Hvem kan bygge de mest fantasifulde, kreative og gennemførte universer og kreationer af LEGO-klodser? I en tid, hvor voksne, børn og alle dem midt i mellem higer efter nye idéer og inspiration til at gøre dagene lidt mere farverige, kan du nu glæde dig til TV 2s nye fredagsunderholdning, 'LEGO Masters', der får premiere på TV 2 PLAY og TV 2 16. april. Her kæmper otte par, der alle er særligt dygtige til at bygge med LEGO-klodser, om at blive vindere af 'LEGO Masters', når de i otte programmer kaster sig over LEGO-klodserne og skaber fascinerende byggerier, hvor kun fantasien sætter grænser.

- Vi har glædet os til at fortælle, at det populære, internationale underholdningsprogram 'LEGO Masters' nu endelig kommer i en dansk udgave. 'LEGO Masters' har alt det, man har brug for til en sjov og underholdende fredag aften, og med fantastiske Victor Lander som vært kan seerne kun glæde sig til at blive ført igennem LEGO-byggernes fantasifulde og inspirerende selskab. Det bliver sjovt, nyt og anderledes, og alle kan være med, siger TV 2s kanalchef, Dorthe Thirstrup.

Nyt program, ny vært
Komiker og skuespiller Victor Lander, som vi kender fra blandt andet 'Stormester' på TV 2, er vært på programmet, og han glæder sig til at guide både deltagere og seere igennem udfordringer, bedømmelser og afgørelser:

- Vi har alle sammen bygget med LEGO-klodser som børn. Og helt ærligt, hvem ville så ikke ønske, at de var blevet ved? Det her program er en hyldest til de kreative, modige og nørdede mennesker, der ikke bare er blevet ved med at bygge, men har lagt en masse tid og energi i at blive sindssygt gode til det. Og jeg glæder mig helt vildt til, at verden skal møde dem og se, hvad de kan udrette, siger Victor Lander.

Kompetent dommer
De otte par, der dyster i 'LEGO Masters', har tre millioner LEGO-klodser at gøre godt med, når de på tid skal løse forskellige udfordringer igennem konkurrencen. De par, der løser opgaverne bedst, er videre i konkurrencen, mens nogle må forlade det farverige slaraffenland, indtil der står tre par tilbage i finalen. Det er Søren Dyrhøj, Senior Designer i LEGO Koncernen, der bedømmer parrenes kreationer ud fra parametre som opfindsomhed, historiefortælling og teknisk kunnen:

- Jeg er superspændt på at se, hvilken talentmasse der er blandt LEGO-byggere i Danmark, og så håber jeg meget, at de kommer til at bygge noget, jeg aldrig har set før. De har i hvert fald alle muligheder for at give den fuld gas med vilde idéer, siger Søren Dyrhøj, der selv siden 1997 har designet nogle af de mest ikoniske LEGO-sæt.

Plads til sjov
'LEGO Masters' har haft stor international succes i lande som England, Australien, Holland, Frankrig, Sverige og USA, og det er første gang, at otte danske par dyster i 'LEGO Masters', når programmet lander i LEGO-klodsens hjemland. Men selv om det er en konkurrence, er der også plads til at have det sjovt i programmet, og det har været en af grundene til, at Victor Lander sagde ja til jobbet:

- 'LEGO Masters' kan noget helt andet end andre konkurrencer på tv. Det er befriende, at det ikke er så selvhøjtideligt, så der er plads til at boltre sig med humor og energi og lave jokes med både programmet og med deltagerne. Og det smitter af på deltagerne, så de bliver mere afslappede, siger Victor Lander.

Tre par i finalen
'LEGO Masters' består af i alt otte programmer med premiere 16. april på TV 2 PLAY og TV 2. Finalen sendes fredag 28. maj på TV 2 PLAY og fredag 4. juni på TV 2. Det par, der vinder 'LEGO Masters', vinder æren og det store 'LEGO Masters'-trofæ. Derudover vil vinderparret blive bygget i LEGO-klodser, som udstilles i 'Miniland' i LEGOLAND® Billund. Der er tre par i finalen, og deres fascinerende kreationer udstilles i LEGO® House.

Læs mere om reglerne her