Julen står for døren hos nogle af landets mest hæderkronede konditorier og kreative kageværksteder. Hos det berømte Conditori La Glace i indre København planlægger indehaver Marianne Stagetorn Kolos den mest ambitiøse plan nogensinde for udsmykningen i deres julebutiksvinduer. Det er dog ikke uden udfordringer, da de store planer skal føres ud i livet, og pludselig ligner julen mere noget fra en science fiction-film end jul på La Glace. I Nordjylland har Liv Martine Hansen og Simone Thorup Eriksen fra Kagetid travlt med den 24. og sidste kage til deres store julelagkagebog. Kagen skal nemlig emme af julestemning, men de to ambitiøse kvinder er ikke altid enige om, hvordan den ser ud.
Der er både julebag og julestress i luften i Nordjylland, hvor Liv Martine og Simone fra Kagetid har travlt med deres mest ambitiøse kageprojekt til dato. Til en lanceringsfest af deres nye julekagebog skal de nemlig servere et utal af julelagkager og julesnacks, men tiden til at lave dem er mere end knap. Hos det historiske konditori La Glace bliver indehaver Marianne udfordret af kunder, der i trit med tidens tendenser, men modsat La Glaces konditor-traditioner efterspørger veganske kager. Måske er det en opgave for deres kreative lærling, Jonas?
La Glace kommer på lidt af en opgave, da TV 2-korrespondenten Simi Jan skal holde en kæmpe velgørenhedsjulefest for at samle penge ind til udsatte børn. Hun skal nemlig bruge mere end 1000 kager til formålet, og hver og en skal stå knivskarpt og emme af jul. Samtidig er Kagekompagniet taget på studietur til Paris for at finde inspiration til nye kagesmage. Men hvad siger Hørsholms borgere, når de pludselig får serveret julekage med smag af litchi til deres traditionelle juletræstænding på byens torv?
Forventningerne er skyhøje hos La Glace, der traditionen tro slår dørene op for jul i konditoriet. 2020 er året, hvor det hæderkronede konditori fylder 150 år, hvilket skal skinne igennem i de fire meter høje facadevinduer. Vinduerne skal prydes med smukt bagværk og dekorationer, der skal illustrere deres lange traditionsrige historie. Hos Kagekompagniet kommer Kristina og Evy på noget af en opgave, da de - i honningkagedej - skal lave en tro kopi af Holckenhavn Slot.
Kagetid får julepresset at mærke, da de skal kreere en julet bryllupskage til en stor madentusiast, der har høje forventninger til smag og udseende. Hos Andersen Bakery er passion og håndværk i højsæde, da chefkonditoren Nichlas skal lave en stor nissedekoration i ren chokolade. La Glace er på besøg i Den Gamle By for at finde inspiration til kager fra 1800-tallet, hvor konditoriet blev grundlagt. Hjemme hos Jasmin inspireres der til mindre madspild med en kage lavet af julens søde rester.
Kagekompagniet bliver sat på noget af en prøve, når de skal bage en ti etagers julekage, prydet med traditionelt gammeldags julepynt, til Frilandsmuseet. Hos Andersen Bakery skal de forsøge at kombinere japanske smage med danske juletraditioner, når de giver sig i kast med petit four til deres japanske samarbejdspartner Muji. På Gram Slot får drillenissen besøg af Kagetid, der skal aflevere deres bud på en julekage.
Julen nærmer sig, og det samme gør årets travleste tid for nogle af landets dygtigste konditorer. Vi følger fire forskellige konditorer og kageværksteder i Danmark, når de forbereder sig på den hyggelige højtid. Hos La Glace i København skal konditoriets vinduer pyntes op til jul. Alle må hjælpe til, når 200 julekugler og et chokoladeblikfang på 15 kilo skal på plads. I Nordjylland skal Liv og Simone bage live med Kagetidsfølgerne på Instagram, men teknikken er ikke helt i julehumør.
