Første gang, vi mødte Tinka, var i TV 2s familiejulekalender ’Tinkas juleeventyr’ (2017), hvor hun fandt ud af, at hun var halvt nisse og halvt menneske.

Nu, to år senere, er hun klar til at forlade sit trygge barndomshjem hos Nille for at flytte op på slottet til sin far. Og vi møder hende på den store dag, hvor hun skal udnævnes til kronprinsesse af Nissernes Rige. Kamp om tronen Men da hendes far, kong Storm, ikke vender hjem fra sin rejse rundt i Riget, bliver de fredelige nisser i stedet kastet ud i en dramatisk kamp om tronen - en kamp, der bliver kaldt Kongespillet.

Nu skal en udvalgt kriger fra hver af Rigets fire regioner kæmpe mod hinanden i en række sagnomspundne prøver, og Tinkas eneste chance for at vinde tronen inden jul er at stille op imod dem. Det lykkes for Tinka at sikre sig en plads i Kongespillet, og så er hun klar til at bevise sit værd og redde Riget.

Fileas lurer i tårnet

Men stærke kræfter forsøger at standse hende. Ikke alene ønsker hver af de tre øvrige deltagere - Falke, Grot og Birk - at splitte Nissernes Rige. I Ensomhedens Tårn sidder den onde kronprins Fileas også og planlægger, hvordan han selv, sammen med sin trofaste hærchef, Ingi, kan bruge Kongespillet til at så splid mellem nisserne, vende dem mod hinanden og selv overtage tronen.

Menneskenes verden

For at støtte Tinka og Lasse tager Lasses far, Mikkel, med ind til Tinkas mor, Nille. De forelsker sig i hinanden, men også i kærlighedslivet skaber mødet mellem mennesker og nisser forviklinger. Heldigvis hjælper farmor Maja og lillesøster Astrid med at holde humøret højt. Astrid elsker alt ved julen, og for hende er et besøg i Nissernes Rige som at holde juleaften hver eneste dag. Imens afslutter farmor Maja arbejdslivet som dyrlæge for i stedet at søge et nyt liv som aktiv pensionist.

Vind magten - eller mist den for evigt

Kongespillet udvikler sig alvorligt, og Tinka må endnu engang bruge sine evner som halvt nisse og halvt menneske til at samle både venner og modstandere omkring sig i kampen for at vinde magten eller miste den for evigt. Lykkes det ikke, vil det ikke alene betyde afslutningen på forholdet mellem nisser og mennesker, på kærlighedshistorien mellem Nille og Mikkel, men også på venskabet mellem nissepigen Tinka og menneskedrengen Lasse.

’Tinka og Kongespillet’ er skrevet af Ina Bruhn, Stefan Jaworski og Flemming Klem, og Christian Grønvall har instrueret. Sille Sterll er producer, og Rasmus Thorsen og Tomas Hostrup-Larsen fra Cosmo Film er executive producers.