Drengen Valde glæder sig til endnu en jul på Egebjerggård, hvor han bor med hele sin familie. Men Valdes glæde smuldrer, da han finder ud af, at hans mor og morfar har valgt at sætte gården til salg.

Valde sætter sig for at finde ud af, hvorfor hans mor ikke vil blive boende på gården, og det bringer ham på sporet af en familiehemmelighed, der har forbindelse til et stykke gammel skov, som Valde og hans lillesøster, Rita, altid har fået at vide, var forbudt at lege i. 

Magiske hemmeligheder

Det viser sig, at skoven gemmer på magiske hemmeligheder og et mylder af fantastiske væsener. Specielt ét væsen, ulveskifteren Tala, får betydning for opklaringen af mysteriet omkring Egebjerggård.

Tala er på udkig efter Skovens Vogter, som er nøglen til at genskabe den Pagt, der sikrer naturens livskraft. Men ikke alle væsener vil have genskabt Pagten. Mosekonen leder også efter Skovens Vogter. Hun har en helt anden plan, der går ud på at udrydde menneskene, så både skoven og naturen omkring den kan genopstå.

Det sender Valde og Tala ud på et vaskeægte juleeventyr fyldt med magisk natur, familiehemmeligheder, kærlighed og nye venskaber.

Der er premiere 1.december, og du kan se med, lige når det passer dig på TV 2 Play og hver aften på TV 2.

Naturen omkring os

I årets familiejulekalender er det naturen, der er hovedarenaen, og de to forfattere bag 'Valdes Jul', Jesper Fink og Thomas Porsager, håber, at vi tænker en ekstra gang over naturens betydning og får lyst til at bruge mere tid i skoven.

- Med 'Valdes Jul' bygger vi videre på den lange tradition, TV 2 har for at give danskerne en magisk julefortælling i december. Vi er stolte af det nye univers, som vi ser et stort potentiale i, og vi håber, at seerne vil tage lige så godt imod Valde, som de har gjort det med Tinka, siger Lea Løbger, der er TV 2 executive producer på den nye julekalender.

Optaget på Fyn og Sjælland

Valde og Tala spilles af børneskuespillerne Sander Løkke Borg og Flora Augusta, mens Anker, der er Valdes bedste ven og klassekammerat, spilles af Julius Stage Melchiorsen, og Valdes lillesøster, Rita, spilles af Selma Kjær Kuscu. Valdes mor, Malou, spilles af Julie Agnete Vang, Valdes far, Morten, af Henrik Vestergaard, og morfar Jens spilles af Ulver Skuli Abildgaard.

Desuden medvirker blandt andre Tammi Øst, Morten Brovn, Anders Mossling, Oliver Tikotzki og Isabella Møller Hansen i 'Valdes Jul', der er optaget dels på Midtfyn og dels nord for København.

Familiejulekalenderen er skrevet af Jesper Fink og Thomas Porsager. Den er produceret af Cosmo Film, der også stod bag fortællingen om Tinka. Den nye julekalender er instrueret af Morten BH. Sille Sterll og Michel Ryddeskov har produceret for Cosmo Film med støtte fra FilmFyn, og Lea Løbger er TV 2 executive producer.