Vi begynder med auditions - i første program fra København. Masser af modige og håbefulde sangere er mødt op, og i sikker afstand venter de på at synge foran de tre dommere Martin Jensen, Oh Land og Thomas Blachman. Håbet er, at deres sangtalent rækker til minimum to ja'er, så de er videre i konkurrencen. Alle tre dommere har fra start høje forventninger til, at talenterne vælter ind, men har hovedstaden noget at byde på, eller må dommerne sætte deres lid til, at talenterne dukker op i Aarhus, når audition afholdes i Smilets by?

Ny dommer
Det er i år ikke kun deltagerne, at øjnene er rettet imod, men også den nye dommer i panelet, DJ og producer Martin Jensen. Han er på et sjældent besøg hjemme i Danmark efter at have turneret verden rundt. Martin Jensen har arbejdet med store stjerner som Ed Sheeran, Katy Perry, James Arthur og Jason Derulo og kommer med et internationalt syn på, hvad der skal til for at skabe en ny, dansk artist - og han er ikke altid enig med sine to meddommere. Heldigvis står Sofie Linde klar med mentale krammere til deltagerne, når de har været inde foran dommerne. Det gør hun med to af de nærmeste venner og familie til deltageren - og selv om heppekoret er mindsket, er jublen stor for de få, der kan overbevise dommerteamet om en plads videre i 'X Factor' 2021.

- 2020 har været et særligt år. Coronaen ramte hele verden - også Danmark og 'X Factor' - og vi måtte se i øjnene, at intet blev, som vi havde forestillet os. Det har heller ikke været uden udfordringer at producere 'X Factor' 2021, men det er i den grad lykkedes, og jeg er så glad for, at vi for tredje gang kan sige velkommen til 'X Factor' på TV 2 - denne gang med en ny dommertrio ved bordet. Det har været en fornøjelse at se de tre sidde side om side og tage imod et hav af håbefulde sangtalenter fra hele landet, der alle har haft modet til at stille sig op og synge. Nogle er gået videre, andre har fået et nej, og selv om det ikke har været muligt at give et kram, har vores 'X Factor'-vært Sofie Linde alligevel formået at trøste dem, der blev kede af det, og give flyvende highfives til de heldige, der kom igennem det første nåleøje, siger Dorte Borregaard, underholdningsredaktør, TV 2.

Melvin bliver vært på 'X Factor - live'
Når 'X Factor' går live fra 26. februar, bliver det med Melvin Kakooza som vært, da Sofie Linde, som er gravid, går på barsel.

Den populære komiker er lige nu aktuel med anden sæson af 'Helt sort' på TV 2 og TV 2 PLAY - en programserie, han vandt en pris for som 'Årets vært' ved ZULU Awards 2020. Han har desuden været med i 'Stormester' på TV 2, spillet hovedrollen i tv-serien 'Sunday', som han også selv fik idéen til, og været vært på Gaffa Prisen 2020. Under forårets nedlukning kunne danskerne møde Melvin på de sociale medier, hvor han opfordrede alle til at være med til 'Coronafitness'.

- Jeg glæder mig til at blive en del af hele det her format, som jeg har set med på, siden det begyndte i 2008. I 'X Factor' er det deltagerne, der er omdrejningspunktet, og min vigtigste opgave er at være en god tovholder på det hele og sørge for god stemning i studiet, så deltagerne føler sig trygge. Jeg glæder mig til at stå på scenen og byde velkommen til de store talenter - og føre familien Danmark igennem et godt program. Sofie har sagt, at jeg bare skal være mig selv og sørge for at gøre det til mit og nyde øjeblikket – så det har jeg tænkt mig, siger Melvin Kakooza.

- Jeg er rigtig glad for, at Melvin har sagt ja til at være vært på 'X Factor', når Sofie går på barsel. Jeg er en af de mange danskere, der har fulgt med i Melvins karriere både på tv og sociale medier, og der er ingen tvivl om, at han har et helt særligt talent for at underholde, og så har han et stort nærvær, som er utrolig vigtigt på et program som 'X Factor', hvor alt kan ske. Jeg tror faktisk ikke, vi kunne have fundet en bedre afløser for Sofie, siger Dorte Borregaard.