I en verden fyldt med datingapps bliver vi i datinglivet eksponeret for uendelige valg og muligheder, og ét enkelt billede kan være nok til, at vi vælger folk fra. Men hvad sker der, hvis vi skiftevis fordyber os i henholdsvis den indre og ydre tiltrækning til et andet menneske? Kan det ændre vores opfattelse af, hvad vi egentlig tiltrækkes af?

Det undersøger TV 2 Echo i selskab med 20 unge singler, ti mænd og ti kvinder i alderen 21 til 31 år, der tjekker ind på et hotel i håb om at finde et kærlighedsmatch på en ny måde. Igennem ti programmer skal de date hinanden, men der er en udfordring: De kan enten kun se og røre hinanden eller kun høre hinanden. Det giver anledning til både sjove, udfordrende og nogle gange tåkrummende dates, når de 20 singler skal finde nye måder at udtrykke sig på i mødet med en potentiel kæreste.

- I udviklingen af 'Se mig, hør mig, elsk mig' blev vi nysgerrige på, hvor bevidste vi egentlig er om, hvad der tænder os, når vi dater. Og vi fik lyst til at udvikle et program, der med et glimt i øjet og en overraskende præmis kunne gøre både de medvirkende og seerne klogere på den indre og ydre tiltrækning, siger TV 2-redaktør Anders Fuchs og fortsætter:

- Til forskel fra 'Gift ved første blik' eller 'Bachelor', hvor det handler om at finde den eneste ene, handler programmet her i højere grad om at skærpe vores bevidsthed i datingprocessen. Hvor mange andre datingeksperimenter påstår, at det primært er det indre, der tæller, anerkender vi, at det ydre kan betyde mindst lige så meget for nogle.

Sanserne skilles ad

Singlerne kommer hver især på både se mig-dates og hør mig-dates samt gruppedates. De har hver et matchboard på deres værelse, hvor de efter en gruppe- eller solodate skal tage stilling til, hvem der er deres hør mig- og se mig-favorit.

Spørgsmålet er, om romancen vil fortsætte, hvis indpakningen er perfekt, men samtalen halter? Eller hvis samtalen slog gnister, men udseendet overrasker?

- De måder, vi dater og bliver tiltrukket af andre på, er vidt forskellige fra person til person, og intet er rigtigt eller forkert. Her dater de medvirkende i en ramme, de aldrig har prøvet før, hvor vi skiller deres sanser fra hinanden og skærper deres bevidsthed i mødet med et andet menneske. Der bliver plads til både drama, intriger og store følelser, og vores håb er, at seerne også vil lade sig suge ind i det til tider akavede og grænseoverskridende rum, som samtidig er dér, hvor vi for alvor vokser som mennesker og lærer os selv bedre at kende, siger Anders Fuchs.

Ny vært foran kameraet

I værtsrollen ses Zelma Lewerissa på 27 år, og hun står klar til at tage imod singlerne, når de tjekker ind på hotellet. Det er første gang, Zelma prøver kræfter med rollen som vært i et tv-program, men hun er ikke helt ny foran kameraet. Hun har blandt andet medvirket i TV 2-serien 'Dag og Nat' og filmene 'Jomfruer fra rummet' og 'Højst besynderlige typer', og så har hun arbejdet som model, siden hun var 19 år.  

Zelma er født og opvokset på Nørrebro og har en kandidat i antropologi med speciale i blandede palæstinensiske-israelske par.

Det nye realityprogram 'Se mig, hør mig, elsk mig' er udviklet i samarbejde med det danske produktionsselskab Strong Productions og får premiere på TV 2 Play og TV 2 Echo tirsdag 14. november.