8,45 millioner kroner indsamlet ved "Charlies Hjertegalla"

Stor gavmildhed hos danskerne, da TV 2 Charlie viste show og samlede ind til Hjerteforeningen.

Cecilie Frøkjør og Michael Meyerheim på job til fordel for Hjerteforeningen.


Danskernes gavmildhed var stor, da TV 2 Charlie lørdag aften blændede op for sit første indsamlingsshow til fordel for Hjerteforeningen.

I alt blev der indsamlet 8,45 millioner fra virksomheder, organisationer og seere ved ”Charlies Hjertegalla”, der blev sendt direkte fra Aller Huset i København.

Blandt de største bidragsydere var UPS, Falck Danmark, Dong Energy og Østifterne, der tilsammen donerede 750.000 kr. til Hjerteforeningens arbejde med forskning og livreddende førstehjælp

Kunstnere støttede en god sag
Mens værterne Cecilie Frøkjær og Michael Meyerheim sørgede for at styre tv-showet, optrådte en lang liste af kunstnere, heriblandt Birthe Kjær, Brødrene Olsen, Casper Christensen og Frank Hvam.

Sanne Salomonsen underholdt under "Charlies Hjertegalla".

Som en overraskelse indtog hele Danmarks rock-mama Sanne Salomonsen også scenen og gav sit festlige bidrag til showet. I callcentret sad en række kendte skuespillere, sportsfolk, musikere og tv-værter og tog imod donationer fra gavmilde danskere.

- TV 2 Charlie er en kanal med stor succes hos seerne og er nu den største kanal blandt danskere over 50 år efter TV 2 og DR. Det er skønt, at vi kan bruge seernes opbakning til at hjælpe andre. ”Hjertegallaen” har været en succes ud over al forventning, og vi takker alle, der har hjulpet os med at samle ind til en meget vigtig sag, siger kanalchef Maiken Wexø.

Også Hjerteforeningens administrerende direktør, Inge Vestbo, er yderst tilfreds med resultatet af indsamlingen:

- Jeg er overvældet over den opbakning, vi har mødt i ”Charlies Hjertegalla”, hvor donationerne er strømmet ind fra alle sider: Lige fra almindelige mennesker til virksomheder og organisationer. Med de indsamlede midler kan vi redde endnu flere fra at dø unødvendigt af hjertestop, siger hun.

Casper Christensen og Frank Hvam på scenen under "Charlies Hjertegalle".


Årets Hjerteredder
Ud over optrædener med kendte kunstnere bestod showet af en række beretninger fra danskere, der selv har overlevet et hjertestop eller har været med til at redde en person med hjertestop.

Hjerteforeningens ambassadør og FCK-anfører Mathias ”Zanka” Jørgensen overrakte Årets Hjerteredderpris til fem udvalgte personer for deres livreddende indsats.

Fakta
Hver dag rammes ti danskere af hjertestop uden for hospitalet, hvoraf kun én overlever, og kun hver anden dansker kender retningslinjerne for livreddende førstehjælp. Pengene fra showet går til forskning og uddannelse i livreddende førstehjælp, så langt flere danskere fremover kan overleve et hjertestop.

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

17. september 2020

TV 2 viser den prisvindende ’The Cave’

Link til TV 2 viser den prisvindende ’The Cave’
17. september 2020

Promax: TV 2 Marketing er Marketing Team of The Year – igen!

Link til Promax: TV 2 Marketing er Marketing Team of The Year – igen!
17. september 2020

Hæder til Mikkel Beha Erichsen og ’Kurs mod…’

Link til Hæder til Mikkel Beha Erichsen og ’Kurs mod…’

Billede {0} af {1}