Dronningen blev set på TV 2

Danskerne fulgte med i stort antal, da dronning Margrethe blev fejret på regentens runde dag i fredags. I de perioder, hvor TV 2 og DR1 sendte kongeligt tv samtidig, foregik 66 procent af den royale sening på TV 2 og 34 procent på DR1.


Dækningen af dronning Margrethes 70-års-fødselsdag blev fulgt med stor interesse af danskerne – både på Amalienborg Slot, på Rådhuspladsen og i fjernsynet. Mest set var talerne til dronningen under aftenens festmiddag, og f.eks. så flere end 1,6 mio. danskere med på TV 2 og DR1 tilsammen, da kronprins Frederik holdt tale for sin mor.

Dronningens fødselsdag blev især fulgt på TV 2. I de perioder af fredagen, hvor seerne kunne vælge mellem royalt tv på både TV 2 og DR1, foregik 66 procent af den royale sening på TV 2.

TV 2 sendte fredag flere timer end DR1 om dronningens fødselsdag, og samlet set lå 71 procent af fredagens tv-sening om dronning Margrethe på TV 2 og 29 procent på DR1.

Danmarks Største Fællesskab
Set over hele ugen foregik 65 procent af fødselsdagsseningen på TV 2, som også i denne forbindelse har været Danmarks Største Fællesskab.

- Sidste uge stod i dronning Margrethes tegn, og vi kan se tilbage på en fantastisk uge, hvor danskerne har fejret Hele Danmarks Dronning. Vi er glade for, at seerne primært valgte TV 2 på selve fødselsdagen, siger TV 2s nyhedschef, Michael Dyrby, og fortsætter:

- Vi havde bestræbt os på at tage hele Danmark med til dronningens fødselsdag og gøre det til en lang festdag. Derfor var vi med overalt, for til en 70-års-fødselsdag kan man ikke få nok.

Vurderinger på 4,4 på en skala fra 1 til 5
Seerne var glade for TV 2s dækning og bedømte ugens TV 2-udsendelser og -transmissioner meget højt – til 4,4 på en skala fra 1 til 5.

- Det er en særlig TV 2-disciplin at dække en begivenhed over mange timer og få seerne til at føle sig i godt selskab. Det kræver sublime værter som Jes Dorph-Petersen og Natasja Crone, men også et stort selskab af gæster, der med vid, charme og klogskab fører seerne gennem dagen, siger Michael Dyrby.

- Kunsten er at få det svære til at se let ud. Det lykkedes, og vi er glade for, at danskerne fik en god dag foran skærmen ved dronningens fødselsdag.

----------------------------------------

Læs også:

Stort tillykke fra danskerne.

Seertal: En tv-uge i dronningens tegn.

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}