Vi begynder med auditions - i første program fra København. Masser af modige og håbefulde sangere er mødt op, og i sikker afstand venter de på at synge foran de tre dommere Martin Jensen, Oh Land og Thomas Blachman. Håbet er, at deres sangtalent rækker til minimum to ja'er, så de er videre i konkurrencen. Alle tre dommere har fra start høje forventninger til, at talenterne vælter ind, men har hovedstaden noget at byde på, eller må dommerne sætte deres lid til, at talenterne dukker op i Aarhus, når audition afholdes i Smilets by?

Ny dommer
Det er i år ikke kun deltagerne, at øjnene er rettet imod, men også den nye dommer i panelet, DJ og producer Martin Jensen. Han er på et sjældent besøg hjemme i Danmark efter at have turneret verden rundt. Martin Jensen har arbejdet med store stjerner som Ed Sheeran, Katy Perry, James Arthur og Jason Derulo og kommer med et internationalt syn på, hvad der skal til for at skabe en ny, dansk artist - og han er ikke altid enig med sine to meddommere. Heldigvis står Sofie Linde klar med mentale krammere til deltagerne, når de har været inde foran dommerne. Det gør hun med to af de nærmeste venner og familie til deltageren - og selv om heppekoret er mindsket, er jublen stor for de få, der kan overbevise dommerteamet om en plads videre i 'X Factor' 2021.

- 2020 har været et særligt år. Coronaen ramte hele verden - også Danmark og 'X Factor' - og vi måtte se i øjnene, at intet blev, som vi havde forestillet os. Det har heller ikke været uden udfordringer at producere 'X Factor' 2021, men det er i den grad lykkedes, og jeg er så glad for, at vi for tredje gang kan sige velkommen til 'X Factor' på TV 2 - denne gang med en ny dommertrio ved bordet. Det har været en fornøjelse at se de tre sidde side om side og tage imod et hav af håbefulde sangtalenter fra hele landet, der alle har haft modet til at stille sig op og synge. Nogle er gået videre, andre har fået et nej, og selv om det ikke har været muligt at give et kram, har vores 'X Factor'-vært Sofie Linde alligevel formået at trøste dem, der blev kede af det, og give flyvende highfives til de heldige, der kom igennem det første nåleøje, siger Dorte Borregaard, underholdningsredaktør, TV 2.

Lise Rønne bliver vært på 'X Factor - live'

Når 'X Factor' går live fra fredag 26. februar på TV 2 PLAY og TV 2, bliver det med Lise Rønne som vært, da Melvin Kakooza, der ellers skulle have været barselsvikar for Sofie Linde, har måttet sygemelde sig.

Lise Rønne, der er 42 år, læser litteratur på Københavns Universitet og har blandt andet et samarbejde med online-boghandleren Saxo.com, hvor hun anbefaler bøger til danskerne. Herudover er hun en særdeles erfaren tv-vært og har tidligere stået i spidsen for 'X Factor' på DR i 2008, 2009, 2011 og 2012. Hun har også været vært på blandt andet 'Aftenshowet', Dansk Melodi Grand Prix og da Danmark i 2014 afholdt Eurovisionen i København.

- Sidst jeg stod på en 'X Factor'-scene, havde jeg min lille datter i maven, og nu er hun altså otte år gammel! Selv har jeg i de seneste år viet mit arbejdsliv til bøgerne, så jeg havde mildest talt ikke set det her komme. Men med den triste anledning til, at jeg overhovedet blev spurgt, føltes det vigtigt, at jeg rent faktisk ville være tryg ved at træde til med kort varsel. Og var der et program, der for en stund skulle hive mig tilbage i manegen, var det 'X Factor'. Jeg har haft nogle af mine største, vildeste og varmeste oplevelser fra min tid som tv-vært på det program, og jeg kan af hjertet sige, at jeg glæder mig til en ekstra lille svingom, udtaler Lise Rønne.

- Jeg er ovenud glad for, at Lise Rønne har sagt ja til at komme tilbage som vært i 'X Factor' liveshows. Lise har lige præcis det format og den erfaring, der skal til, for at kunne springe til med så kort varsel på så stort et show, og det betyder rigtigt meget for alle os, der er involveret i 'X Factor'. I den her usædvanlige situation er jeg både glad og lettet over, at det lykkedes at lokke Lise Rønne på skærmen igen. Lise var den allerførste vært på 'X Factor', og jeg er sikker på, at det bliver et glædeligt gensyn for mange af vores trofaste 'X Factor'-seere, fortæller Dorte Borregaard, underholdningsredaktør på TV 2.