Showet, du simpelthen ikke vil gå glip af!

Det kan vi med god grund kalde TV 2s nye underholdningsprogram 'Hvem holder masken?', der får premiere lørdag 6. november og dermed giver danskerne masser af sjov på skærmene i weekenden. 'Hvem holder masken?' er weekendunderholdning med et tvist, for det er samtidig Danmarks største gætteleg, hvor det hver uge bliver afsløret, hvem der overhovedet medvirker. For lige præcis dét ved du ikke, når det hele starter! Serien er en dansk udgave af det sydkoreanske format 'The Masked Singer', der har taget hele verden med storm.

Ti kendte personligheder har sagt ja til at medvirke for at underholde hele Danmark, og deres identitet er tophemmelig. De ti kendte er forklædt i hver deres forrygende figur - en helfigurs-forklædning, som du aldrig har set det i et dansk tv-show før. De ti figurer er: Æggemad, Ananas, Bulldog, Dådyr, Monster,  Robot, Rose, Skelet, Søstjerne og Svane.

- 'Hvem holder masken?' er både surrealistisk, sjovt og stærkt vanedannende, og vi håber, at danskerne vil kaste sig grådigt over gættelegen, som vi har set det i andre lande. Her er 'The Masked Singer' kommet på alles læber, fordi folk så gerne vil følge ledetrådene og regne ud, hvem der gemmer sig bag forklædningerne. Både børn, unge og voksne vil fascineres af det legesyge og humoristiske univers - og så er der bare noget ved hemmeligheder og ledetråde, der kan sætte den indre detektiv på overarbejde, siger TV 2-redaktør Thomas Richardt Strøbech.

Ledetrådene hjælper dig på vej

De ti kendte danskere, der medvirker, arbejder professionelt med noget vidt forskelligt, men fælles for dem alle er, at de går på scenen for at synge og optræde i hver deres forklædning. Vi hører deres ægte stemmer, når de synger, men når de taler, er deres stemmer forvrængede. Op til hver optræden vil der være ledetråde, der kan hjælpe med at afsløre deres identitet - men også røgslør, så det ikke bliver alt for nemt at gætte, hvem der gemmer sig bag maskerne.

I studiet sidder et publikum klar til at stemme på den figur, de holder med - deres favoritfigur. For figurerne gælder det om at gøre mest muligt ud af deres sceneshow og sang - og få flest stemmer. For den figur, der får færrest stemmer, ryger ud og når dermed ikke til den store finale. Når figuren skal forlade programmet, er det også her, vedkommende skal afsløre sin sande identitet.

- Jeg kan kun anbefale, at man holder godt øje med ledetrådene. Ud over ugens ledetråde i programmet kan man både følge med på vores Instagramprofil @hvemholdermasken og på TV 2 PLAYs Facebookside, hvor man også selv kan gætte med. Vi glæder os til at samle danskerne om én stor, fælles gætteleg i et rablende sjovt show - og ikke mindst til at se de reaktioner, der kommer, når vi uge for uge afslører, hvem der i virkeligheden gemmer sig bag maskerne, siger Thomas Richardt Strøbech.

Detektiverne
Det er ikke kun seerne, der gætter med på, hvem der gemmer sig bag masken. I studiet sidder fire kendte danskere, 'Detektiverne', klar til sammen med seerne at gætte det bedste, de har lært. Efter hver optræden skal de hver især komme med deres bud på, hvem der netop har optrådt på scenen, for de har heller ingen anelse om, hvem der deltager i 'Hvem holder masken?'.

Detektiverne er:

Frederik Cilius, satiriker, skuespiller, klarinettist og forklædningens mester - han er manden inden i Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm:

- 'Hvem holder masken?' er det mest sindssyge tv-koncept, jeg nogensinde er blevet præsenteret for. Det virker som noget, en sydøstasiatisk tv-udvikler har fundet på i et syretrip, så da jeg blev præsenteret for muligheden, sagde jeg ja på en studs. Alene for at opleve optrinnet fra første parket. Hvor ellers kan man opleve kendte synge for en, mens de er klædt ud som en 2,5 meter høj svane? siger Frederik Cilius.

Sofie Jo Kaufmanas, skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør, vil gerne lære folk, at det er forfriskende sundt at grine af sig selv og hinanden:

- Jeg glæder mig til at se voksne mennesker være klædt ud i vanvittige kostumer som en æggemad eller søstjerne - det kan bare noget helt særligt og ægte, når selvironi og sang blandes til rigtig god underholdning. Under lockdown sidste år begyndte jeg at hækle med to veninder, og vi gik nærmest i symbiose i min lejlighed, hvor vi hæklede, spiste god mad og så hele den amerikanske version af programmet. Jeg ser virkelig ikke mig selv som en, der er særlig god til at opklare mysterier, og jeg kan aldrig gætte, hvem morderen er i krimier, men måske er lige netop det her program så tilpas skørt, at mit krøllede hoved endelig kan bruges, siger Sofie Jo Kaufmanas.

Peter Frödin, manden med de mange talenter: Skuespiller, komiker, sanger, forfatter og entertainer - og tidligere dommer i 'Danmark har talent':

- Jeg har set programmerne fra både Sverige og England og blev lynhurtigt fanget af det. Jeg synes, det er superunderholdende, og jeg glæder mig SÅ meget til selv at blive en del af de danske programmer. For mig handler det om at være en åben fyr og bruge alle de ledetråde, som vi får i løbet af programmerne, og så forhåbentlig gætte, hvem der gemmer sig inde bag maskerne. Jeg håber, at alle vil tage rigtig godt imod de her programmer - jeg er sikker på, det bliver både sjovt og underholdende - og også virkelig spændende, siger Peter Frödin.

Mille Dinesen, skuespiller, som vi især kender som den rapkæftede folkeskolelærer Rita fra TV 2-serien af samme navn eller som den evigt kiksede Nynne:

- Det er jo et helt crazy koncept, og det bliver så sjovt at følge og gætte på, hvem der gemmer sig af virkelig modige mennesker bag de sejeste, sødeste og varmeste masker og kostumer. Jeg kommer til at være i en helt anden rolle, end jeg plejer, og jeg glæder mig til den rutsjebanetur ud i gætteland, som det helt sikkert bliver - og en skide sjov en af slagsen, siger Mille Dinesen.

 

Ibi Støving er vært på 'Hvem holder masken?', og heller ikke hun ved, hvem der er inde i figurerne:  

- Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle være vært på et underholdningsprogram, hvor ikke engang jeg ved, hvem hovedpersonerne er! Det bliver så sjovt, og jeg glæder mig helt vildt til at dele gættelegen med resten af Danmark. Det her underholdningsprogram minder på ingen måde om noget show, jeg har set før, siger Ibi Støving.

'Hvem holder masken?' - premiere lørdag 6. november klokken 21.05 på TV 2 PLAY og TV 2.