TV 2 Zulu hædrer Linda P. og Ulf Pilgaard

Linda P. blev årets komiker, mens Ulf Pilgaard blev den første modtager af Zulu Comedy Æresprisen.

Ulf Pilgaard blev den første modtager af Zulu Come-dy Æresprisen. (Fotos: Martin Rosenauer / TV 2)

Tre priser blev uddelt søndag 29. august, da TV 2 Zulu for anden gang indbød til et storstilet gallashow i Operaen i København. I år blev der også uddelt en ny pris, Zulu Comedy Æresprisen 2010, og den tilfaldt skuespilleren og komikeren Ulf Pilgaard.

Der blev hujet og grinet, da en farverig palet af danske komikere som Linda P., Simon Talbot, Andreas Bo, Ørkenens Sønner og "Live fra Bremen" gik på scenen i Operaen, mens aftenens vært Martin Brygmann styrede slagets gang med sin karakteristiske og underfundige humor.

Berørt Ulf Pilgaard
Der var stående bifald fra den fyldte sal, da Linda P. og Lisbeth Dahl overrakte Zulu Comedy Æresprisen 2010 til en stærkt berørt Ulf Pilgaard. Han modtog prisen som en hyldest til hans store bidrag til dansk komik.

- Siden 1960’erne har Ulf Pilgaard utallige gange vist, at han formår at forny sig. Han har både parodieret Kirsten Hüttemeier, Hanne Bech Hansen, Poul Nyrup Rasmussen og dronning Margrethe. Ulf har gjort sig til en udødelig figur inden for dansk comedy, og vi er stolte over at overrække den nye pris til Ulf, siger Maiken Wexø, programchef på TV 2 Zulu.

Jarl Friis-Mikkelsen overrakte prisen som "Årets komiker 2010" til Linda P.


Pris til P.
Linda P. var knap nok nået ned fra scenen, før hun blev kaldt tilbage af Jarl Friis-Mikkelsen, der skulle uddele prisen til "Årets Komiker 2010".

Siden Linda P. fik en andenplads ved DM i stand-up i 2004, har hun høstet anmeldernes ros for bl.a. sin humoristiske og rammende skildring af livet i Sydhavnen. Og det var netop i kraft af en bred fanskare, at Linda P. blev stemt helt til tops ved den åbne afstemning på zulu.dk om ”Årets Komiker 2010”.

- Vi er meget glade for, at Linda P. vandt prisen som årets komiker. Hun havde stærk konkurrence fra kompetente kræfter i branchen som Frank Hvam, Rune Klan, Andreas Bo og Troels Malling, men der er star quality over Linda P., og hun er et enestående talent og en gave til den ellers meget mandsdominerede danske comedy-branche, siger Maiken Wexø.

Thomas Warberg jublede over Läkerol Talentprisen under "Zulu Comedy Galla".

Nyt talent forgyldt
af TV 2 Zulu
Aftenens tredje pris blev fundet efter en afstemning blandt 130 komikere. Modtageren af Läkerol Talentprisen på 100.000 kr. blev Thomas Warberg.

- Allerede da han var med i det først kuld i ”Comedy Fight Club” på TV 2 Zulu, var det tydeligt, at Thomas brændte igennem og havde et særligt performanceta-lent. Han larmer på den fede måde, siger Maiken Wexø.

”Zulu Comedy Galla” er en del af ”Zulu Comedy Festival 2010”, der med sine over 100 forskellige arrangementer i København viser bredden inden for dansk comedy.

På tv-skærmen vil TV 2 Zulu desuden hver dag under hele festivalen vise tv-premierer på one-man-shows med populære danske komikere - læs hele programmet på zulu.dk.

”Zulu Comedy Galla” blev gennemført første gang i 2009, og dette show er netop hædret med prisen som ”Årets tv-event” ved TvFestival.

 


Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}