Den første dag i det nye år er der godt nyt på tv-fronten: 'X Factor' er tilbage klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY, og der lægges ud med auditions fra hovedstaden, hvor masser af håbefulde sangtalenter er mødt op for at synge foran de tre dommere, Ankerstjerne, Oh Land og Thomas Blachman. De tre dommere har tårnhøje forventninger og efterlyser ægthed, stærke sangstemmer og masser af musikalitet - og så lige det der ekstra, der skal til for at gå videre. Og til dem, der allerede må forlade 'X Factor' efter første sang, står Sofie Linde heldigvis klar med et kram og kærlige ord.

- For anden gang i TV 2s historie er vi klar til 'X Factor', og det er virkelig noget, vi glæder os til. De første otte programmer er optaget, så jeg kan med fuldstændig sikker stemme sige, at seerne kan glæde sig til en spændende sæson. I år har vi ændret i sammensætningen af programmerne, så vi sender fire audition-programmer i stedet for tre. Det har vi gjort, fordi vi kan se, at auditions er de programmer, som danskerne virkelig holder af at se og engagere sig i, så det skal de selvfølgelig have mere af. Det betyder, at der bliver ét dejligt langt og afgørende bootcampprogram i to afdelinger, hvor vi finder årets livedeltagere, siger underholdningsredaktør Dorte Borregaard, TV 2.

Det betyder, at du allerede fredag 3. januar klokken 20.00 kan sætte dig godt til rette i sofaen igen med TV 2 eller TV 2 PLAY foran dig. Her sendes andet program i rækken, og denne gang gælder det auditions fra Aarhus, hvor køen af håbefulde deltagere er lang. Der venter derfor Ankerstjerne, Oh Land og Thomas Blachman en hård arbejdsdag med både op- og nedture. De tre dommere er svære at imponere efter nogle gode auditions i København, og det mærker mange af de fremmødte. Alligevel lykkes det at overraske dommertrioen - og så dukker der også et alvorligt tema op, der får Ankerstjerne, Oh Land og Blachman til at gå til kamp mod mobning i folkeskolen.