andre familiemedlemmer ude i de nordjyske skove på jagt efter vildt. En tradition, som lever stærkt videre i dag.

- Hele min familie går på jagt. Både min mor, min kone, mine fætre, kusiner, onkler osv. har jagttegn. Så det er et samlingspunkt for os alle sammen og en stor naturoplevelse, vi kan være fælles om, siger David Carsten Pedersen til tvtid.

 

 

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Cathrine (1)
28. juni 2022

Ny kommunikationsdirektør til TV 2 – Cathrine Kier hentes til udvidet corporate afdeling

Ny kommunikationsdirektør til TV 2 – Cathrine Kier hentes til udvidet corporate afdeling
Kerrin Linde 001 (1)
24. juni 2022

TV 2 NEWS udpeger ny redaktionschef

TV 2 NEWS udpeger ny redaktionschef
Annedyrehauge Annestig (1)
23. juni 2022

Parter bag Media City Odense vil skabe ny medieby centralt i Odense

Parter bag Media City Odense vil skabe ny medieby centralt i Odense

Billede {0} af {1}