Vært Jens Bordinggaard besøger vidt forskellige steder og mennesker, der alle har det til fælles, at de har skabt et helt personligt og fantastisk rum på meget lidt plads - og der er masser af gode ideer at hente blandt andet i Roskilde, hvor en gammel Citroën HY er omdannet til en rullende kaffebar. Vi besøger også Verdens Bedst Designede restaurant, som ligger i København. Her er stilen nynordisk, materialerne af genbrug, og naturen er taget med ind i rummet. Mød også Christian, der skal i gang med at bygge sit eget lille mobile hjem, og så har Jens fundet sig et nyt projekt. Fortløbende episodenummer: 6:10
Lene og Anders går i gang med at planlægge, hvordan forhaven - eller gårdspladsen, som familien kalder den - skal se ud. Lene er træt af, at hun ikke kan gøre tingene selv, men altid skal have hjælp af Anders, og går derfor i byggelære - hos Anders. Der er masser, der skal bygges; skur, vildmarksbad og udendørskøkken. Inspirationsturen går til Sverige, hvor to danskere har etableret et sted midt ude i skoven, hvor de lever i tæt forening med naturen. Ejeren er også kok, og han deler gerne ud af sin viden om det at være ude hele tiden, og hvad man skal have i sit udendørskøkken.
Lene og Anders er ved at være færdige med alle udendørsområderne, men de mangler at få styr på husets store altan, hvor hele familien elsker at være. Lene beslutter sig for at overraske Anders og lave tingene uden hans hjælp, mens han er på weekend. Men hvordan indretter man en altan, så den bliver hyggelig? Hvilke planter holder hele året? Og hvordan undgår man egentlig at sidde der i vind og regn? Lene vil også gerne have noget lækkert lys i haven, og hun er så heldig at kunne rejse til Rom, til Villa d’Este, hvor haven har en helt særlig belysning.
04-07 2024, Kl. 00.39: Programmet fik ændret sin slaglinje
04-07 2024, Kl. 00.39: Programmet fik ændret sin beskrivelse
Ovnene er varmet op - og det er konkurrencen også, når 12 nye amatørbagere tager plads i teltet. Bagerne begynder med det basale - kager! Der bliver smurt tykt, når illusionskager og andet guf bliver serveret for Maggie Beer og Matt Moran.
04-07 2024, Kl. 00.39: Programmet fik ændret sin beskrivelse
De resterende 11 deltagere tager udfordringen op, når der er brød på menuen. De skal blandt andet bage dommer Maggies rug- og rødbedebrød.
04-07 2024, Kl. 00.39: Programmet fik ændret sin beskrivelse
De ti tilbageværende deltagere finder de fine detaljer frem, når der skal formes finurlige, små kager.
04-07 2024, Kl. 00.39: Programmet fik ændret sin beskrivelse
Deltagerne får nok at se til, når de blandt andet skal servere 48 cupcakes i en vegansk version.
04-07 2024, Kl. 00.39: Programmet fik ændret sin beskrivelse
Der skal smør til, hvis det skal smage godt! Det er deltagerne helt enige om, og der bliver brugt masser af det.
04-07 2024, Kl. 00.39: Programmet fik ændret sin beskrivelse
Deltagernes evner kommer altid på prøve, når der er konditorkunst i køkkenet. Hvordan får de formet flødehornene?
04-07 2024, Kl. 00.39: Programmet fik ændret sin beskrivelse
Krydderier i alle afskygninger er overskriften på udfordringerne denne gang. Og så giver et desserttårn klæbrige fingre.
04-07 2024, Kl. 00.39: Programmet fik ændret sin beskrivelse
Hvad sker der, hvis man 'parrer' en croissant med en muffin? Deltagerne skal gøre forsøget, når de bager nye kager ud af deres favoritter.
04-07 2024, Kl. 00.39: Programmet fik ændret sin beskrivelse
Finalen nærmer sig, og for de sidste fire deltagere er temaet denne gang fest. Men hvem må forlade festen lige inden den store finale?
04-07 2024, Kl. 00.39: Programmet fik ændret sin beskrivelse
05-07 2024, Kl. 00.40: Programmet fik ændret sin beskrivelse
De sidste tre deltagere finder deres ypperste bageevner frem, for nu gælder det finalen. Hvem løber med titlen og trofæet?
