Sidst vi mødte Tinka, indførte hun Samlingen, hvor repræsentanter for regionerne – og et enkelt menneske – sammen styrede og bestemte. Til gavn for både voksne nisser og dem, som i fremtiden skulle føre Nissernes Rige videre. Eller det var i hvert fald meningen…

1. december glæder Tinka sig til, for første gang som rigets Førstenisse, at skulle stå i spidsen for den traditionsrige amuletceremoni. Der er samarbejdsvanskeligheder i Samlingen, hvor hver nisse, i stedet for at arbejde for det fælles bedste, kun arbejder for egne interesser. Amuletceremonien bliver forhåbentlig det tiltrængte lyspunkt, alle har brug for. Men Tinka har undervurderet de stivnakkede nisser, og amuletceremonien ender i kaos.

Tinka begynder at tvivle på sine egne evner som nissernes leder, og da Ingi sætter hende på sporet af en familiehemmelighed, søger Tinka med hjælp fra sin bedste ven, menneskedrengen Lasse, svar i menneskenes verden. Her venter der Tinka en overraskelse, som vender fuldstændig op og ned på hendes liv og sætter hele Nissernes Riges eksistens på spil.     

Gensyn med Josephine og Albert

I hovedrollerne ses igen Josephine Chavarria Højbjerg som Tinka og Albert Rosin Harson som Lasse. Desuden er der gensyn med Hadi Ka-koush, Ellen Hillingsø, Christian Tafdrup, Neel Rønholt, Rosita Gjurup, Martin Bo Lindsten, Birthe Neumann, Esben Dalgaard, Jakob Femerling og Viilbjørk Malling Agger. Nye navne på rollelisten tæller blandt andre Henrik Koefoed og Anna Haarup Munch.

Hovedforfatterne til 'Tinka og Sjælens Spejl' er Morten Dragsted og Emil Millang, og julekalenderen er instrueret af Christian Grønvall. Julekalenderen er ligesom de to første,'Tinkas Juleeventyr' og 'Tinka og Kongespillet', produceret for TV 2 af Cosmo Film med støtte fra FilmFyn og ved producer Sille Sterll, Cosmo Film.                        

Varm op med de to tidligere Tinka-julekalendere

'Tinka og Sjælens Spejl' er den tredje fortælling efter 'Tinkas Juleeventyr' fra 2017 og 'Tinka og Kongespillet' fra 2019. 'Tinka og Kongespillet' er i øvrigt den højest kvalitetsvurderede julekalender på dansk tv nogensinde og er samtidig en af de mest sete julekalendere i nyere tid på tv og streaming.

'Tinka og Kongespillet' havde i snit 1.096.000 seere pr. afsnit samt rekordmange seere på TV 2 PLAY. Familiejulekalenderen har også vundet flere priser, blandt modtog den Svend Prisen for 'Årets tv-dramaserie', og Josephine Chavarria Højbjerg fik prisen for 'Årets danske skuespiller i en tv-dramaserie'.

De to tidligere Tinka-julekalendere kan ses på TV 2 PLAY fra 1. november som opvarmning til 'Tinka og Sjælens Spejl', der har premiere 1. december.