Simon Kvamm er sanger og sangskriver, manuskriptforfatter og skuespiller - og fra januar 2023 er han også 'X Factor'-dommer på TV 2. Han bliver en del af dommertrioen i selskab med sanger og sangskriver Kwamie Liv og jazzmusiker og komponist Thomas Blachman. Et job, den 47-årige musiker og entertainer glæder sig meget til:

- Efter mange år i musik føler jeg mig klar til give andre råd og vejledning med på vejen. Jeg vil forsøge at videregive min kærlighed til at optræde og iscenesætte sange på nye måder og glæder mig til at finde og arbejde med mennesker, der vil og kan andet og mere end at synge rent. Og så kribler det bare i min indre cirkushest efter at blive sluppet løs i Danmarks største familieunderholdningsarena, siger Simon Kvamm.

- Vi glæder os utroligt meget til at få Simon Kvamm med på holdet. Han er en helt særlig størrelse i dansk musik med et kæmpe musikalsk og alsidigt talent, som vi ser frem til at se ham folde ud både som mentor og dommer i 'X Factor'. Der er ingen tvivl om, at han kan give de øvrige dommere kamp til stregen, og at vi har tre dommere, som fagligt komplementerer hinanden virkelig godt, siger Dorte Borregaard, underholdningsredaktør på TV 2.

Masser af musik i Kvamm
De fleste vil kende Simon Kvamm som sanger og sangskriver i rockbandet Nephew, som en del af gruppen De Eneste To med vennen og musikeren Peter Sommer og som frontmand i bandet og producertrioen HUGORM. Kvamms musikkarriere tæller et hav af succesfulde, anmelderroste og prisbelønnede albumudgivelser, heriblandt Nephews 'USADSB' og HUGORMs 'Kom vi flygter'. I oktober 2022 udgiver Kvamm det andet album med HUGORM, der har fået titlen 'TRO, HUG & KÆRLIGHED'. I seneste sæson af 'Toppen af poppen' tonede Simon Kvamm og HUGORM også frem på TV 2, og i januar 2023 vil Kvamm altså igen være at finde på TV 2s sendeflade - denne gang som en del af dommertrioen i 'X Factor'.

Skaber fortællinger
Ud over sin musikalske karriere er Kvamm kendt for flere roller på tv. Han er en af hovedskaberne bag serien 'GURU' på DR2, hvor han selv spiller hovedrollen som lifecoachen Anders Mertz. Serien blev i 2021 nomineret til Tvprisen, mens Kvamm også var nomineret til en Robert for 'Bedste mandlige hovedrolle' for sin rolle i serien. Ud over 'GURU' har Kvamm tidligere været en del af satireprogrammerne 'Rockerne' og 'Drengene fra Angora' på DR2, og så har han turneret landet rundt med sit soloshow 'Vandmand' fra 2016. Kvamm har en generel glæde for at skabe fortællinger - en glæde, som han også bruger i koncertregi med HUGORM til at udfordre det klassiske koncertsetup, og som han også ser frem til at tage med sig i arbejdet som 'X Factor'-dommer.

Dommerne
Når 'X Factor' får sæsonpremiere i januar 2023, er det femte gang, TV 2 står bag programmet. Dommer Thomas Blachman har været med i alle sæsoner på TV 2, mens dommer Kwamie Liv var med for første gang i den seneste sæson i 2022.

Simon Kvamm
Bor i København
47 år
Musiker og entertainer
Dommer i 'X Factor' første gang i 2023

Kwamie Liv
Bor i København
37 år
Sanger og sangskriver
Dommer i 'X Factor' første gang i 2022

Thomas Blachman
Bor i København
59 år
Bachelorgrad i jazzkomposition og arrangement fra Berklee College of Music, Boston
Jazzmusiker, komponist, producer, forfatter
Dommer i 'X Factor' første gang i 2008

Se mere på xfactor.tv2.dk
#xfactortv2