Britisk bryllup var (også) populært i Danmark

I timerne omkring fredag middag mere end seksdoblede TV 2 sin tv-sening i forhold til en almindelig fredag. Langt de fleste danskere så det kongelige, britiske bryllup på TV 2.

Kysset, som gik verden rundt fredag middag. (Foto: Polfoto)


På verdensplan var der massiv interesse for fredagens kongelige, britiske bryllup mellem prins William og Kate Middleton, og også i Danmark fulgte seerne med i stort antal. Selv om brylluppet foregik ved middagstid på en almindelig arbejdsdag, var der flere end 750.000 seere tilsammen på TV 2 og DR1, da flest danskere fulgte med.

Disse seere var under selve vielsen fordelt med 504.000 seere på TV 2 og 253.000 seere på DR1, viser Gallups seermålinger. Gallup måler alene tv-seningen i private hjem – ikke på de mange uddannelsesinstitutioner, plejehjem mv., hvor tv-skærmene også viste bryllups-tv.

68 procent af bryllups-seningen foregik på TV 2
I valget mellem TV 2 og DR1 var danskerne klare i deres beslutning. I tidsrummet klokken 8.30-18.15, hvor begge kanaler sendte bryllups-tv, foregik 68 procent af bryllups-seningen på TV 2. 32 procent af bryllups-seningen i dette tidsrum var på DR1.

Langt hovedparten af de danske seere fulgte det kongelige bryllup på TV 2. Klik på billedet for at få grafen i stort format. (Foto: Polfoto)


- Vi glæder os over, at danskerne i dén grad har valgt TV 2. Vi valgte at have vores bryllupsstudie i begivenhedernes centrum med udsigt til Buckingham Palace, og vi er glade for den øgede nærhed og intensitet, det gav TV 2s dækning. Vi kom helt tæt på brylluppet og kunne formidle både glæde, stemning og indsigt fra første parket i kraft af vores fantastiske værter og det meget kompetente hold af eksperter, siger TV 2|NYHEDERNEs event- og udviklingschef, Ulla Pors Nielsen.

Seks-syv gange flere TV 2-seere end normalt
Den store interesse for det kongelige bryllup betød, at seningen på TV 2 var seks-syv gange højere end normalt fredag i timerne klokken cirka 11.00-14.30. I dette tidsrum havde TV 2 i fredags 457.000 seere i gennemsnit mod 69.000 seere i de første tre fredage i april.

- Overskriften for TV 2s dækning var stemning og indsigt. Jeg tror, de danske seere vælger at følge vores værter Jes Dorph-Petersen og Ulla Terkelsen, fordi de kan noget helt unikt. De har en respektfuld og samtidig fræk tilgang til stoffet, som sammen med Ulla Terkelsens omfattende viden om London og det britiske kongehus løftede TV 2s dækning. Vores dækning skilte sig også ud med et hold stærke dansk-britiske eksperter i studiet med stort detaljekundskab til London og med live-reportere som Natasja Crone og Johannes Langkilde helt tæt på folkefesten i London, siger Ulla Pors Nielsen.

(Foto: Polfoto)


Over 1,8 mio. danskere så mindst fem minutters bryllups-tv
Flere end 1,8 mio. danskere så i løbet af dagtimerne fredag mindst fem minutter uafbrudt af bryllupsprogrammerne.

TV 2 sendte fredag aften klokken 20-21 et direkte program om det kongelige, britiske bryllup, og det blev med 599.000 seere fredagens mest sete program i dansk tv bortset fra tre store nyhedsudsendelser på TV 2 og DR1.

Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}