Flere ser TV 2 efter klokken 22.30

Den nye late prime-satsning har fået seertallet på TV 2 til at vokse efter klokken 22.30 – mest markant blandt de 21-50-årige.

"Natholdet" med Anders Breinholt har skabt seerfremgang til TV 2 i den sene aftenflade.

I efteråret 2009 valgte mange danskere at slukke for fjernsynet og for TV 2 efter NYHEDERNE 22.00 og de regionale nyheder, men den udvikling er nu vendt. I efteråret 2010 har TV 2 øget antallet af seere efter klokken 22.30 – i særdeleshed blandt de 21-50-årige.

Dermed har TV 2s satsning på nye programmer som ”Station 2 Politirapporten”, ”Kaos i Skagen” og ”Natholdet” i den sene aftenflade klokken 22.30-23.40 båret frugt.

Især blandt de 21-50-årige har TV 2 fået flere seere til skærmen. I tidsrummet klokken 22.30-23.40 har TV 2 øget antallet af disse seere med godt 20 procent i forhold til efteråret 2009.

I tidsrummet, hvor TV 2 sender ”Natholdet” med Anders Breinholt, er antallet af TV 2-seere i denne aldersgruppe vokset med over 30 procent.

Læs mere her om TV 2s late prime-strategi, som programdirektør Palle Strøm har stået i spidsen for.

Programredaktør Jes Schrøder, TV 2. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

”Natholdet” har
ændret seervaner
TV 2-redaktør på ”Natholdet”, Jes Schrøder, er meget tilfreds med eksperimentet, der allerede er sikret endnu en sæson.

- Vi har givet mange seere et nyt aftenritual og har ændret folks vaner. Det er sjældent, at der lanceres et tv-program, der ændrer vaner og ritualer, men det er lykkedes med ”Natholdet”. Op imod en kvart million danskere hænger på hver aften, og endnu flere hører om ”Natholdet” dagen efter, når de faste fans fortæller om, hvad der blev vist lidt over elleve på TV 2, siger Jes Schrøder og fortsætter:

- Vi har nu det late night-program, vi gik og drømte om, og med Anders Breinholt har vi en usædvanlig vært. Hans talent kommer virkelig til sin ret i ”Natholdet”, og det bliver godt at få ham og hans hold tilbage til februar, når vi kommer med næste sæson. Jeg kan allerede nu mærke, at der kommer til at mangle noget i hverdagen, når ”Natholdet” ikke muger ud i døgnets besynderligheder.

I sæsonens sidste uge af ”Natholdet” satte programmet seerrekord blandt både alle seere og blandt de 21-50-årige. Rekorden på  300.000 seere blev sat tirsdag 30. november, da Anders Lund Madsen var gæstevært.

Her havde de to Anders’er bl.a. et nysgerrigt interview med ejendomsmægler Jan Fog om, hvorvidt han bærer toupé, samt et morsomt og underfundigt interview med personen Luka, der havde klaget til TV 2 over fornærmende behandling af Nordkorea i ”Go’ morgen Danmark”.

Fra "Kaos i Skagen", som er et af de succesfulde, nye programmer i TV 2s såkaldte late prime.

"Natholdet" er også et hit på Facebook
Også på internettet har ”Natholdet” gjort sig stærkt bemærket. På rekordtid har programmets Facebook-site tiltrukket flere medlemmer, end de fleste hjemlige tv-successer har præsteret, og ”Natholdet” har nu rundet 73.000 fans på Facebook. Kun ganske få programmer som f.eks. ”Live fra Bremen” og ”Klovn” har flere fans.

Facebook-sitet blev ikke blot redaktionens mulighed for at tease for kommende indslag, dele små absurditeter og jokes med brugerne eller dele indslag og indhold, der ikke bliver sendt på tv. Det blev også ”Natholdet”-fansenes mulighed for at komme til orde hos redaktionen og for at dele en lang række sære historier, skøre jokes og pudsige nyheder med hinanden.

- Vores Facebook-site har sydet af liv og har ikke bare været en forlængelse af tv-universet, men blev hurtigt en integreret del af ”Natholdet”s univers, som det ikke tidligere er set på dansk tv. Vores Facebook-site har været et fantastisk arbejdsredskab og har givet programmet en markant dynamik, som vi ikke kunne have skabt på anden måde, siger Anders Breinholt.

Niels Brinch er vært på det nye og meget sete klokken 22.30-program "Station 2 Politirapporten". (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

”Station 2 Politirappor-ten” er topscoreren klokken 22.30
Blandt TV 2-programmerne klokken 22.30 til cirka 23.00 er det nye ”Station 2 Politirapporten” det program, som har klaret sig bedst med gennemsnitligt 476.000 seere. Hertil kommer, at næsten lige så mange – 462.000 – har set søndagens genudsendelse af ”Station 2 Politirapporten”.

Næstflest seere har der været til reportageprogrammerne ”Kaos i Skagen”, der i gennemsnit er set af 383.000 onsdag aften. Søndagens genudsendelser havde endnu flere seere, nemlig 443.000.

Fodboldmagasinet ”Hutlihut” havde i samme periode 356.000 seere i snit, mens sportsmagasinet ”LPS”, der stopper efter denne sæson, havde 328.000 seere i gennemsnit.

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}