Værkstedet skal redde et træt maleri og en trykmåler, der har været brugt i arktiske omgivelser. Kan glaseksperten Matt samle et knust terrarium?
Et mikroskop og et par krigsstøvler kræver eksperternes opmærksomhed. En gammel bænk truer med at brase sammen, hvis ikke Will kan give den nyt liv.
04-07 2024, Kl. 00.39: Programmet fik ændret sin(e) billede(r)
De er oplægsholdere, forfattere - og svigerinder. De elsker begge design, antikviteter og kunst. Se, hvordan Brita Zackari og Lotta Lundgren klarer sig.
På Chateau de la Fare er Janet og Philip udfordret, da deres renovering begynder at vakle. I Dordogne har Clive problemer med en septiktank.
Bart og Sarah får endelig nøglerne til deres slot og begynder at udleve den franske drøm. I Dordogne får Abbie snavsede hænder i arbejdet med et køkken.
Nigel Havers byder velkommen til flere potentielle sælgere, der har medbragt alt fra en usædvanlig statue til et apotekersæt, en kaffemølle og en gyngehest.
Var det noget med to kufferter fra 1930'erne eller en krydderiholder? Byderne bliver tilbudt det hele plus en lanterne og andet godt.
Er du en af dem, der har fulgt Dick og Angel under deres franske eventyr på slottet? De to briter er ikke de eneste, der er rykket til Frankrig for at forfølge deres drømme - i denne serie møder vi en masse andre, der har kastet sig ud i livet som slotsejere og alt det, det indebærer.
Er du en af dem, der har fulgt Dick og Angel under deres franske eventyr på slottet? De to briter er ikke de eneste, der er rykket til Frankrig for at forfølge deres drømme - i denne serie møder vi en masse andre, der har kastet sig ud i livet som slotsejere og alt det, det indebærer.
04-07 2024, Kl. 00.39: Nyt program
Allan drømte engang om at blive til noget i Hollywood, men i stedet er han havnet i Brighton, hvor han driver "Ruby Tates". Restauranten, der ligger et stenkast fra stranden, serverer alt godt fra havet, men da Allan hader fisk, har han aldrig smagt noget fra sit eget menukort. Han holder sig langt væk fra køkkenet, hvor de to sure kokke, den rasende franskmand Alex og den lade australier Jamie, har forrygende travlt med at lave ingenting. Og der er ikke skyggen af en friskfanget, lokal fisk på spisekortet. Allan mister 15.000 kr. om ugen og burde være lykkelig over Gordons gode råd. Alligevel ender han med at smide den hjælpsomme Michelin-kok ud af restauranten.
04-07 2024, Kl. 00.39: Nyt program
For tre år siden købte den tidligere servitrice Rachel vegetarrestauranten "Piccolo Teatro" i Paris, og sammen med sin bedste ven, Stephanie, forsøger hun at få de kødelskende franskmænd til at konvertere til grønsagsspisere. Gordon gælder sig til gensynet med Paris, hvor han selv har arbejdet i en årrække, men turen udvikler sig hurtigt til et af hans hidtil værste mareridt. Den brasilianske kok er ude af stand til at frembringe et spiseligt måltid, Rachel mangler både erfaring og motivation, og selv om hun mister 55.000 kr. om måneden, gider hun ikke holde åbnet til frokost. Hun begriber ikke, hvorfor Paris ikke har kastet sig over hendes kaninføde, men Gordon ved godt, hvad problemet er!
04-07 2024, Kl. 00.39: Nyt program
Kan man drive restaurant i et tidligere kapel i et kloster fra det 19. århundrede? Gordon mener godt, det kan lade sig gøre, men det kniber gevaldigt for den tidligere it-chef Scott, som ejer "The Priory" i Haywards Heath i Sussex. Der er steg på tilbudsmenuen i den "himmelske" restaurant, men kunderne er ældgamle, de spiser til halv pris, og maden er, for at bruge Gordons formulering, ad helvede til: genbrugskød, suppe i spandevis, syntetiske saucer samt en luddoven køkkenchef og et vrangvilligt personale. Gordon fyrer op under den kulinariske skærsild og forsøger at få Scott til at angre sine forretningsmæssige synder, men der skal et mirakel til, hvis "The Priory" skal overleve!