08-05 2025, Kl. 00.38: Nyt program
09-05 2025, Kl. 00.49: Nyt program
Havedesigner Stig Lauritsen tager til Espergærde, hvor Anette og Martin ikke kan overskue haven til deres nyerhvervede villa. Den er meget stor og præget af stedsegrønne træer og buske, og parret mangler vejledning til at få en harmonisk og rar have frem fra alt det grønne virvar. De indrømmer, at de ikke ved meget om havearbejde, og det gamle haveskur i hjørnet har de helt afskrevet, for det er fyldt med edderkopper og kryb. Men Stig Lauritsen har en plan om at omdanne skuret til et fortællerhus til parrets seks måneder gamle søn, og hans havetegning byder også på fældning af træer, anlæggelse af en dufthave og lidt inspiration fra engelske parker.
08-05 2025, Kl. 00.38: Nyt program
09-05 2025, Kl. 00.49: Nyt program
I Gundsømagle mangler Karin, Michel og deres fire børn plads i haven. Den er kun på 300 kvadratmeter, og familien har mange forskellige ønsker til, hvordan det udendørs pladsproblem klares. Havedesigner Stig Lauritsen løser opgaven ved at dele haven op i mindre afdelinger med et fælles samlingspunkt, en frugthave, ny inspiration i staudebedet og en oval plæne. Han finder idéer i et gammelt håndværk og forbedrer familiens udsigt til den lokale sø. Og så lader Stig Lauritsen sin havetegning inspirere af tre velsmagende stikord: Appelsin, chokolade og banan.
Simon og Kenney er gode venner, og de får den svære opgave blandt andet at vurdere et kostume fra 'Abernes Planet'.
Rachel og Dann er mor og søn, og de er ikke altid enige om tingene. Kan de mon blive det denne gang, hvor der er mere end en stor pengegevinst på spil? Får de pengene med hjem, skal Dann nemlig flytte hjemmefra!
Dommerne Paul Hollywood og Prue Leith er tilbage i det ikoniske bagetelt, hvor tretten håbefulde amatørbagere skal konkurrere om at vinde det eftertragtede trofæ som den bedste amatørbager. I første omgang skal der bages frugtkager og englekager - og selvfølgelig deltagernes egne mesterværker.
Der bliver bagt kiks i alskens afskygninger denne gang. Og amatørbagerne er virkelig opfindsomme og yder deres bedste i jagten på trofæet. Og der skal naturligvis også kreeres mesterværker. Men hvem ryger ud?
Der rulles, æltes og laves spændende fyld denne gang, hvor amatørbagerne skal lave brød i alle mulige afskygninger. Og der bliver virkelig tænkt kreativt. Så dommerne får deres sag for, når de skal beslutte, hvem der skal videre i dysten om trofæet.
Man skal ikke græde over spildt mælk. Og det forsøger amatørbagerne at undgå denne gang, hvor kravet er, at deres dej skal indeholde et mælkeprodukt. Og det kan være alt lige fra komælk til ostemasse.
Denne gang er temaet 'de brølende tyvere' - et historisk årti, hvor der virkelig var fart på alt indenfor kultur, musik og videnskab. Så det skal amatørbagerne forsøge at få med i deres værker - klar, parat, bag.
Deltagerne skal denne gang kreere et værk, der vil kunne være den perfekte finale for ethvert måltid. Så der bygges op i højden og piskes til den store medalje.
Deltagerne skal denne gang lade sig inspirere af de utallige festivaller, der finder sted verden over og lade det indgå i deres værk. Og så skal de også prøve kræfter og evner med en særlig italiensk bageteknik og en indonesisk kage.
Deltagerne skal denne gang lave en krydret udgave af en fransk klassiker. Dernæst skal de lave en marokkansk specialitet med mange lag. Og endelig skal de bevise, at de formår at kombinere forståelsen af bagværk med ingeniørkunst.
Nu spidser konkurrencen til i teltet, så deltagerne får virkelig brug for alle deres evner. Der skal blandt andet bygges et croquembouche, der er et tårn af vandbakkelser. Hvem går hele vejen til finalen?
Det er blevet finaletid, og de dygtige amatørbagere skal nu gøre brug af alle deres evner. I finalen skal der både dystes i chokoladekager, souffléer og skabes en optisk illusion,der kun består af kage, brød og småkager.