Kager og opgaver er der nok af i den travle juletid. Der skal leveres en spiselig luciakrans til Blokhus, kreeres panda-flødeboller i Zoologisk Have, skabes strålende julevinduer i Vejle, og endelig skal en fransk julekage sidde lige i skabet, når den leveres direkte til den franske ambassadør.
Om få år skal søstrene Maria og Laura overtage det 150 år gamle konditori La Glace, og de er derfor begge startet i konditorlære. Men selvom man kender julens kagetraditioner, kan de være svære at lære helt fra bunden. Hos La Nouvelle i Vejle skal der bages ølkage til det lokale mikrobryggeri. Juleopgaverne er mange hos Kagetid. Liv og Simone skal levere en spiselig julekrans, så der skal laves alt fra kandiserede æbler til vaniljekranse i køkkenet.
Med kun få dage til jul knokler alle på Hotel Edelweiss med at få hotellet klar til årets julegæster. En af familiens nye lokale venner Hans Jürg har bestilt dansk julefrokost til over 35 personer, og Lene har ansvaret for, at alt forløber efter planen. Det giver stress i køkkenet, hvor alle hjælper til, og Anders og mor Jytte er garant for den gode, danske julesmag.
Lene og Anders knokler for at blive klar til, at deres første julegæster ankommer til hotellet. For Lene er det særligt afgørende, at juleaften bliver uforglemmelig. Midt i al travlheden får Anders, Otto og Arthur tid til en skitur, mens Lene og mor Jytte tester områdets hestevognskørsel i de smukke sneklædte Alper.
Hans Pilgaard tager de to skønne og juleglade kvinder Rosa Kildahl og Sarah Grünewald med på en tur rundt i det danske juleland. Turen begynder i Kærehave Skov ved Ringsted, hvor Sarah og Rosa smager Danmarks bedste glögg og verdens bedste pebernød. Julestemningen er i top lige indtil de skal samarbejde om at fælde et juletræ og køre med hestevogn. Efter en juleøl på Refsvindinge Bryggeri på Fyn indlogerer Rosa og Sarah sig på Broholm Slot, hvor der er dømt nostalgi og julehygge for alle pengene. Veludhvilede drager de næste morgen videre til Svogstrup kro lidt uden for Silkeborg, hvor der er klassisk julemad på menuen. Turen ender i den gamle by i Aarhus, hvor nostalgien er i højsædet.
Hans Pilgaard inviterer vennerne, komiker og tekstforfatter Brian Lykke og skuespiller og komiker Troels Malling, på en rejse rundt i det danske juleland. Det handler om juletraditioner, julegodter og julesnilde, noget skal der smages på, andet må der kun kigges på. Turen begynder i Nisseland på Sjælland, hvor der blandt utallige mekaniske nisser også gemmer sig lidt af en overraskelse. Derefter går turen til Fyn, hvor deres talent inden for honningkage-huse bliver sat på en prøve, inden de ender i Horsens. Her har Hans sørget for en tidlig julegave til parret på Jørgensens Hotel. Der bliver julet igennem - og der er drillerier for alle pengene - men hvem er bedst til at gætte priserne?
Det er hjerternes fest, når Hans Pilgaard inviterer tv-vært og skuespiller Ibi Støving og skuespiller Nicolaj Kopernikus på en rejse rundt i det nordsjællandske juleland. Turen begynder i Helsingør, hvor der er risiko for, at de alle tre bliver bambi på glatis på den lokale skøjtebane ved Marienlyst. Efter en tur på is er det blevet tid til at varme sig med en dejlig julefrokost på Fyrkroen i Gilleleje. Overnatningen foregår i to luksushytter ved Gilleleje badehotel.
En hvid jul er sjælden i Danmark, men det skal ikke forhindre Hans i at invitere de to deltagere på en skitur. De skal nemlig sætte pris på et kursus i rulleski hos Odense Skiklub. Efter den oplevelse står den på julemad på Under Lindetræet midt i Odense. Sebastian, Jacob og Hans runder dagen af med julelækkerier på Holckenhavn Slot, hvor de to deltagere skal tilbringe natten. Efter al den julemad bliver både Hans og hans gæster vækket af en personlig træner. Derefter runder de programmet af på Ørbæk Bryggeri, hvor de skal smage en øl, hvis navn rummer de to dages oplevelser - nemlig Fynsk Jul.
