Premiere søndag 22. oktober på TV 2 Play og søndag 29. oktober på TV 2.

Niels Oxen er Danmarks højest dekorerede jægersoldat. Under kamp i Mali mister han sin bedste ven, fordi hans overordnede, major Hannibal Frederiksen, svigter dem. Det lykkes Oxen at overtale formanden for forsvarsudvalget, Johnny Gregersen, til at nedsætte en undersøgelseskommission, der skal afdække forløbet.

Samtidig er chefen for PET, Frigg Mossman, i gang med en uofficiel efterforskning af et hemmeligt magtnetværk i Danmark.
For både Oxen og Mossman er Johnny Gregersen en vigtig brik, men samtidig er han en potentiel trussel mod blandt andre Hannibal Frederiksens onkel, den magtfulde godsejer Hans Otto Corfitzen.

Fuld af mistillid

Nogen ønsker Oxen sat ud af spillet og efter uberettigede anklager om narkobesiddelse, bliver han smidt ud af Jægerkorpset. Han mister kontakten til sin ekskone og deres fælles søn, og fuld af mistillid drager han langt ind i Rold Skov for at søge fred med sine dæmoner.

Under opklaringen af flere påfaldende dødsfald bliver Mossmans assistent, Margrethe Franck, alvorligt kvæstet. Efter ulykken bliver hun Mossmans eneste fortrolige i den hemmelige efterforskning.

Et stærkt makkerpar

Oxens stille tilværelse i skoven afbrydes, da flere hunde findes hængt og deres ejere dræbt. Han drives ud af isolationen og anklages igen uberettiget - denne gang for drab. Frigg Mossman forsøger at rekruttere ham til at samarbejde med PET, men han takker nej. Lige indtil han finder sin egen hund død, og et urinstinkt i ham vækkes til live - vrede.

Margrethe Franck og Oxen bliver kollegaer under Mossman. De er et stærkt makkerpar, selvom de begge har svært ved at vise tillid og finde ud af, hvor deres loyalitet skal være. Deres arbejde udfordres yderligere, da forretningskvinden Kajsa Corfitzen, der er datter af den magtfulde godsejer, vender hjem fra London.

Og efterhånden som Margrethe og Oxen får afdækket de dybere lag i hændelserne, bliver det klart for dem, at de står midt i en mørk sammensværgelse, der rækker langt længere end Rold Skov. Nemlig helt ind i regeringens top.

EMMY-vindere bag manuskriptet

Den nye thriller i seks afsnit er skabt af forfatterparret og tredobbelte EMMY-vindere Mai Brostrøm og Peter Thorsboe på baggrund af Jens Henrik Jensens bestseller-bogserie.

De bærende roller som jægersoldaten Niels Oxen, PET-chef Frigg Mossman, PET-agent Margrethe Franck og forretningskvinden Kajsa Corfitzen spilles af Jacob Hauberg Lohmann, Ellen Hillingsø, Josephine Park og Birgitte Hjort Sørensen.
Desuden medvirker en lang række andre danske navne som Claus Riis Østergaard, Henrik Birch, Mikael Birkkjær, Thue Ersted Rasmussen, Sandra Yi Sencindiver, Hanne Hedelund og flere andre.

Serien er optaget flere steder i Danmark

Jannik Johansen ('Borgen', 'Ragnarok', 'Rita', 'Sygeplejeskolen') er instruktør på hele serien, der er optaget i København, Frederikshavn og på Fyn, og producere er Senia Dremstrup og Michel Schønnemann, mens Jennifer Green er TV 2 executive producer. 

'Oxen' er produceret af SF Studios til TV 2 i samarbejde med tyske ZDF og SquareOne Productions med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje, Frederikshavn Kommune, Nordisk Film & TV Fond, og Creative Europe Media Programme of the European Union, mens REinvent International Sales står for det internationale salg.

01.09.2022 Brostrøm og Thorsboe bag ny thriller på TV 2