I Nordjylland bor Niller og Gerda med deres to voksne sønner, Martin og Allan, som midlertidigt har overtaget driften af familiens minkfarm, mens Niller er sygemeldt. Familiens yngste søn, Jakob, bor i København, hvor han læser på universitetet.

Familien kæmper for at få minkfarmen til at løbe rundt, så Martin, der forgæves higer efter sin fars anerkendelse, og Allan må tænke kreativt. De forsøger derfor at sælge et stort parti ulovlige kanonslag, men handlen går ikke som forventet. Tilbage står de med et stort tab og en container fyldt med krudt, der truer med at sprænge farmen i luften, og som ingen må opdage.

En sen aften kommer Allan til at skyde en stangstiv mand fra Ringsted, som har forvildet sig ind på farmen, og som Allan forveksler med en dyreaktivist. Manden overlever, men Martin og Allan går i panik ved tanken om at blive knaldet med 800 kilo ulovligt krudt og spærrer derfor manden inde i containeren, uden at ane hvad de stiller op med ham. Situationen bliver kun værre, da deres lillebror, Jakob, pludselig melder sin ankomst på gården.

Jakob er anderledes end sine brødre. Han er mors dreng, læser oplevelsesøkonomi og er tydeligvis mere retskaffen end både Martin og Allan. Deres far, Niller, håber på, at vidunderbarnet Jakob vil overtage minkfarmen, når han har færdiggjort sin uddannelse, men den er Jakob ikke helt med på - det har han bare glemt at fortælle sin far. Allan og Martin har stadig ikke tilgivet Jakob for den gang, han meldte Martin for spritkørsel, og det sidste, de har behov for, er, at moralens vogter opdager, hvad de har gang i.

Deres bror har dog travlt med at skjule sig i Nordjylland for kæresten i København. Og før han ser sig om, forelsker han sig hovedkulds i egnens smukke dyrlæge Maria. De to har overraskende meget til fælles, og da Maria også forelsker sig i Jakob, burde det være opskriften på en lykkelig kærlighedshistorie. Det er det bare ikke…