TV 2 og hele Danmarks dansegulv åbner for 20. gang, når der er sæsonpremiere på 'Vild med dans' fredag 22. september 2023. Jubilæumssæsonen byder på både velkendte traditioner og helt nye tiltag.

"Et underholdningsprogram i bedste sendetid, hvor kendte danskere, der på ingen måde kan danse hverken standarddanse eller latindanse, bliver parret op med en professionel danser for uge efter uge at vise den dans, de har lært på bare en uge, foran hele Danmark på direkte tv".

Lyder det, som noget du kender? Helt sikkert - men det var der ikke mange, der gjorde, da det britiske underholdningsformat fra BBC blev præsenteret for TV 2 for snart 20 år siden. Men TV 2 slog til - og i april 2005 kunne danskerne så for første gang følge med i det helt nye underholdningsprogram 'Vild med dans' - og det skulle vise sig at blive en succes. TV 2 kan i år præsentere den 20. sæson af det populære underholdningsprogram.

Se med på TV 2 Play

Dans, fascination og spænding
- Igennem 19 sæsoner har vi været vidne til historiske begivenheder, dramatiske øjeblikke og ikke mindst et unikt møde med flere end 200 fantastiske personligheder, som for øjnene af os alle sammen har gennemgået en vild udvikling, både personligt og på dansegulvet. 'Vild med dans' er for mange blevet en tradition fredag aften, hvor vi samles om dans, fascination, spænding og ikke mindst om et festligt startskud på weekenden, siger TV 2-redaktør Thomas Richardt Strøbech.

Danskerne ser det live
'Vild med dans' havde sin oprindelse i flow-tv'ets storhedstid, der nu overgås af streaming, uendeligt mange tilbud og individualiserede seervaner. 'Vild med dans' er blandt de få underholdningsformater i dag, som danskerne foretrækker at se live, hvor 85 procent af 'Vild med dans'-seningen foregår.
- Vi ved, at det stadig tillægges en stor værdi blandt seerne at kunne mødes om fælles oplevelser på samme tid. 'Vild med dans' er blandt de få programmer i dag, der fortsat formår at samle os om fælles underholdning fredag aften, og vi ønsker derfor at bevare formatet og løbende udvikle det, som vi har gjort siden allerførste sæson i 2005, siger Thomas Richardt Strøbech.

Jubilæumstiltag ved dommerbordet
Jubilæumssæsonen af 'Vild med dans' byder på ti nye dansepar, to værter og fem dommere, der i år består af en ny konstellation. Der er fire faste dommere i hvert program, nemlig Nikolaj Hübbe, Anne Laxholm, Sonny Fredie Pedersen og Marianne Eihilt. Den femte dommerstol bliver på skift overtaget af en gæstedommer i udvalgte programmer - store 'Vild med dans'-personligheder, som alle har haft stor betydning for programmet igennem årene. Du kan blandt andre glæde dig til at se Danmarks første 'Vild med dans'-vinder, Mia Lyhne, som gæstedommer i premiereprogrammet. I jubilæumsprogrammet og finalen sidder Jens Werner i dommerstolen, som han har gjort det, siden 'Vild med dans' fik danmarkspremiere tilbage i 2005.

Jubilæet markeres med jubilæumsshow
Sæson 20 bliver markeret med et jubilæumsshow i program seks, fredag 27. oktober, hvor der vil være gensyn med tidligere 'Vild med dans'-deltagere, tilbageblik på legendariske øjeblikke og naturligvis - masser af dans. For selvom det er et jubilæumsprogram, så fortsætter konkurrencen for de tilbageværende par. Vi skal ikke sige farvel til nogen denne aften. Til gengæld kan det par, der vinder aftenen, sikre sig immunitet i næste show.

Stor finale i Horsens
Når tre par står tilbage som finalister fredag 24. november, kan de glæde sig til at skulle danse på et noget større dansegulv og med et noget større live-publikum. 'Vild med dans'-finalen flytter nemlig til Forum Horsens.

Værtspar
Værterne er igen i år Sarah Grünewald og Martin Johannes Larsen, og det bliver derfor anden gang, at de to sammen byder velkommen til 'Vild med dans', når sæson 20 har premiere 22. september.

De ti par i 'Vild med dans' 2023 er:

Andreas Bo Pedersen & Camilla Dalsgaard
Skuespiller og komiker Andreas Bo (56) fik sit folkelige gennembrud i TV 2-programmet 'Live fra Bremen', hvor særligt hans parodier af kendte danskere gjorde programmet til en stor succes. Siden da har man kunnet opleve Andreas Bos komiske talent på landets største scener, hvor han senest var aktuel i Tivolirevyen denne sommer. Andreas Bo er desuden kendt for sine skurkeroller i 'Iqbal'-filmene og 'Ludvig & Julemanden' og som selveste Dirch Passer i TV 2-serien 'Dansegarderoben'.

