Vi er tilbage på sygehuset Fredenslund, og det er sommeren 1954. Her er man ved at gøre klar til sammenlægningen med hospitalet Sankt Helene.

Sygeplejeeleverne Anna, Bjørn, Peter, Aksel og Marie er påbegyndt andet år af uddannelsen, og det medfører et stadigt større ansvar for patienter og mere arbejdspres. Rent privat er Anna i tvivl om fremtiden med Ole, og Bjørn og Marie har svært ved at tage det første skridt, selvom de har et godt øje til hinanden.

Gamle følelser spirer

Nina og Bent glæder sig til at skulle være forældre - selvom hemmeligheden om, hvem der i virkeligheden er far til barnet, slår skår i glæden. Og da Nina erfarer, at dr. Neumann igen er ungkarl, står hun i et dilemma. Lis og Christian lægger fremtidsplaner om at flytte i hus, men et besøg af Christians forældre sætter forholdet på prøve. Peter tvivler på sit eget værd, og om han kan give Birgit og hendes datter det liv, de fortjener. 

Både forstanderinde Margrethe Lund og afdelingssygeplejerske Ruth Madsen tvinges af omstændighederne til at tage deres liv op til revision og vælge, om de vil følge pligten eller hjertet. 

Nye temaer under behandling

I den nye sæson kommer flere forskellige temaer under behandling, blandt andet blodtransfusioner, radiumbehandling, sygeplejeuddannelsen i Storbritannien i 1950'erne og diskrimination af enlige mødre.

Claudia Boderke og Lars Mering har skrevet alle afsnit, og den nye sæson er instrueret af Tilde Harkamp (episode 1-3) og Ask Hasselbalch (episode 4-6). 'Sygeplejeskolen V' er produceret af SF Studios for TV 2 ved producere Louise Sommer og Senia Dremstrup, og TV 2 Executive producer er Mette Heiberg.