Da den Cavlingvindende gravergruppe bag tv-programmet ’Brændpunkt’ får et anonymt tip om det nyetablerede, topmoderne fængsel Gaudehøj, leder deres arbejde dem på sporet af en hemmeligholdt afdeling og indsatte, der sidder under umenneskelige forhold.

Redaktionen består af den idealistiske journalist Liv, der er ophavsmand til gruppen, den kompromisløse reporter Alice og den garvede journalist Hansen. Gruppen tæller desuden en praktikant, Frederik, og fotografen Chris.

Hvor langt vil du gå?

’Graverne’ stiller skarpt på vigtigheden af undersøgende journalister, der har tid og ressourcer til at gå i dybden med store samfundsrelevante sager. Det er en serie om at sætte sig selv på spil for at afsløre de mørkeste hemmeligheder og om at udforske de moralske dilemmaer, der opstår, når man bruger journalistiske metoder, der er på kant med loven. For hvor langt vil du gå for at få sandheden frem?

Personlige konsekvenser

Uden en ny historie er ’Brændpunkt’ tvunget til at dreje nøglen om, og Liv må opgive sit livsværk. Derfor sætter hun nu alt ind på at samle de løse tråde i sagen om Gaudehøj. For at få adgang til fængslet og de hemmeligheder, det gemmer på, allierer journalisterne sig med Hansens søn, Mathias, der er fængselsbetjent. Han bliver sat ind som muldvarp - men det er ikke uden risiko.

Opklaringsarbejdet får store personlige konsekvenser for alle i gravergruppen, der sætter deres egen sikkerhed og personlige relationer på spil for at finde de ansvarlige. Og netop som de indser, at den mørklagte fængselsafdeling trækker tråde til den øverste del af det politiske system, må de beslutte, om det er prisen værd at sætte nære relationer og eget velbefindende over styr for at få historien frem i lyset.

Mille Dinesen i hovedrollen

Den journalistiske krimiserie i seks afsnit er skabt af Jenny Lund Madsen, der blandt andet står bag kriminalromanen ’Tredive dages mørke’, filmen ’Meter i sekundet’ og har været forfatter på tv-serierne ’Bedrag’, ’Rita’ og ’Kometernes Jul’. Hovedrollen, Liv, spilles af Mille Dinesen, og resten af ensemblet består af Afshin Firouzi, Søren Malling, Lila Nobel, Clint Ruben, Johanne Milland Pedersen og Kenny Duerlund. I øvrige roller ses desuden Tina Gylling, Filippa Suenson, Kasper Leisner, Michael Asmussen, Jeppe Wahlstrøm og Katrine Greis-Rosenthal med flere. Serien er instrueret af Jesper W. Nielsen og og produceret af Trin Hjortkjær Thomsen og Camilla Hammerich for Nordisk Film Series.

Download teasertraileren her

’Graverne’ får premiere på TV 2 Play søndag 28. juli og på TV 2 mandag 29. juli.