Danmarks største boligkonkurrence er i år rykket til Skibby, som ligger midt i smukke Hornsherred på Sjælland. Her står fire nybyggerpar klar til at give sig i kast med at forvandle fire råhuse til deres egne drømmehjem. Og det kræver højt humør og arbejdsmoral for de fire par, da der denne gang er tale om hele 133 kvm, der skal sættes i stand.

Ny dommer på byggepladsen

Christian Degn giver sig igen i kast med værtsrollen på 'Nybyggerne', mens der på dommersiden er både et velkendt og et nyt ansigt at se frem til. Parrenes valg af indretning bedømmes af boligstylist og indretningsekspert Mette Helena Rasmussen, og hun får i denne sæson selskab af tømrer og entreprenør Önder Yazar, der skal vurdere parrenes byggeevner.

Önder Yazar er 31 år og selvstændig med sit eget tømrer- og entreprisefirma, og så har han vundet prisen som Danmarks bedste håndværker fem år i træk. Nu skal han for første gang prøve kræfter som dommer i et tv-program:

- Det har været en fantastisk oplevelse at være ny dommer i 'Nybyggerne'. Jeg vidste jo ikke, hvad jeg gik ind til, men der var en fed stemning på produktionen. Alle var søde og flinke og tog virkelig godt imod mig. De fik mig til at føle mig velkommen, siger Önder Yazar.

Især samarbejdet med de to erfarne kolleger, Mette Helena Rasmussen og Christian Degn, betød meget for ham:

- Selvom jeg også er lidt rebelsk, fordi jeg er vant til at gøre tingene på min måde, så var det rart, at jeg kunne læne mig op ad en garvet Mette Helena. Hun og Christian var gode til at bakke mig op og give mig support.

Når Önder skulle bedømme de fire pars præstationer, lagde han i høj grad vægt på, om de turde udfordre sig selv frem for at vælge den sikre løsning:

- Det, der fascinerede mig mest under optagelserne, var at opleve Nybygger-parrenes drivkraft og viljestyrke. Selvom de var trætte, udmattede eller tørstige, så kæmpede de og havde viljen og troen på, at det ville lykkes. Det er den måde, jeg også selv arbejder på, og der har drevet mig til dér, hvor jeg er i dag. Som dommer belønner jeg, når parrene udfordrer sig selv på deres håndværk. Det kræver mod at kaste sig ud i et ambitiøst projekt og turde tage nogle chancer, siger Önder Yazar.