Barbara Moleko & Damian Czarnecki
Sangerinde og sangskriver Barbara Moleko (36) brød for alvor lydmuren og blev en kendt stemme i dansk musik, da hun i 2012 udgav sit debutalbum 'Lykken er…' med hitsinglen 'Dum for dig'. Samme år medvirkede hun på L.O.C.-landeplagen 'Helt min egen'. Barbara Moleko står desuden bag et af de helt store øjeblikke i 'Toppen af poppen', da hun sang sin version af Tøsedrengene-hittet 'Indianer' tilbage i 2014. Siden da har hun udgivet to album med stor succes.

Dulfi Al-Jabouri & Malene Østergaard
Skuespiller Dulfi Al-Jabouri (32) debuterede i fængselsfilmen 'R' i 2010 og har siden kunnet opleves i store filmtitler som 'Underverden', 'Valhalla' og 'Krigen'. Dulfi Al-Jabouri har også vist sit talent i DR-serien 'Bedrag' og TV 2-serien 'Efterforskningen'. I år har man desuden haft muligheden for at komme tættere på skuespilleren i tv-programmet 'The Journey', hvor han sammen med en håndfuld kendte danskere drager på en 15 dage lang pilgrimsrejse i Nepal og åbner op om mennesket bag skuespilleren.

Fredrik Trudslev & Jenna Bagge
Influencer og skuespiller Fredrik Trudslev (23) startede sin karriere som en af de helt store danske youtubere og har i dag en stor følgerskare på Instagram og TikTok, hvor han særligt er kendt for sine sjove sketches. De seneste år har Fredrik Trudslev udvidet sit cv med roller i danske tv-serier, og han kan derfor kalde sig både skuespiller og influencer.

Kasper Fisker & Karina Frimodt
Kasper Fisker (35) er tidligere professionel fodboldspiller og har huseret på midtbanen på adresser som Brøndby IF, Randers FC og Hobro IK. I dag er tilværelsen som fodboldspiller skiftet ud med titlen som far til tre og podcastvært på programmet 'Fisker i egen sø', hvor han sammen med sin kone, Stephanie, lukker lytterne ind i hverdagen hos den lille familie. Til efteråret kan Kasper Fisker desuden opleves i 'Det Gule Show', som familien Fisker laver sammen med deres gode venner Hans og Jobbe Pilgaard. 

Katinka Lærke Petersen & Mads Vad
Skuespiller Katinka Lærke Petersen (31) debuterede på landsdækkende tv i DR-serien 'Når støvet har lagt sig'. Siden da har Katinka Lærke Petersen slået sig fast som et stort talent i dansk film med sin medvirken i en række filmsucceser. Hun har blandt andet medvirket i biograffilmene 'Elsker dig for tiden', 'Krysantemum' og 'Bytte bytte baby' samt i DR 3-serien 'Far' og TV 2-serien 'Overleverne'.

Mette Sommer & Morten Kjeldgaard
Mette Sommer (34) har deltaget i TV 2-programmerne 'Bachelor' og 'Bachelorette', hvor hun har søgt kærligheden for åben skærm. Efter sin deltagelse i 'Bachelor', hvor kærligheden udeblev, søgte Mette på ny et match, da hun var hovedperson i realitysuccesen 'Bachelorette'. Denne gang var Mette i fuld fokus, når hun skulle date de mange mandlige bejlere i håbet om et match. Til daglig arbejder Mette som socialpædagog.

Sebastian Bull & Asta Björk
Skuespiller Sebastian Bull (27) debuterede i Thomas Vinterbergs 'Submarino' i 2010 og har siden medvirket i adskillige danske film og serier. I 2012 fortsatte han samarbejdet med Thomas Vinterberg i den Oscar-nominerede film 'Jagten'. Sebastian Bull har senest været aktuel i filmen 'De forbandede år 2' og serierne 'Doggystyle' på DR og '2 Døgn' på Xee. I 2024 kan han opleves i hovedrollen i spillefilmen 'Vogter' og i den internationale spillefilm 'Azrael'.

Soeren Le Schmidt & Mie Moltke
Soeren Le Schmidt (35) har som designer skabt kjoler til alt fra kongehuset, diverse røde løbere i Danmark og udlandet og ikke mindst til 'Vild med dans'. Hans design og kjoler har sikret ham flere priser, og så vil mange desuden kende ham som tv-kommentator og modeekspert på kongelige begivenheder.

Özlem Cekic & Thomas Evers Poulsen
Özlem Cekic (47) er kvinden bag 'dialogkaffe', hvor hun i årevis opsøgte mennesker, der sendte hende hademails. Hendes dialogkaffebesøg fik omtale i medier verden over og førte til, at hun som en af meget få danskere i 2018 holdt en såkaldt 'Ted Talk' om emnet. Hun er forfatter, foredragsholder og tidligere folketingsmedlem, men i dag generalsekretær for foreningen Brobyggerne, der arbejder for større tolerance mellem befolkningsgrupper.