Mens vi tæller ned til juleaften, tager Hans Pilgaard to kendte danskere med rundt i den danske hovedstad, hvor de blandt andet smager på lækre julekager og tester balanceevner på ski. Men hvem gætter bedst, hvad det koster? Se med, når skuespillerne Lise Baastrup og Caspar Phillipson tager på juleeventyr i København sammen med Hans Pilgaard.
Mens vi venter på juleaften, tager Hans Pilgaard skuespillerveninderne Merete Mærkedahl og Johanne Louise Schmidt på juleeventyr i Skagen og omegn. Julebarometeret stiger, når de skal puste deres egne julekugler, drikke kold gløgg og på kanetur. De finder også ud af, hvordan et juletræ smager.
Julen nærmer sig, og 'Hvem byder bedst' er rykket indenfor i varmen i Gjethuset i Frederiksværk - for inden julefreden sænker sig, går køberne i budkrig om både pynt og gaver. Hvem byder bedst på et fodboldstrategispil - og hvem vinder den hemmelige gave?
Der bliver drillet og spist julekager, når køberpanelet er klar til at byde på både julepynt og julegaver. Og så er der budkrig, når der blandt andet kæmpes om en spaltekande fra Saxbo. Hvem byder bedst og vinder den hemmelige gave?
Det er ikke kun dyr, der kan få os til at grine - vi mennesker er faktisk også ret gode til at havne i situationer, der får lattermusklerne til at krampe. Som en lille juleoptakt skal vi se, hvad der sker, når juletræet bare ikke vil stå ret, eller når Julemanden sidder fast.
Så er der juleklip, der er så sjove, at selv julemanden griner sine sokker af! Julemiddage, der går galt. Kæledyr, der er klædt ud i julekostumer. Julegaver, der ikke falder i god jord. Se med, når vi viser de sjoveste juleklip fundet på nettet. Det er for hele familien!
Julen står for døren, og en choppercykel skal friskes op. En gammel bamse får nyt liv. Og et gammelt togsæt kommer til at køre igen.
Det er blevet jul i 'Værkstedet', og eksperterne spreder masser af glæde, når de blandt andet totalrenoverer brødrene Glen og Andrews gamle chopper-cykel.
I denne julespecial får værkstedet besøg af tre familier, der alle håber, at deres gamle juleminder kan repareres. Eksperterne bliver udfordret, når de skal give hinanden hjemmelavede julegaver.
Der er jul og magi i luften, når værkstedet giver nyt liv til en hjemmebar, en projektor og en trombone. Særligt én opgave vækker teamets barndomsminder.
Det eksklusive London-hotel, Café Royal, har været en af Jamies kunder i flere år, og nu gælder det juleudsmykningen. Paula skaber en magisk juleblomsterstemning ved en 50-årsfødselsdagsfest.
Har du nogensinde spekuleret på, hvad det gamle skrin, du fandt på loftet, er værd? Eller den fine lysestage bagerst i skabet? Værten Horst Lichter har allieret sig med et hold af dygtige opkøbere, der vurderer sælgernes effekter og giver den bedste pris.
04-12 2025, Kl. 00.47: Nyt program
Storbritannien skal kåre sin bedste amatør-keramiker, og denne gang går vi i haven med de syv tilbageværende deltagere, hvor de får til opgave at producere smuk keramik til omgivelserne. Men hvem formår at imponere dommerne Keith Brymer Jones og Kate Malone allermest?
04-12 2025, Kl. 00.47: Nyt program
Der er seks keramikere tilbage, og de kommer denne gang på en større opgave: De skal nemlig brænde deres keramik ved hjælp af en oldgammel teknik, der ikke lige er så nem at mestre. Og ikke nok med - det skal foregå på en campingtur til Staffordshire, hvor de også skal overnatte under åben himmel.