Hospitalsinspektør: Preben Kristensen
Birgit Lund: Neel Rønholt
Journalist Hr. Heinesen: Jens Sætter-Lassen
Hr. Rosenfeld: Morten Hauch-Fausbøll
Patient Hr. Holst: Niels Ellegaard
Patient Kirsten Velander: Solbjørg Højfeldt
Patient Poul Clement: Ole Lemmeke
Patient Aage Ebbesen: Jesper Lohmann
Patient Ole Nørgaard: Kasper Dalsgaard
Dagny Henningsen fra Mødrehjælpen: Ulla Henningsen
Roni Ezra
Roni Ezra er uddannet fra instruktørlinjen på Super16 i 2008. Han debuterede som spillefilmsinstruktør med det historiske drama '9. april' fra 2015. Derudover har Roni Ezra instrueret sæsonfinalen på den danske krimi-dramaserie 'Gidseltagningen' og ligeledes været teknisk instruktør på Paprika Steens film 'Den tid på året' fra 2018. Roni Ezra er konceptuerende instruktør på 'Sygeplejeskolen', hvor han i alt har instrueret ni afsnit.
Lars Kaalund
Lars Kaalund er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1992 og er blandt andet kendt for sine roller i 'Den eneste ene' og 'Italiensk for begyndere'. Han fik sin debut som tv-serie-instruktør med DR's 'Nikolaj og Julie', hvor han instruerede to afsnit. Han har været konceptuerende instruktør på alle fire sæsoner af den anmelderroste TV 2-serie 'Rita' og instrueret tv-serien 'Hjørdis' og DR's julekalender fra 2016, 'Den anden verden'. Lars Kaalund er instruktør på tre afsnit af 'Sygeplejeskolen II'.
Kvinderne i 1950'erne
Den hjemmegående husmor var det herskende kvindeideal i 1950'ernes Danmark. Mens den unge mand tog et job eller en akademisk uddannelse, gik den unge kvinde på husholdningsskole og lærte om madlavning, tøjvask og børnepasning. Hun stoppede typisk med at arbejde ved giftermål for helt at hellige sig hjem og børn. Dermed var kvindernes tilstedeværelse på arbejdsmarkedet i 1950'erne den laveste i hele det 20. århundrede, og ved udgangen af årtiet var 75 % af alle gifte kvinder registreret som husmødre.
Tipskuponer
Danmarks første tipskupon så dagens lys i 1949 og blev på rekordtid en kæmpesucces. Allerede i 1950 viste spilleselskabets første regnskab en imponerende omsætning på 67 millioner kroner. Tipperne kunne højst spille for 48 kroner om ugen - en række kostede 25 øre - og hver spiller kunne maximalt vinde 50.000 kroner om ugen. I begyndelsen bestod tipskuponen af otte rækker med hver 12 kampe, og der var gevinst til rækker med 12, 11, 10 og 9 rigtige.
Kirsten Hüttemeier
Hüttemeier udgav sin første kogebog allerede i 1936, men i 1950'erne blev hun for alvor kendt - især som madskribent i Familie Journalen. I 1952 introducerede hun desuden tv-køkkenet på dansk tv. Hun skrev for både Femina, Ude og Hjemme, Nationaltidende og Fyens Stiftstidende.
Grundlovsændring
Grundloven blev senest ændret 5. juni 1953. Her blev det vedtaget, at en kvinde kunne overtage tronen. Kong Frederik 9. havde udelukkende fået døtre, hvoraf Margrethe II var den ældste. Grundlovsændringen betød, at Margrethe kunne blive landets nye regent efter sin fars død i 1972.
Grundlovsændringen betød også, at Grønland blev integreret i det danske rige, og ved folketingsvalget i august 1953 blev der for første gang indvalgt to medlemmer fra Grønland.
Jutlandia
Fra 1951-1953 foretog hospitalsskibet Jutlandia tre togter til Korea under Koreakrigen. I alt var 630 danskere i tjeneste på de tre missioner. I marts 1953 modtog skibet 301 patienter, heraf 81 svært tilskadekomne. Efter 999 dage i FN's tjeneste returnerede Jutlandia 16. oktober 1953 til en heltemodtagelse i København. Skibet behandlede i alt 4981 sårede, hvoraf 29 døde.
Ordblindhed
Ordblindhed blev første gang beskrevet i den internationale videnskab omkring 1900, men blev alment kendt i Danmark i begyndelsen af 1940'erne. Op gennem 1950'erne begyndte lærere og læger at informere offentligheden og skolevæsenet om ordblindhed, så børn med handicappet kunne have hjulpet og ikke længere blev betegnet som såkaldte sinker.
Det tidligere psykiatriske hospital Sct. Hans Hospital i Roskilde danner rammen om TV 2 CHARLIEs tv-serie 'Sygeplejeskolen'. Hospitalet, der oprindeligt er fra 1816, er Danmarks ældste psykiatriske hospital og opkaldt efter Den hellige Johannes, der var skytsengel for de sindssyge.
Kurhuset, som 'Sygeplejeskolen' er optaget i, blev opført i 1859 og blev i 1880 gjort til kvindehospital. Hovedbygningen havde en- til topersoners lejligheder til de mest velhavende patienter, mens de to sidefløje havde stuer med to til fem senge til patienter fra de lavere sociale klasser.
Ifølge producer Senia Dremstrup er stedet og bygningernes originalitet netop med til at give 'Sygeplejeskolen' en høj autenticitet med mulighed for at filme scener både inde og ude. Production Designer Thomas Greve har fra første sæson skabt Fredenslund Sygehus' visuelle udtryk, og bygningerne er blevet bragt tilbage i tiden med blandt andet de ikoniske grønne vægge, radiatorskjulere og genindførelsen af store dobbeltdøre. Med hjælp fra blandt andet Sygeplejehistorisk Museum og Tidens Samling har tv-serien fået adgang til historisk sygeplejeudstyr, møbler og tidstypiske effekter.
I den nye sæson af 'Sygeplejeskolen' har scenograf Julie Hennecke Hartmann udvidet universet, og i løbet af de seks afsnit kommer seerne også indenfor i afdelingssygeplejerske frøken Madsens lille lejlighed på hospitalet. Som det var dengang, boede man fast på hospitalet. Serien indfører også en lille udestue, hvor elever og personale holder pause og spiser deres mad.